Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: tuica pt Protofil ?

Mesajde cristian bh » 23 Feb 2015, 12:36

oroles scrie:Daca aveti cazan de tuica puteti face alcoolul singuri. De exemplu tatal meu face tuica dupa metoda whisky-ului. Din ce stiu eu pune intr-un butoi 10 kg de zahar, 1 galeata de faina de porumb, 1/2 galeata de tarate de porumb, jumatate de pachet de drojdie de bere si apa pana umple 75% butoiul. Scoate pentru fiecare kg de zahar cate un litru de alcool cca 50 de grade. Daca il puneti a doua oara la fiert se duce in peste 70% volum de alcool. Am scos din boasca si intentionez sa il folosesc la tinctura de propolis si protofil. Are 72 grade. Daca il fierbeti a treia oara creste concentratia de alcool, insa nu veti ajunge niciodata la alcool de 96 de grade ca in comert. Totusi aveti grija cu consumul de alcool din faina de porumb si zahar deoarece ca si whisky-ul da mari dureri de cap.

Chiar ai impresia ca si altii fac asa ceva?? :shock:
Da la voi prune,mere,pere,....nu se fac?? :o
Reteta aia ce ai pus-o,,,,,,,,,,e la capitolul,,,ASA NU!! :oops:
Banuiesc ca nu il faceti doar pt niste protofil,..iar tinctura de propolis ar trebui sa aibă niste calitati, ;)
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2015, 14:55

oroles scrie:Totusi aveti grija cu consumul de alcool din faina de porumb si zahar deoarece ca si whisky-ul da mari dureri de cap.

Mai aveti vecini...in viata ???...si daca DA,cati dintre ei poarta ochelari si cati au ciroza ??? :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde oroles » 23 Feb 2015, 20:37

Eu folosesc tuica din boasca fara adaos de zahar pentru protofil si propolis si nu a tusit nimeni, nici albina nici omul.
Pentru proapis13, cred ca confunzi alcoolul etilic cu alcoolul metilic (metanol). Se poate obtine metanol prin fermentarea siropului obtinut din sfecla de zahar care este cu totul altceva. Simptomele enumerate de tine sunt cele specifice intoxicatiei cu metanol sau la alcoolicii cronici. In nordul Moldovei, de exemplu se bea tuica de sfecla de zahar (celebra samahoanca) care are un gust de te face sa vomiti si ti se urca imediat la cap. Tehnologia enuntata de mine este aceeasi ca cele folosite la obtinerea alcoolului din cereale si whisky. Chiar sa pun asa ceva cred ca nu e mai prost decat alcoolul din cereale de pe piata pe care l-ati folosit si voi la Protofil. Am si tuica de pruna dar dupa cum se stie pruna e un laxativ bun si nu cred ca face bine albinelor. ;)

http://youtu.be/JTSKeK5_5gI

Americanii beau dinasta de mai bine de 100 de anisi nu au nici pe dracu. Totul e sa bei cu masura. Ba chiar o vand unor prosti de prin Romania prin baruri de fite...
oroles

Mesajde proapis13 » 23 Feb 2015, 21:08

oroles scrie:Eu folosesc tuica din boasca fara adaos de zahar pentru protofil si propolis si nu a tusit nimeni, nici albina nici omul.
Pentru proapis13, cred ca confunzi alcoolul etilic cu alcoolul metilic (metanol).

Planta verde pentru a se macera corespunzaror are nevoie de alcool de 90 grd
Planta uscata pentru a elimina uleiurile volatile are nevoie de alcool de 70 grd
Posirca/alcoolul facut de englezi ca sa ajunga la bautura numita Whiskey
are nevoie de minim 3 ani pentru macerare iar cei cu gusturi rafinate nu il consuma pe cel sub 5 ani
englezii fac doar alcool din porumb si/sau sfecla....pentru Whiskey pleaca de la cartofi in sus spre cereale
nu contest daca e bun sau nu pentru albine amestecul din plante si tuica....la fel si tinctura de tuica cu propolis pentru tine....
ce garantez este faptul ca cei ce stiu aroma propolisului macerat in alcool or sa respinga pe cel cu miros de tescovina
consider ca alcoolul cumparat de pe piata e mai bun decat tescovina la prepararea propolisului si protofilului de casa
e parerea mea si crede-ma ca stiu ce vorbesc
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde oroles » 23 Feb 2015, 21:25

Nu tot whisky-ul se face prin maturare in butoaie. Mai nou americanii, in loc sa puna alcoolul obtinut in butoaie de stejar pentru maturare si pentru a ajunge la ceea ce se numeste whisky il pun in tancuri de inox si introduc niste saculeti cu rondele din trunchi de stejar pentru a obtine culoarea si aroma. :D Tuica din boasca fiarta a doua oara nu mai are niciun gust a boasca. Si o tuica de boasca pusa in butoi de stejar la maturat circa doi ani ai putea sa juri ca e de pruna. Chimic tuica de pruna si tuica de boasca sunt aproximativ identice. Gustul difera usor. Depinde si ce cazan ai. Daca ai cazan de cupru cu fundul mai grosut si nu se lipeste, atunci tuica rezultata nu are un gust pronuntat. Butoiul de stejar, de exemplu iti poate trage tot izul. Totusi trebuie sa fie un butoi foarte bun, inchis ermetic (umflat cu apa) si folosit in trecut, altfel risti sa pui tuica si sa scoti apa. Un unchi de-al meu ma tot bate la cap sa ii aduc un castron de samburi de pruna. Ii pune in piua, ii zdrobeste pana se face o faina si adauga in tuica de cereale. Iese ceva care bate la gust multe whisky-uri ce se vand la noi in magazine.

Tuica de cereale nu o folosesc decat la propolis pe care il folosesc pentru uzul personal. Eu de felul meu nu consum alcool decat foarte rar. Tatal meu il da la muncitori betivani. Asta le pune motoarele in miscare.
oroles

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA