a_costy scrie:Tocmai ca eu am inteles perfect scrisoarea.Toata stima pentru domnul irlandez.
Totodata sunt de acord si cu membrul din Camera Deputatilor, partenerul de cina. Ministerul Agriculturii nu poate avea in grija 4.000.000 "fermieri"".
Un fermier trebuie sa fie doar fermier, sa detine un numar suficient de dobitoace, pamant, butasi de vie, astfel incat sa poata supravietui.
Nu ne putem numi fermieri toti care dimineata suntem: profesori, ingineri, dulgheri...., la pranz fermieri, iar seara mai stiu eu ce.
teiul si irlandezul vorbesc de lucruri diferite.
Daca suntem romani, stima pentru irlandezul cu pricina vine din bunul nostru simt ...
Partenerul de cina din Camera Hotilor pomenit de colegul nostru exprima o simpla durere in posterior, ca sa nu-i spun durere in c*r.
Ar mai fi o varianta, simpla manifestare a neputintei/nepasarii unui om politic pentru conditia taranului roman (tot durere in c*r se cheama, da' cu acte in regula).
Mai exprima in acelasi timp o mare preocupare pentru cei care fac agricultura la standarde europene pe pamant romanesc, concomitent cu aceeasi mare durere in c*r pentru taranul roman...ala, omul simplu, cu un bun simt coplesitor, da' fara performante la nivel european (nu stie, nu poate, nu are educatie).
Regret ca trebuie sa te contrazic, dar scrisoarea irlandezului vorbea de altceva.
Vorbea de valori autentice inca prezente in tara noastra, pe cale de disparitie...
Vorbea de valori irecuperabile.
Vorbea de valorile stramosilor nostri, inca vii, prin cei care inca mai traiesc la tara...
Le pastram sau le ingropam ??