Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepatorii intreaba

Mesajde duma » 23 Ian 2015, 20:18

proapis13 scrie:
Ovidiu123 scrie:Revin la subiectul cu aplicarea ramelor de miere peste cuib in loc de turta.Care este riscul daca mierea nu este capacita in totalitate? nu curge peste albine si iese un ghem de albine moarte imbibate cu miere? :?:

Peste cuib se pun DOAR ramele capacite in totalitate...care e zurliul sa puna rame cu miere necapacita :?: :lol:

Temperatura minima la care se poate face acest lucru ??? Ca, cea optima este undeva peste 12-13 grade și de curând cel puțin în zona mea nu cred ca va fi degrabă. Întreb ca procedeul de scoatere și așezare a ramei vă dura în medie 1 minut.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde un OM » 23 Ian 2015, 22:19

Temperatura depinde si de nevoia strigenta pe care o are familia. Daca stii ca trebuie pui rama capacita, turta si la -20 grade. Mai important ar fi sa bata vantul cat mai putin. Daca nevoia este mai putin presanta astepti vremuri cu plus.
un OM

Mesajde duma » 24 Ian 2015, 00:34

un OM scrie:Temperatura depinde si de nevoia strigenta pe care o are familia. Daca stii ca trebuie pui rama capacita, turta si la -20 grade. Mai important ar fi sa bata vantul cat mai putin. Daca nevoia este mai putin presanta astepti vremuri cu plus.

E clar atunci....astept mai o săptămână poate se mai îndreaptă vremea , dacă nu le pun turtele și las ramele pe vremurile mai calde. Nu știu dacă vremea calda nu va influenta curgerea mieri din rama după cum decapacesc ele, dar cu siguranță că ele știu mai bine cât și când sa se atingă de ea ( rama) .
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Ted » 30 Ian 2015, 17:47

Buna ziua!
Este bine daca demontam gratiile antisoareci sau este prea din timp? Asta-toamna nu am mai gasit sa cumparam cate ne-au trebuit asa ca le-am dat in doua pe cele primite ca sa ne ajunga la toti stupii.Acum a inceput sa apara condensul si am marit urdinisul cat ne-au permis gratiile,dar tot ar mai trebui.Stupii sunt fara fund anivarooa,cu fund plin,asezati la marginea unui palc de padure.Astazi am gasit la unul paturica de pe podisor umeda.Am pus alta uscata dar cred ca ar trebui urdinisurile mai mari,din ce am citit pe forum.Nu i-am controlat pe toti pentru ca ieseu nervoase afara si era cam frig,chiar daca era soare.Unul din 3 a avut paturica si ziarul umede.
Va multumesc anticipat!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde vlad » 30 Ian 2015, 21:09

gratiile se tin pana in momentul in care se desfce ghemul , ele devin active , si se considera iarna incheiata. se dau jos doar in zilele in care are loc zbor de curatire . du-te la un magazin de materiale de constructii cumpara un coltar de tabla pt rigips si-ti faci pt toti . crestezi in dreptul gaurelelor si gata ( gasesti variante pe forum ). soarecii devin mai activi inaitea albinelor
vlad

Mesajde Cristi Ciocoiu » 31 Ian 2015, 00:47

In ferestrele de caldura din sezonul rece cand ghemul se desface, albinele cara mierea deasupra capului din laterale si pozitioneaza ghemul mai jos? Sau care este fenomenul. Multumesc.
Cristi Ciocoiu

Mesajde MIHAEE'E » 31 Ian 2015, 09:32

Cristi Ciocoiu scrie:In ferestrele de caldura din sezonul rece cand ghemul se desface, albinele cara mierea deasupra capului din laterale si pozitioneaza ghemul mai jos? Sau care este fenomenul. Multumesc.

raspunsul il gasesti la calendarul apicol- prima verificare de iarna..... cristi arad are un comentariu bun!
MIHAEE'E

Mesajde Ted » 31 Ian 2015, 16:24

vlad scrie:gratiile se tin pana in momentul in care se desfce ghemul , ele devin active , si se considera iarna incheiata. se dau jos doar in zilele in care are loc zbor de curatire . du-te la un magazin de materiale de constructii cumpara un coltar de tabla pt rigips si-ti faci pt toti . crestezi in dreptul gaurelelor si gata ( gasesti variante pe forum ). soarecii devin mai activi inaitea albinelor

Buna ziua!
Asa am sa fac!Anul trecut am avut din coltare si nu am avut probleme,anul acesta,deh,am vrut sa ne modernizam.
Multumesc de raspuns!Eu gandeam ca daca este pamantul inghetat nu mai umbla soarecii,decat sub pamant.Gandeam foarte prost!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde Ovidiu123 » 01 Feb 2015, 17:25

Salut.Inevitabil se pare ca inca mai am animale pe la langa stupina..rate, gaste care sunt destul de gălăgioase. Cat de tare sunt deranjate familiile ? Sa iau imediat o masura si sa incercuiesc stupina cu plasa de sarma in asa fel incat nimic sa nu mai aiba acces? Stima
Ovidiu123

Mesajde Florin Dobre » 01 Feb 2015, 17:47

Ia masuri. Am(am avut) o problema similara cu cainii. I-am izolat de zona stupilor cu un gardulet fiindca, inafara faptului ca hauleau printre stupi, ii mai si atingeau cand se harjoneau. :idea:
Nu stiu cat de tare ii deranjau dar ma gandesc ca sigur le crestea consumul aiurea.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 01 Feb 2015, 17:55

Unde tin albinele proprietarul are ... gaini ! Si nu le place sa stea altundeva decat pe stupii mei (gasesc gainat pe capace)! :evil:
LE ... n-am cum sa-i reprosez lucrul asta si nici sa-i cer sa-si tina gainile inchise (omul m-a primit in curtea lui, nu-i platesc chirie, am paza asigurata, am loc de depozitare harnasament apicol ............). ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ovidiu123 » 01 Feb 2015, 18:01

Cele mai periculoase sunt curcile! Noroc ca le.am halit din toamna :lol:
Ovidiu123

Mesajde proapis13 » 01 Feb 2015, 19:18

paul scrie:Unde tin albinele proprietarul are ... gaini ! Si nu le place sa stea altundeva decat pe stupii mei (gasesc gainat pe capace)! :evil:

Poate o sa-ti schimbi parerea dupa ce vizionezi adresa de mai jos ;)
http://www.maxisciences.com/poule/les-p ... 31260.html
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 01 Feb 2015, 19:20

paul scrie:Unde tin albinele proprietarul are ... gaini ! Si nu le place sa stea altundeva decat pe stupii mei (gasesc gainat pe capace)! :evil:
LE ... n-am cum sa-i reprosez lucrul asta si nici sa-i cer sa-si tina gainile inchise (omul m-a primit in curtea lui, nu-i platesc chirie, am paza asigurata, am loc de depozitare harnasament apicol ............). ;)

Sa nu care cumva sa dai banu si sa-ti cumperi niste metrii de plasa de gard dintraia lesnea, cat sa inconjori randul de stupi.
Drobul de sare... pica?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde paul » 01 Feb 2015, 19:48

alt stupar scrie:Sa nu care cumva sa dai banu si sa-ti cumperi niste metrii de plasa de gard dintraia lesnea, cat sa inconjori randul de stupi.
Drobul de sare... pica?

Sta ... sa pice ! :lol:
Nu puteai si tu sa-mi dai ideea asta toamna ??? :lol:
Merci frumos ! Am bagat-o la cap pentru ... toamna viitoare ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alt stupar » 01 Feb 2015, 20:27

paul scrie:
alt stupar scrie:
Nu puteai si tu sa-mi dai ideea asta toamna ??? :lol:

Pai... de ce nu m-ai intrebat? :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR