de echo » 01 Feb 2015, 14:14
Joohny, ia mai gandeste-te...
daca le pui turta in cap, ca au, ca nu au in rame, ele instinctiv vor sa o traga jos, sa o bage in celule. Deci deranj...
Daca nu au mancare... deranjul ar fi ultima ta problema si turta e clar ca se cere. Dar daca au... nu are rost.
Totusi subiectul este "stimularea cu turte" . Si daca vorbim de stimulare si nu de hranire, cele de mai sus ies din calcul.
Stimulare eu vad cu turte mici, cu continut proteic ridicat. Dar.. dincolo de 15 Feb, cel mai devreme...
Turtele energetice eu le vad doar pentru salvare. Acum - la aia care nu au (si doar la aia) si din Martie incolo, mare atentie la toti...
La mine in zona am urmatoarea situatie - In Martie exista in stup o gramada de albina tanara (din puietul de acum) si o gramada de puiet in crestere. Este momentul in care exista polen in natura dar nu exista nectar.
Am spus mare atentie la toti - se poate intampla (s-a intamplat) sa moara stupii exact acum, de foame, dupa ce au iesit din iarna. In acel moment o turta energetica poate face diferenta intre a mai avea sau nu o familie de albine...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!