de codrin br » 23 Feb 2015, 12:57
Ieri un zbor de curăţire slăbuţ. Până acum au căzut 6 : să dezvolt puţin unul a avut o matcă tânără 2014 dar în toamnă - iarnă avea un picior schiop (şi nu am mai schimbat-o) am zis că poate trece iarna, alţii doi au căzut din vina mea că nu am pus păturicile bine peste rame (in luna ianuarie când i-am verificat) şi a ieşit albina în capac la aerisire având puţină lumină, puţină căldură vroiau să iasă la zbor şi nu au nimerit urdinişul în partea de jos ci "pe cel de sus" (fără podişor şi fără folie doar pături şi ziare puse peste rame, nu folosesc folie iarna, neatenţie care m-a costat două familii), doi deşi cu tablă mai veche posibil au apărut pori în tablă, tabla concavă (mâncată de rugină), placaj în loc de scândură (pentru a fi mai uşor) care era ud de la zăpadă, păturicile le-am găsit ude peste rame (bune de pus la uscat). Deocamdată atât, asta e acum, până în primăvară mai e, dar ca prezenţă au răspuns afirmativ ceilalţi. La verificarea din primăvară nu cred să mai am surprize. Toate cele bune şi spor în toate.
Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi!
"De aproape două mii de ani ni se predică să ne iubim, iar noi ne sfîșiem." - Mihai Eminescu