Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Florin

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 00:22

:lol:
Am schimbat data trecuta 7 cutii de diverse culori. Noua culoare...galben in linie(din alea 10 noi). Se uitau ca matza-n calendar la urdinis....sa intre, sa nu intre. :?
Pana la urma si-au facut curaj si au intrat pe unde au nimerit...venea noaptea cea rece. :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde MIHAI BALS » 01 Apr 2015, 01:01

nae scrie:
duma scrie:Florine ....cat contează culoarea lazi la o astfel de lucrare ? Adică vreau sa fac si eu aceiași treaba dar lada are o culoare si vreau sa o înlocuiesc cu alta cu opusul culori respective ??!!

Aplici pe fata cutiei o coala A4 in culoarea dorita in 4 pioneze si .. alta la rand .
A4 nu acopera tot + se decoloreaza in cateva zile sau mai multe :roll: = merge
Daca e vant ca astazi nu rezista zile . :lol:

nae si apicultura.
baba si mitraliera.
MIHAI BALS

Mesajde duma » 01 Apr 2015, 01:39

Sâmbătă seara sper sa ma așez și eu la masa voastră online.....si vin cu pozele aferente hârtiei...ma trăsnit ideea de a vopsi A4 în culoarea lăzi originale.....dar unde schimb lada noua ( mov) cu cea veche ( lemn natur) las sa iasă ce o vrea....deci pot sa studiez amândouă efecte.....si cu foaie și fără foaie.... ;) ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde pustu » 01 Apr 2015, 13:45

duma scrie:Sâmbătă seara sper sa ma așez și eu la masa voastră online.....si vin cu pozele aferente hârtiei...ma trăsnit ideea de a vopsi A4 în culoarea lăzi originale.....dar unde schimb lada noua ( mov) cu cea veche ( lemn natur) las sa iasă ce o vrea....deci pot sa studiez amândouă efecte.....si cu foaie și fără foaie.... ;) ;)

Asa cum zice nea Nae , am prins cu un cui o bucata de polistiren de 20 pe 20 alba la culoare cu 2 zile inainte de a schimba cutia pe fata acesteia deasupra urdinisului . Am trecut de la lemn natur la verde inchis . Dupa ce am mutat am prins iar polistirenul pe noua cutie si a mai ramas acolo 2 zile . Nu am observat nimic anormal . In toate zilele am avut zbor puternic . Si distanta dintre stupi alaturati era cam de 4 metri .
Sa traiesti nea Nae
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 16:13

irina scrie:Si dezmortirea din interior? ;)

Azi am dat tura IV de sirop. A fost cam frig dar zburau dupa apa.
Iaca si niste foto:
Am vreo 10-15 pe 3 rame. Astia-s aia zombi. :)
Fişiere ataşate
3 rame.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 16:14

Am si pe 4 si 5 rame:
Fişiere ataşate
4 rame.jpg
5 rame.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 16:16

Am si niste raritati la 6 rame...
Fişiere ataşate
6 rame.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 16:17

Media e la 4 rame...cam asa:
Fişiere ataşate
4 rame cu sirop.jpg
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2015, 16:28

Florine, să fie ultima dată când mai văd așa ceva la tine! :lol:
Uite să spre ce trebuie să tindem noi!
Imagine

Nu mai e mult până acolo
P.S. Poza de mai sus e la un stup ieșit din iarnă. Al cui o fi?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 16:35

Cristi, imi umplusi tot ecranul cu rame cu albine. :lol:
Lasa-ma nene sa ma simt si eu apicultor. Mi-ai taiat tot elanul acum de 1 aprilie. :(

Si totusi nu ma las batut. Fetele mele sunt din neamul lui Fat Frumos...cresc intr-o luna cat altele intr-un sezon. Iar la salcam sunt precum Greuceanu'...il culeg cu tot cu frunze. 8-)
Ingheta-ti-ar iar salcâmul la Valea lui Mihai! Nah ca m-am racorit. :lol:

Hai c-am glumit cu inghetatul salcâmului. Sa ai parte de un an de vis la salcam! :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2015, 17:18

În 2012, în 8 și 9 aprilie am avut 2 nopți cu -1, -2 grade.
În anul acela a bătut vântul prin pădurea de la Valea lui Mihai.
Așa se anunță vremea la mine
Imagine
La Valea lui Mihai e ceva mai bine, dar Doamne ferești! să înghețe acolo, că e jale în toate județele vecine.
Valea lui Mihai culege stupari din toată zona de NV a țării.
cristi_vidican

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 17:24

Cristi, eu nu mai cred in prognozele care depasesc 3 zile. Se schimba si de pe o zi pe alta.
Cred c-ar fi foarte bine de-ar ploua in aprilie si sa avem vreme buna in mai. Pana la urma 2-3 zile ploioase urmate de 2-3 zile insorite n-ar fi tocmai rau in perioada asta. Sa apuce sa-si aduca polen ca glucidic om fi in stare sa le asiguram noi. :idea:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde cristi_vidican » 01 Apr 2015, 17:35

Florin,
Mărgărit (oare ce-o mai fi făcând?) avea o vorbă: albină să fie, că vine și vremea bună odată și odată.
Îți doresc să ajungi odată la nr dorit și să te stabilizezi pe familii serioase (cam ca cea postată de Dragos2006 recent)
Dacă am face apicultură cum face el cu acel stup, acum am fluiera.
cristi_vidican

Mesajde Florin Dobre » 01 Apr 2015, 18:04

Eu am pretentia ca imi cunosc locul...nu ma pot compara cu apicultori care au ani de stuparit in spate si au traversat niste etape. Ma uit la ei, intreb, ascult, bag la cap dar revin cu picioarele pe pamant...la ce am.
Asta mi-e nivelul acum, cu asta defilez. La teorie imi bubuie capul, in practica ma agat de ce imi permit. Slabiciunea principala sta in numarul ala obsedant.
Daca as face unificarile de rigoare in toamna, sigur altfel ar sta lucrurile. Pe viitor o sa rezolv acest aspect...schimb abordarea de crestere a stupinei. Voi incerca sa maresc numarul prin achizitie. La iernare voi baga familii zdravene prin unificarea coloniilor de baza cu roi/nuclei ajutatori cu matca tanara....adicatelea populatii mai mari si matci corespunzatoare.
Sanatosi sa fim...si motivati! ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde daffid mihailov » 01 Apr 2015, 21:17

Familiile pe 5 rame o sa se faca pana la salcam pentru zona Arges. Nici nu a inflorit zarzaru. Acu depinde si cat de stranse sunt.
Ultima oară modificat de daffid mihailov pe 01 Apr 2015, 21:17, modificat 1 dată în total.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde popik50 » 01 Apr 2015, 21:17

Stai linistit Florine, e acceptabil ce vad la tine in stupina, e loc si de mai bine pe viitor, dar toate la timpul lor.
PS. FA din poza lui Cristi e italiana, se vede dupa inelele galbene ale albinelor. De obicei aceste albine stau deasupra ramelor si nu intotdeauna reflecta ce se afla in stup. Am 2 FA din aceasta rasa si cand ridic podisorul sunt gramada acolo, in schimb cand ma uit pe rame vad realitatea.
popik50

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?