mircea_tm, sa stii si muguri de peri, meri, visin, cires si piersici sunt deja unflati. Mai de mult, cand taiam pomii, cum m-a invatat cineva si din filmulete, nu vedeam esentialul. Dupa ce am citit un tratat de pomicultura, acum vad mugurii fructelor foarte bine. Uitate in poza de mai jos facuta azi, la un cires din gradina mea.
Vreti sa va fac maine foto cu mugurii de gutui japonez sa vedeti ca sunt gata sa plezneasca ??? Apropo,ca o curiozitate pentru Romania,anul trecut gutuii japonezi au rodit,, sunt pusi ca si garduri ornamentale de cand ne-am mutat la bloc in 1975
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
Si gutuii au muguri frumosi. Din pacate nu se vede foarte clar mugurii, ca va puneam o poza de azi. Eu am 3 gutui si mie anul trecut mi-au rodit toti, desi 2 din ei i-am desprins din primul cu un an inainte.
Sper sa nu il confund, dar mi-am luat si eu anul trecut, dintr-o tufa o creanga cu radacini, deoarece la sotia mea ii placeau florile. Daca s-a prins in gradina, cand infloreste o sa ii fac o poza.
Eu am gasit puiet pe 3 rame !! Asta s-ar traduce intr-o rama 1/1 de puiet... Plus o papadie inflorita in gradina... , Puietul asta trebuia sa-l am in martie.....
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
florin si alexu sunt sub influienta aceluiasi microclimat ( climat specific regiunii), dar conditiile locale( topoclimatul) pot influienta caracteristicile elementelor meteo si hidro ..... ( expozitia versantilor, frecventa si intensitatea curentilor de aer, conditi de adapost= microdepresiune, pozitia la contactul cu unitati fara obstacole= culoare de vai sau camp etc)
o intrebare aveam la alexu... te-ai uitat la mai multi stupi sau asta cu puiet avea vreun comportament mai aparte si ti-a atras atentia ! multumesc