de FLORINELU » 18 Mar 2015, 07:26
buna dimineata dragi colegi,ieri a fost o vreme ideala de deschis stupii aici la mine ca sa vad ce si cum,am avut si niste musafiri mai incepatori in ale apiculturii,dar dornici de a afla cat mai multe si de a invata cat mai multe despre albine,intrebarile au curs garla,raspunsurile asa si asa,uneori m-au pus in incurcatura,dar am mai fentat si eu raspunsurile,in final timpul a fost prea scurt,pentru ce aveam noi de vorbit ne trebuia o zi intreaga si nu cateva ore.
ce am constatat la stupi? turta facuta de mine au mancat-o toata,nu a ramas nimic si le-am dat la fiecare cam 1,5-2 kg. au ramas doar pungile si servetelele facute ferfelita ,toti pe care i-am controlat au puiet pe cel-putin 3 rame,am gasit unul unificat din toamna cu puiet pe 6 (sase)rame,nu mi-a venit sa cred si culmea este ce avut si un musafir,un soricel care a facut un pic de deranj pe acolo. populatia de albine in lazi este destul de numeroasa parca mai multa ca in alti ani pe vremea asta,condens si umezeala 0 peste tot,am vazut si niste matci cu ajutorul musafirilor mei(unde esti tu Sami,ochi de vultur?) erau frumoase ca niste printese,doar sant regine ce mai. intr-un cuvant sant foarte multumit de cum arata stupii mei la primul control din anul acesta. cred ca si ele stiu ca sant suparat pentru rezultatele de anul trecut si s-au hotarat sa faca ceva ca sa-mi treaca supararea si uite ca au reusit, ce nu stiu ele ca eu nu pe ele eram suparat ci pe timpul nefavorabil de anul trecut.
multumesc mult musafirilor pentru companie si ajutor si chiar fiind ei incepatori am invatat si eu de la ei cate ceva.
va urez tuturor mult succes si noroc la albine si va doresc sa aveti albinele intotdeauna asa cum sant ale mele acuma .
am vrut sa fac poze,mi sa stricat aparatul, ca doar nu puteau sa mearga toate bine,dar poate pun invitatii mei ceva pozi si la mine ca ei au avut scule bune.