Va salut.
Dupa cum spuneam,am cateva rame cu puiet capacit in cutia cu nr 7 carnica...o rama e aproape plina pe ambele parti...ar celelalte au puiet capacit pe cate o palma mai mult sau mai putin...i-am mai dat o turta si ceva sirop.
la nr: 5 am restrans cuibul....are albina putina maxim 2 rame....am vazut matca e ok...."am vazut o rama marginasa ca avea depozitat polen destul de mult.
la nr:6"carnica" asta de prima data a ramas in urma fratelui sau"nr:7"...si asta are albina mai putina cam 3 rame..am restrans cuibul si am dat rama dupa diafragma...puiet foarte putin....
la nr:1 nu am verificat ramele...dar le-am mai dat o ama in cuib si una dupa diafragma+ 2 turte de apifona in cap....are sigur puiet..insa nu am verificat rama cu rama....
la nr:3 aceeasi treaba...am verificat doar prima rama pe care am dat-o dupa diafragma"nu avea mancare multa,am inlocuit rama cu una placa de miere si cea scoasa dupa diafragma+turta in cap
la nr4.....am scos pungile de turta dintre rame si i-am dat alta punga/turta...are si asta albina..insa nu am verificat ramele...
Inainte de verificare toti aduceau polen la greu.
deci ca si un clasament al puterii stupilor este urmatorul:
nr:7,nr:1,nr:3,nr:4,nr:6 si nr:5.....nr 7 si 6 sunt carnica.
In mare masura sunt multumit..insa se putea si mai bine.
Numai bine.