Salutari,
Eu folosesc sirop invertit. Am un mare respect pentru regretatul Gica, am citit cu atentie prezentarile lui despre reteta si observatiile ulterioare. Una din ele este racirea imediata a produsului cu adaos apa si introducerea in apa rece imediat. De asemenea nu iau cel mai ieftin zahar, am observat diferente la spuma si compozitia siropului. Cati au facut asa?
Din cate mentiona Gica, reteta era pentru situatii de criza, doar in anii foarte rai in care se cerea. In rest mierea este de baza. De asemenea a precizat ca a facut analize la siropul rezultat si HMF/PH erau potrivite, de ce sa ne amageasca?Oare cat costa analiza de nu avem incredere, o putem repeta?
Paul, daca tot m-ai citat ai si nimerit - nu m-am suparat - si eu sunt pro zahar invertit

, si ma gandesc ca familiile tale cu mai multe rame se datoreaza progresului tau in apicultura

.
Daca vei face testul cu familii asemanatoare hranite cu zahar invertit si zahar cu apa calda- sunt curios de rezultat

.
Acum daca ai sute de familii cine sta sa inverteasca atat zahar? - administrat cand trebuie sa nu uzeze albina de iarna - are rezultate bune. Cunosc apicultori de seama ce fac astfel.
Acum fiecare in ce crede - eu cred in spusele si experienta lui Gica, si cu putine familii inca imi permit sa invertesc, ca fac bine sau rau ramane de vazut. Nu am zahar cristalizat in faguri si borcanul de pe balcon unde am pastrat o parte din sirop - arata ca mierea din piata

.
Numai de bine va doresc ..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...