Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Distanta stupinei de localitati/vecini

Mesajde ignatov andrei » 26 Ian 2015, 01:34

tudorascu scrie:
1.Cand mi-am facut stupina m-am gandit sa nu am probleme cu rautatea si invidia vecinilor.
2.Credeti ca puteti convinge vreun vecin ca albinele nu le mananca strugurii?
3.Eu sunt convins ca un apicultor adevarat nu tine sute de stupi laga copii lui in primul rand.
4.Daca langa noi si-ar face unul o microferma cu 100 de porci sau 200 de capre si v-ar argumenta ca asa scade pretul la carne si lapte si sa nu mai luam din import?.

1. Mi-am facut stupina, atat... conform legii!
2. Nu ma intereseaza (ca vecinii nu cunosc realitatea...)!
3. Ba chiar langa copii ii tin (adica... de ce sa nu fie si copiii "prosti" ca mine?!?)!
4. Apicultorul lucreaza la "mansheta alba", nu pute...!

In concluzie: esti sau nu proprietar... tudorascu-le ?????????

Nimeni nu este dator sa te ajute sa faci ceva doar pentru ca vrei... totul este sa poti!!!
ignatov andrei

Mesajde peterneamt » 26 Ian 2015, 01:45

Bambucha scrie:Azi 5 m, maine 10 m, poimaine 100m, incotro? Care este diferenta intre 5 si 10 metri la o albina?

Pentru cei care nu au albine nu are nici o imporţă dacă sunt 5 sau 10 sau 100 sau 1000 de m ,la fel cum nu are importanţă dacă stupina din care a venit albina şi la înţepat are unu sau 1000 de stupi. Omul vrea să nu fie înţepat şi sunt ferm convins că toţi apicultorii au făcut tot posibilul să nu facă rău altor concetăţeni.
Dar dacă la înţepat o viespe şi el susţine că a fost albină......
Dar dacă îl înţeapă o albină rătăcită de la altă stupină....
Oare dacă ducem stupii în extravilan nu o să mai fie oameni înţepaţi.....
Vrea un vecin să îţi facă rău....... prinde 3 albine şi le pune pe cap apoi dă fuga la doctor şi apoi se prezintă cu jalba în proţap la primărie......
peterneamt

Mesajde ignatov andrei » 26 Ian 2015, 01:58

peterneamt scrie:
Bambucha scrie:Azi 5 m, maine 10 m, poimaine 100m, incotro? Care este diferenta intre 5 si 10 metri la o albina?

Pentru cei care nu au albine nu are nici o imporţă dacă sunt 5 sau 10 sau 100 sau 1000 de m ,la fel cum nu are importanţă dacă stupina din care a venit albina şi la înţepat are unu sau 1000 de stupi. Omul vrea să nu fie înţepat şi sunt ferm convins că toţi apicultorii au făcut tot posibilul să nu facă rău altor concetăţeni.
Dar dacă la înţepat o viespe şi el susţine că a fost albină......
Dar dacă îl înţeapă o albină rătăcită de la altă stupină....
Oare dacă ducem stupii în extravilan nu o să mai fie oameni înţepaţi.....
Vrea un vecin să îţi facă rău....... prinde 3 albine şi le pune pe cap apoi dă fuga la doctor şi apoi se prezintă cu jalba în proţap la primărie......

Ai dreptate !!!
Si cand te gandesti ca e un forum de apicultura si ca... albina zboara chiar pana la 12km !!! ;)
ignatov andrei

Mesajde amadeusmbi » 26 Ian 2015, 06:50

peterneamt scrie:Dar dacă la înţepat o viespe şi el susţine că a fost albină......

Credeti ca fac diferenta intre albine si viespi? Incepand de la desene animate si pana la reclamele pt produse apicole albinele sunt reprezentate grafic in galben si negru...
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde danielmihai » 26 Ian 2015, 09:09

Normal ca fac diferenta,stiu ca viespea inteapa de mai multe ori si ca durerea e mai mare.Nu vor sa fie intepati deloc,asta e dorinta lor.Cat despre desene si altele,culorile astea dau bine estetic si comercial!
danielmihai

Mesajde kiloz » 26 Ian 2015, 10:46

Hai sa luam in discutia si treaba asta. Cind am infiintat stupina cu citiva ani in urma,terenul a fost considerat ca marginea localitatii,pe o parte determinat de extravilan.Dupa 90. m-am trezit ca au inceput sa parceleze terenurile,si sau contruit case.Terenurile au fost declarate intravilan. Oare ma intrebat cineva daca poate sa ma ingradeasca in a practica meseria mea.Oare am cerut eu sa fiu intercalat intre case.Cum se modifica limita localitatilor,cu aprobarea consiilor,asa tot aceeasi consilieri o sa ma oblige sa parasesc vatra stupinei! Au mai fost scandalulri cu ferme zootehnice,in care consiliul local a modificat delimitarile localitatii,dind aprobari de constructii.Si dupa aia au vrut sa oblige ferma respectiva sa se mute,cica nu mai respecta distantele determinata prin lege!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde tudorascu » 26 Ian 2015, 11:35

Nu ai nici o vina si tocmai de aceea acea lege trbuie dezbatuta de alicultori. Sunt multe cazuri in care s-a construit in jurul lor (drumuri ,scoli,case etc).
tudorascu

Mesajde ignatov andrei » 26 Ian 2015, 17:56

Donbazil scrie:Sal'tare!

Pentru ca unul dintre colegi, cauta neaparat sa dea o lovitura sub centura ACA , ori intentionat, ori din prostie, iata ca am gasit punctul de vedere exprimat de asociatie, la propunerea de modificare a legii.... :idea: :idea: :idea:

Si-ar mai fi un mic amanunt....Neinsemnat buninteles: Nici o alta structura asociativa nu a depus vreo opinie...... :shock:

https://www.senat.ro/LegiProiectAdmin.aspx?Cod=18641

http://www.aca.org.ro/content/media/pag ... 20MADR.PDF

Am citit acest "document" !!!
Aceasta "chestie" poarta numele de... Milogeala !!!
Daca cineva vine la mine, om politic, cu asa ceva... este papat !!!
Credeti-ma ca stiu ce spun.
Ori Fetea si ai lui, nu se pricep, ori este praf in ochi.
Imi aduc aminte, cand am intrat pe forum, ca si Sorin Panait umbla cu jalbe pe la "Guvernoi" legat de impozitare !
I-am spus si dumnealui ce era de spus. Mi-a dat dreptate.
Am prea multa experienta in politica si-i cunosc pe toti foarte bine, ca sa nu-mi dau seama ca nu se merge cu asemenea "fituici"!
ignatov andrei

Mesajde proapi » 26 Ian 2015, 19:11

E foarte important sa existe o reactie din partea apicultorilor si daca vine din partea celei mai mari asociatii atunci cu atat mai mult...
Asociatiile mici poate dau importanta mai mult fondurilor si nu "fondului" problemei...

Zici ca ai experienta in politica, de care, in drepturi comune sau individuale? sa stim pe ce mana mergem :idea:
proapi

Mesajde artpop46 » 26 Ian 2015, 19:37

Totul este o aberatie,cei care au initiat propunere" sunt picati din cer,habar nu au pe ce lume traiesc".Albina ,nu-i ca vaca sa o legi intr-un loc sau ca porcul sa-l tii in cotet, ea zboara de la stup 7,8 sau chiar 10 km in cautarea polenului,nectarului sau apei.A muta stupii in extravilan,pentru ca nici o albina sa nu poata deranja vreodata pe cineva din intravilan,inseamna a-i muta la o distanta mai mare de 7,8 sau 10 km de localitatea unde au fost pana la mutare,dar totodata noul loc de amplasare trebuie sa respecte aceiasi distanta(7,8 sau 10 km) si fata de toate celelalte localitatii invecinate noului loc.
Nu cred ca exista matematic ,in Romania,asemenea locuri de amplarare a stupilor care sa respecte concomitent aceste distante fata de toate localitatile invecinate,pentru ca albinele sa nu deranjeze pe cineva din localitatile respective;fata cei aflati pe campuri nici nu se pune problema.
CONCLUZIA:ca sa putem practica apicultura mai bine ne mutam pe Marte,ca in Romania,cu asemenea deputati si senatori, nu e nici o sansa !!!
artpop46

Mesajde Florin Dobre » 26 Ian 2015, 19:43

artpop46 scrie:...Nu cred ca exista matematic ,in Romania,asemenea locuri de amplarare a stupilor care sa respecte concomitent aceste distante fata de toate localitatile invecinate,...

Cred ca exista...Insula Serpilor. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde adytza » 26 Ian 2015, 21:58

adytza scrie:Cititi si avizul consiliului legislativ(care din pacate este favorabil) ca sa va dati seama cat de "competenti" sunt distinsii PSD-isti: https://www.senat.ro/legis/PDF/2014/14b620LG.pdf Au initiat ceva care creeaza confuzie. Dupa ce ca ne-au impozitat veniturile inclusiv la sanatate(nici macar Ceausescu nu a facut-o, ala merita respect pentru ca stia sa aiba grija de cei care aduceau valuta forte in tara) astia din parlament in loc sa ne ajute sa producem pentru ca ei sa ia salariile alea babane din veniturile noastre, se intrec cum sa ne puna bête in roate. Si ce este mai grav, UNII DINTRE NOI DIN ASTA NE CASTIGAM EXISTENTA. In plus,stim foarte bine ca sunt la moda furturile de stupi chiar si acum cand le avem in curtea noastra, dar cand om ajunge cu ei pe pustiuri?

Asa cum precizam, din avizul consiliului legislativ rezulta ca acesta solicita parlamentarilor initiatori sa reformuleze propunerea intrucat este gresit intocmita, adica NU se intelege clar ce vor. Eu ma indoiesc ca o vor mai face, asa ca cel mai probabil se va adopta asa cum este, in mod tacit.
adytza

Mesajde Gheară Tăinuită » 26 Ian 2015, 22:48

da` o soluţie la problema asta nu găsim şi noi...???
că de văicăreli :cry: sunt 7 pagini pline....
credeţi că dacă ne plângem de milă unii altora p`acilea
renunţă ăia la modificări???
concluzia e clară..cel puţin pe forum
iniţiativa legislativă..
(mai ales efectele ce le poate avea)
nu convine nimănui
bun.
de aici trebuie plecat

părerea mea :o ...
câte o şedinţă fulger la fiecare asociaţie şi adus pericolul la cunoştinţa tuturor..
câte o scrisoare la colegiile parlamentare din teritoriu..
solidarizăm breasla..
conferinţă naţională a reprezentanţilor de asociaţii, sindicate, etc
facem cunoscut punctul noastru de vedere guvernului, ministerului de resort care încă nu s-a pronunţat
şi care în procedura legislativă are dreptul la un punct de vedere
dacă ministerul nu susţine iniţiativa, şansele ca modificarea să nu treacă în parlament sunt mari
totul se negociază
e politică, ce naiba....
Gheară Tăinuită

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA