de Dicu Ion » 23 Ian 2015, 07:06
Domnul Florin eu am mai spus odata si mai spun.
Refolosesc ramele doar de un an s-au doi,iar in acest timp nu se inegreste si nu se depreciaza atit de mult sa nu se poata refolosi dar aici depinde ,si cum sint pastrate ramele.
Daca sint lasate afara ,depozitate aiurea ,ploua pe ele cum am vazut in multe cazuri ,atunci bineinteles ca sint bune numai de pus pe foc.
Fiecare se organizeaza cum crede de cuviinta ,dar nu se greseste cu nimic ,daca se refoloseste ramele dezinfectate.
Domnul Florin mai pun si eu o intrebare.
De ce nu se arunca si stupi ,sa nu zic la doi ani ,sa zicem la cinci ani.
De ce un stup se poate folosi zeci de ani ,bineinteles ca se mai curata din cind in cind si se mai spala daca apicultorul este cu adevarat apicultor,iar o rama care arata destul de bine se dezinfecteaza foarte usor,se arunca de uni ,numai ca are doi ani?
Pina sa apara paginile de socializare,vorbeam fata in fata noi apicultori,si erau cite unul care atit se mai lauda ,iar cind ne intinleam in pastoral nici gind sa ne primeasca in pavilion ,iar ce vedeam la stupi de jos era deplorabil .Eu nu spun la cineva sa faca cum fac eu ,ci doar arat cum fac eu ,si ni-mi este rusine sa refolosesc ceva care se poate refolosi decit sa arunc.Domnul Florin si stupari sint tot aomeni dar sint ,oameni si oameni,sa nu credeti daca unul are gura mai mare ,si icearca sa inchida gura altora sint si mari apicultori.Eu va stimez si va apreciez pe toti mai ales ca ne uneste pe toti deagostea pentru albine,si inca odata va spun ,nu aruncati ,lucruri care se mai poate folosi.