Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Siropul de zahar/Invertirea zaharului

Mesajde proapis13 » 14 Mar 2015, 22:12

daffid mihailov scrie:http://phys.org/news/2013-04-high-fructose-corn-syrup-tied-worldwide.html ;)

Nu vad legatura cu topicul ???... :?
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Dragos2006 » 15 Mar 2015, 09:27

In Romania fabricile de zahar de la Bod si Ludus lucreaza doar pe sfecla . Fabricile de la Oradea si Roman lucreaza mixt , sfecla si trestie . Restul fabricilor prelucreaza doar zahar de trestie. Pretul la zaharul de sfecla s-a prabusit la un moment dat deoarece aveau pe stoc 34.000 de tone plus un zvon ca in acest zahar ar fi cam multe chimicale . Americanii dupa ce au fost arsi cu CCD recomanda doar zaharul de trestie deoarece trestia nu creste cu ajutorul chimicalelor.
La fel ca la zaharul de sfecla si la HFCS se pune problema prezentei neonicotinoidelor , chimicale incrimitate in CCD si alte alea. In Romania un singur producator de hrana pentru albine are analize prin care demonstreaza ca respectiva hrana nu contine neonicotinoide . Ce vine dupa Ungaria e jale .
Apropo de invertirea zaharului in bucatarie sau stupina , majoritatea procesatorilor au facut analize la toate siropurile cu retete publicate pe forumuri . Cel mai mare grad de invertire gasit a fost undeva la 40% . Asa ca invertirea casnica este doar o amagire si un consum inutil de timp si energie.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 15 Mar 2015, 10:37

Cel mai mare grad de invertire gasit a fost undeva la 40% . Asa ca invertirea casnica este doar o amagire si un consum inutil de timp si energie.

(niste SCUZE la reaparitie sunt semn de barbatie si ... )

Cei care au invertit n-au analize = sunt prosti
Cei care n-au invertit n-au analize dar au dreptate

Un sirop invertit 20-40% e mai rau decat unul neinvertit INTELEG !?
Daca nu invertesti dispar otravurile din zahar !?
Mierea de FS /rapita e minune :(
Si eu am stupii slabi dar caut vina la mine . :D
nae

Mesajde csaa » 15 Mar 2015, 11:07

Stiu ca a facut cineva un studiu placile de zahar invertit vs. apifonda. Ar fi binevenit un studiu sirop de zahar invertit vs. sirop cu zahar neinvertit. Cred ca asta ar linisti spiritele aici
csaa

Mesajde cucubau » 15 Mar 2015, 11:56

O mare problema , ce sa faca bietul stupar ? Sa dea spre complectare zahar invertit sau neinvertit , pareri pro si contra - deci mare dilema . Mai bine siroape sau turta de cumparat , dar alta problema , cica ar fi facute pe cale chimica si nu ar fi tocmai potrite , deci tot ii bai. Atunci miere de rapita sau FS. alta belea cica au fost stropite si nu sunt tocmai naturale.
........
cucubau

Mesajde b.a » 15 Mar 2015, 12:03

Dragos2006 scrie:. In Romania un singur producator de hrana pentru albine are analize prin care demonstreaza ca respectiva hrana nu contine neonicotinoide . Ce vine dupa Ungaria e jale .

din cate stiu Ungaria nu a luat derograre ptr folosirea neonicotinoidelor,nici Polonia,doar in 3 tari din UE + Romania. ce producator de zahar are analizele asa cum zici?
b.a

Mesajde nae » 15 Mar 2015, 14:53

b.a scrie:
Dragos2006 scrie:. In Romania un singur producator de hrana pentru albine are analize prin care demonstreaza ca respectiva hrana nu contine neonicotinoide . Ce vine dupa Ungaria e jale .

din cate stiu Ungaria nu a luat derograre ptr folosirea neonicotinoidelor,nici Polonia,doar in 3 tari din UE + Romania. ce producator de zahar are analizele asa cum zici?

Vezi la ce face reclama :D ; otrava mea e buna , a celorlalti e ch :lol:
nae

Mesajde csaa » 15 Mar 2015, 16:41

Normal @nae! Otrava romaneasca e mai dulce.
csaa

Mesajde DoarEu » 15 Mar 2015, 20:05

De ce cand dai un simplu search pe google la "invertază" iti arata printre rezultate si asta?
INVERTÁZĂ, invertaze, s. f. (Biol.) Enzimă produsă de drojdia de bere și de mucoasa intestinală și care transformă zahărul în glucoză și în fructoză; invertină. – Din fr. invertase, germ. Invertase.
INVERTÁZĂ ~e f. Ferment (mai ales drojdia de bere), care transformă zahărul în glucoză și fructoză. /<fr. invertase, germ. Invertase

Asta ar insemna sa amestecam siropul cu drojdia de bere sau cum?

Sanatate!
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde proapis13 » 15 Mar 2015, 23:31

DoarEu scrie:De ce cand dai un simplu search pe google la "invertază" iti arata printre rezultate si asta?
INVERTÁZĂ, invertaze, s. f. (Biol.) Enzimă produsă de drojdia de bere și de mucoasa intestinală și care transformă zahărul în glucoză și în fructoză; invertină. – Din fr. invertase, germ. Invertase.
INVERTÁZĂ ~e f. Ferment (mai ales drojdia de bere), care transformă zahărul în glucoză și fructoză. /<fr. invertase, germ. Invertase

Asta ar insemna sa amestecam siropul cu drojdia de bere sau cum?

Sanatate!

Topicul este despre INVERTIREA ZAHARULUI..
....e diferenta mare intre cele doua...
DA se poate amesteca siropul de zahar cu drojdia de bere inactivata..info le gasesti in topicul despre turte
INVERTÍRE (‹ inverti) s. f. 1. Acțiunea de a inverti și rezultatul ei; schimbare, transformare. 2. (CHIM.) Invertirea zahărului = transformare a zaharozei în glucoză și în fructoză, în prezența apei și cu ajutorul invertazei sau prin încălzire la 60ºC, adăugându-se mici cantități acizi minerali diluați.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 16 Mar 2015, 00:54

jenica67 scrie:thomas, da zaharul este otrava alba pentru ca si corpul uman ca sa il consume trebuie sa il inverteasca, tocmai de aceia se recomanda invertirea si pentru oameni inainte de al consuma.

Jenica nu ma pot abtine. :lol:
Informatia asta tot in "La Taifas" ai citit-o? E misto revista, iti capteaza atentia?
jenica67 scrie: Prostia cu invertirea siropului cu 1 kg zahar, 150 de ml apa si 1 ligurita de sare de lamaie, am vazut-o si eu in La Taifas

Uite citeste ceva interesant despre "recomandarea" invertirii zaharului inainte de a-l consuma. Sa stii ca nu e in La Taifas, pe bune.

Conform normativelor UE, soluţiile de zahăr invertit obţinute din cristale de zahăr (zahăr tos, zahăr pudră), poartă, pe bună dreptate, numele de miere artificială. Această soluţie "de dulce" nu este sănătoasă.
Zahărul invertit alimentar, dacă nu este natural, aşa cum se găseşte în mierea de flori şi mierea de mană, prin faptul că se absoarbe deosebit de repede (mai repede decât zahărul rafinat), creşte brusc glicemia şi îngraşă. Participarea pancreasului endocrin la metabolizarea acestui amestec de monozaharide este chiar mai mare decât în cazul zahărului rafinat (insulina fixează glucoza, nu zaharoza, ori absorbţia glucozei libere este mai bruscă). De asemenea, compoziţia unilaterală concentrată, ca şi în cazul altor alimente de acest tip (uleiuri rafinate, făina albă, etc.), poate produce dezechilibre metabolice. Soluţiile nenaturale (artificiale) de zahăr invertit sunt utilizate azi, la scară largă în industria alimentară, consecinţele sale negative asupra sănătăţi, nefiind de neglijat. Zahărul invertit, fiind mai dulce ca zahărul (zaharoza) din care provine (soluţia de zahăr invertit are gust mai dulce decât soluţia de zaharoză, prin prezenţa liberă a fructozei, care este 2 ori mai dulce decât zahărul şi decât glucoza), se utilizează la fabricarea siropurilor, îndulcitorilor, înlocuitorilor de miere, îngheţatei, răcoritoarelor, bomboanelor, lichiorurilor, etc.. Deşi există o sursă majoră naturală de zahăr invertit (mierea), se propagă ideea folosirii zahărului invertit artificial, obţinut din cristale rafinate de zahăr tos, pe considerentul că produsul obţinut este sănătos (ar fi primul caz din istorie, în care dintr-un aliment industrial arhirecunoscut pentru nocivitatea sa, s-ar obţine un preparat convenabil pentru organism). Cei care se lasă cu uşurinţă păcăliţi, sunt îndemnaţi chiar să-şi prepare, ca sursă "de dulce", astfel de soluţii "inofensive" în condiţii casnice (exemplu).

Am vazut ca-i dai inainte cu printul patiseriei si invertirea lui. Cred ca n-ai inteles esenta acelei retete de sirop. Daca citeai comentariile de pe pagina pe care tot o afisezi, ai fi vazut ca patiserii au nevoie ca dulciurile pe care le fac, sa nu cristalizeze. Adica e ceva normal... Tot acolo vedeai ca mai folosesc si siropul din porumb dar siropul din zahar este mai bun pentru ca evidentiaza gustul prajiturii si ii da o alta textura. Nu ca-i intereseaza pe aia ce mancam noi, stai linistit. Ai folosit reteta lui si ai analizat-o? Apropo, cat fierbe printesa siropul ala?

Recapituland despre INVERTIRE, dam citire:

Daca procesul de invertirea a inceput intr-o solutie de zahar dar nu duce la finalizarea completa, vom vorbi apoi despre o invertire partiala a produsului.

In practica, in mod normal, nu intalnim pe deplin invertirea siropurilor sau a bauturilor in fabrica sau pe rafturile de pe piata. Acest lucru se intampla pentru ca au loc aciditati mult mari si conditii de temperatura necesare pentru invertirea deplina a zaharozei.

Acest lucru, oricum, poate fi realizat in laborator prin adaugarea unor cantitati mici de acid concentrat la o proba de bautura si incalzit la o temperatura ridicata (±190 ). In aproximativ 1 ora sub anumite conditii, toata zaharoza este hidrolizata, iar proba este considerata a fi pe deplin invertita. Indicele Brix intr-o astfel de proba face referire la continutul de zahar inverit.

Deci vorbim despre o hidroliza acida produsa in anumite conditii.

Ca ne place sa confundam scaderea PH-ului cu invertirea e una. Ca gresim sau nu stim, e alta. Dar sa sustinem aceeasi ineptie fara sa ne documentam...inseamna ca ne place sa gresim.

N-ar fi nici o problema, nici din partea celor care invertesc, nici din cealalta. Parerile normal ca pot fi impartite, e firesc. Hai sa aruncam o privire in tabara celuilalt. Sau in batatura celor care consideram noi ca gresesc. Daca asteptarile nu sunt cum ne asteptam si ne depasesc?
Problema asta e, ca nu se vrea.
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde jenica67 » 17 Mar 2015, 00:11

State, nu fi atat de destept si daca esti curios citeste internetul si o sa afli ca eu scriu numai "de pe surse". :lol: Iar aia ce ai scris-o ca norme UE este tot o gogomanie, scrisa pe un site de destepti in nutritie, care spre deosebire de exemplele mele, nu este semnata de nimeni !! Pune linkul si o sa vezi !! Inca ceva, cand un tip a câștigat numeroase premii și concursuri de patiserie și deține 5 ACF medalii de aur, nici nu ma intereseaza comentariile unor analfabetic care au posibilitatea sa isi publice parerile pe forumul lui. :lol:
jenica67

Mesajde oroles » 19 Mar 2015, 08:24

Am dat la stupi turte in diferite combinatii. Variantele de turte au fost:
- Beefonda cu miros de lamaie.
- turta de zahar candi invertit (dupa metoda lui nea Gica) facuta cu ceai de melisa. Daca s-o fi invertit...
- turta de zahar pudra cu sirop de zahar invertit.
- turta pietroi reteta mea.

Le-am combinat cate doua astfel: Beefonda cu celelalte tipuri de turte si apoi fiecare cu alt sortiment. Concluzia ar fi ca Beefonda e ultima solutie. Intotdeauna au abandonat Beefonda, chiar si pentru turta mea de zahar hulita de colegul proapis13. Cel mai repede au tras turta candi, dar trebuie sa recunosc ca familia nu prea mai avea miere. In ordinea preferintelor ar fi: candi, turta de zahar pudra cu sirop de zahar invertit, turta pietroi si ultima alternativa Beefonda cu lamaie. Atentie! Primele trei variante au fost apreciate cam la fel dar nu au putut fi trase in acelasi ritm. Se vedeau albine pe ele cam la fel.

Concluziile le trageti singuri!
oroles

Mesajde Traian S » 25 Mar 2015, 20:15

Am si eu o intrebare.
Cum se curata ramele cu sirop zaharisit in celule?.
Traian S

Mesajde paul » 25 Mar 2015, 20:18

Traian S scrie:Am si eu o intrebare.
Cum se curata ramele cu sirop zaharisit in celule?.

Le introduci intr-un stup ! Stupul trebuie sa aiba si albine ! De preferat ... cat mai multe ! 8-)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 25 Mar 2015, 20:19

Am astfel de rame cu portiuni de sirop/miere cristalizate dupa diafragma. Albinele il dizolva.
Daca vrei sa grabesti procesul, stropesti usor rama cu sirop 1/1. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA