Trantorul@ , ghioceii s-au deschis si la mine dar abia de ieri.
Azi n-am mai rezistat...ma inghesuia tare morcovul.

E primul an in care m-am ambitionat sa nu le pun turta pana acum.
Au fost cca. 8 grade la umbra dar batea vantul cam naspa. Zburau anemic pe ici pe colo.
Am ridicat capacele la toti sa-i vad cum stau si le-am adaugat cate o carpa din bumbac peste rame.
Majoritatea au ghemul inca in fata(dar pana sus) si cel mult catre mijlocul ramelor. Astia au miere suficienta in spate.
Am gasit vreo 8 cu paturicile de pe podisor ude si intinsi catre spate. I-am desfacut si dupa caz ori le-am intercalat o marginasa(cu miere) neocupata intre prima si a doua rama in zona unde era concentrat ghemul ori am facut rocada de rame. 5 dintre ei au puiet aproape cat podul palmei(am palmoaca mare) si consum accelerat.
Unde nu se vedea bine mierea printre rame in spate, am departat usor ramele, m-am lamurit si am strans la loc.
Unul nu l-am putut verifica. Era infoiat si foarte agresiv...favoritul meu nr. 13/pitbullul stupinei. M-a ciuruit. Pe asta va trebui sa-l abordez altfel.

Pana acum n-a cazut nici o matca...nu se smiorcaia niciunul. Efectiv complet.
La prima fereastra de caldura va trebui sa le restrang cuibul cu minim o rama. Tot atunci o sa le adaug si proteica...reteta de anul trecut.

p.s. Poze n-am facut fiindca a trebuit sa ma misc ca Speedy Gonzales ca sa-i verific pe toti.