Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Apicultura ca un hobby

Mesajde lial » 13 Mar 2015, 19:35

Buna,
Sunt incepator, am albine de doi ani si am trecut pana acuma doua ierni. Contactul cu albinele l-am facut acum trei ani in stupina unui prieten. Un an am fost ucenic in stupina lui si am vazut diferite lucrari efectuate, am discutat diferite situatii. Pentru bibliografie a fost mult mai usor, pentru ca am gasit acest forum, care a fost o sursa foarte buna. Pentru mine apicultura este un mod de relaxare, de a scapa de stresul si agitatia de la birou. Am cumparat cinci (5) familii de albine si acuma am 11. Din intamplare, sau nu, toate familiile au trecut iarna fara probleme.
Stupina o am langa Alba Iulia. Am avut albinele doar in stationar.
De trei ani rasfoiesc acest forum si vreau sa multumesc celor care isi impartasesc cunostintele aici.
Toate cele bune
Ilie
lial

Re: Apicultura ca un hobby

Mesajde nicu has » 13 Mar 2015, 19:52

Bun venit asteptam si ceva poze cu stupina :D
Sanatate so primavara frumoasa
nicu has

Mesajde gigibecalul » 13 Mar 2015, 19:58

Bine ai venit, ”albanezule”! Observ că ești de-al meu. Lângă Alba Iulia - unde ai stupina? Pune niște poze să ne spălăm ochii!
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde popik50 » 13 Mar 2015, 20:00

Bun venit. ;)
popik50

Mesajde lial » 13 Mar 2015, 20:10

Stupina o am la Paclisa.
Poze poate reusesc sa fac saptamana viitoare, ca doar atunci ajung la albine.
O primavara frumoasa
lial

Mesajde BRUMITA » 13 Mar 2015, 20:38

Ai fost ucenic...trebuie sa depasesti profesorul. ;)
Bine ai venit . :)
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde proapis13 » 13 Mar 2015, 21:14

Bun venit pe forum :!:
Poti explica ca de la incepator la incepatori ce le-ai facut la albine din august si pana astazi de ti-au iesit cu totii din iarna :?: ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Avram » 13 Mar 2015, 21:55

Bun venit pe Stuparitul :D

Felicitari ca ai acos din iarna toate familiile ...
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde lial » 13 Mar 2015, 22:48

In august au fost doua ture de tratamente (cand a trebuit sa/l fac pe al treilea ma fost plecat din judet) si ceva stimulare cu sirop, dar asa doar sa vada ca nu am uitat de ele. Zona in care am stupina este expusa la soare si au ramas in august fara polen, asa ca am stimulat degeaba. In septembrie nu mai era un ou in rame, nici macar la roi.
In septembrie - octombrie am facut o tura de trei tratamente si am strans familiile. Am avut patru roi pe care am preferat sa-i pun doi in lada, pentru matca de rezerva. Albinele au fost iernate de la 4 la 7 rame si fiecare a pierdut o rama de albina peste iarna. La finalul lui octombrie am terminat de strans (am stiut ca in noiembrie nu sunt in judet) si am pus niste carpe peste ei.
In decembrie am largit urdinisul si am curatat podisorul de albine moarte.
In februarie am facut o scurta verificare sa vad cine traieste si cine nu. Am pus cam jumatate de kg de turte, desi am constatat mai tarziu ca nu aveau nevoie de ea. Incet invat cam de cata mancare au nevoie pentru o iarna.
in martie am scos la fiecare cate o rama si am verificat cuibul pana la prima rama cu puiet.
Acuma astept sa se faca cald sa pot sa le caut intre coarne.
lial

Mesajde mellis » 14 Mar 2015, 01:20

Bine ai venit. Daca ai inceput cu ucenicie inainte de a lua albine - esti un model de urmat, nu te-ai aruncat cu capul inainte in lada de albine sa numeri apoi cucuiele..cucuie vor mai fi, dar asa se face treaba buna, ucenicia in trecut dura ani buni. Faptul ca ai scos din iarna atatea familii este un semn sa nu te lasi de apicultura, chiar daca este greu de multe ori, este o legatura cu natura, o meserie nobila.
Chiar daca este hobby, sunt momente cand trebuie sa fi langa ele. La ce distanta sunt fata de domiciliu si cat de des ajungi pe la ele?
Multa bafta in tot ce faci, asteptam pozele cu nerabdare..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde polencrud » 16 Mar 2015, 23:39

bine si bevenit. :D
tot incepator sant si eu.bafta
polencrud

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?