la mine azi a fost cules ca in sezon

avand 2 lazi unde aveam depozitate cateva rame partial pline cu miere lasate acolo pentru a avea la nevoie urgenta, in una din lazi azi fiind toate afara din cauza vremii foarte bune au gasit o gaura si au intrat, neavand solutie am luat cutia si am dus-o un pic mai departe si am deschis-o, cred ca au dus in 3 ore 10kg de miere pana acus pe seara cand am reusit sa le stapanesc si am adus ramele de acolo, era zbor ca in sozon era incredibil de frumos

. am profitat de vremea frumoasa sa verific cele trei lazi unde stiam ca sunt ceva nereguli,
la o familie unde toata iarna a consumat in exces din nu stiu ce motive pentru ca soareci nu avea si a trebuit sa o alimentez periodic ultima data saptamana trecuta cu fagure taiat matca a ouat 3 rame

in plus este puiet larvar si chiar capacit inclusiv am vazut un pui de trantor capacit, incredibil cate oua sunt proaspete, curiozitatea mea este cum se descurca cu atatea oua la acoperit daca se face mai frig? oare o sa am probleme cu acesta?
cealalta familie o ciudatenie defapt un fost bezmeticit toamna trecuta care inca in ianuarie la un control avea si trantori, si la care i-am dat o matca batrana de la o schimbare pe nu am vrut sa o omor si am lasat=o cu 2 rame de albine si a fost unita cu bezmeticul in sfarsitul lui octombrie, a inceput ponteze, sincer nici nu ma asteptam sa traiasca.
cea dea treia familie cara a fost pur si simplu distrusa de un soarece in toamna dar eliminat inca din timp, care a facut pagube de o rama plina de albina asa estimez la curatenia facuta azi daca tot a permis timpul, am observat ca inca nu a pontat matca , dar am vazut ca sunt celule pregatite probabil va incepe.