de thomas » 10 Mar 2015, 20:03
Invertit, neinvertit, daca analizam tot topicul si mai luam si alte forumuri de apicultura nu gasim informatii concludente sau o reteta unica, care sa dea rezultate optime si totale, fara urma de indoiala! Sunt doar pareri, si nu vreau sa supar pe nimeni.
Este adevarat ca, datorita faptului ca nu avem miere sau altceva natural folosim zahar. Credeti-ma, am prieteni medici care spun ca zaharul este super cancerigen! Mai ales cel alb! Oameni buni, daca pentru om zaharul face atata rau, dar pentru albine?? Zaharul din comert nu este natural, mai ales la pretul de 2.x ron!! Cautati un zahar cat de cat mai bio si o sa vedeti cat e kilogramul! Singurul "avantaj " pt albine, ar fi ca ele nu traiesc mult si n.apuca sa se hraneasca cu otrava alba, dar oricum le afecteaza! Tipul hranei determina caracteristicile oricarei vietati!
Dupa parerea mea, din ce am mai studiat, zaharul face rau albinei, mai ales daca este fiert! Chiar si pe pagina web a site-ului Stuparitul, autorii admit aceasta: sub nici o forma zaharul nu se fierbe!
Deci, pe cat se poate, incercati sa hraniti albinele cat mai natural si restul se descurca ele! In trecut zaharul era baza pt indulcitori, dar stiinta a progresat si a descoperit cat de rau face.. Dar nu se spune, ar cadea industrii..
Sanatate!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.