Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde Arhivistu » 25 Apr 2015, 20:29

La mine sunt linistite,am umblat in tricou..doar 3 4 intepaturi
Nu încerca sa faci un lucru cu exceptia cazului în care esti sigur de tine, dar nu renunta pur si simplu deoarece altcineva nu este sigur de tine.
Arhivistu

Mesajde popik50 » 25 Apr 2015, 21:01

Sunt cu albinele in pastoral, la rapita evident. Vai si amar, mieluseii mei sunt de nerecunoscut. N-am vazut niciodata de cand am stupi asemenea agresivitate. Abia astept salcamul :D
popik50

Mesajde liviutzbogos » 25 Apr 2015, 21:20

Astazi parca au fost ceva mai agresive pana acum, asta poate ca am si umblat de doua ori in ei. Langa stupi avem rasadnita (cu rasaduri) si sotia vroia sa lucreze ceva acolo. O albina nu ii dadea pace si ma striga: Vin-o si da dupa ea... zic: Tu crezi ca e vaca sa o man mai incolo? Pleaca de acolo pana se linistesc. Dupa asta, o alta albina i-a intrat mamei in par, erau la robinet dupa apa. Noroc ca nu am fost acasa, altfel ce imi auzeau urechile... :lol:
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde mellis » 25 Apr 2015, 22:58

La cel mai blând stup din oraș ce nu m-a i înțepat pana acum ieri dimineața i-am pus colectorul de polen, au înflorit castanii...nu am închis grila.
După-masa am mers sa vad daca s-au obișnuit cu noul accesoriu, din lateral câțiva metrii le admiram când mi-am luat-o.
Iarăși am luat bătaie de la o albina...a țintit ochiul dar din fericire a intrat acul deasupra in spanceana..a fost aproape, nu vă jucați...
Cine se joaca de-a pirații mâine la botez?
Noroc cu țuica de la un prieten ce m-a mai dres..mulțumesc frate...
Sănătate...
PS: Paul, mai coase masca din când in când, si a mea e rupta, dar fac haz de necaz....
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde paul » 26 Apr 2015, 06:20

mellis scrie:PS: Paul, mai coase masca din când in când, si a mea e rupta, dar fac haz de necaz....

Pai ... nu-i rupta ! :)
Am un echipament tip hanorac care se inchide cu fermoar. Am impresia ca fermoarul nu se inchide pana la capat ramanand loc doar ca sa intre o albina. :lol: Si uite-asa, una cate una ... descopera locul ! :(
LE ... i-am trasat sarcina lui nevasta-mea sa remedieze problema. Nu-i prea incantata (cred ca-i convine faptul ca-mi vine si mie ceva de hac). :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 26 Apr 2015, 19:10

paul scrie:Pai ... nu-i rupta ! :)
Am un echipament tip hanorac care se inchide cu fermoar. Am impresia ca fermoarul nu se inchide pana la capat ramanand loc doar ca sa intre o albina.
LE ... i-am trasat sarcina lui nevasta-mea sa remedieze problema. Nu-i prea incantata (cred ca-i convine faptul ca-mi vine si mie ceva de hac). :lol:

Daca hanoracul are elastic care s-a largit, cu siguranta isi fac loc si pe aici.
irina

Mesajde paul » 26 Apr 2015, 19:47

irina scrie:Daca hanoracul are elastic care s-a largit, cu siguranta isi fac loc si pe aici.

Da ! Are elastic !
Multumesc frumos ! O pun pe nevasta-mea sa-l mai stranga ! :P
Sarut mana si miere cat mai multa ! :P
LE ... se pare ca jucam in aceeasi liga. In liga albinelor ... kamikaze ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde csaa » 26 Apr 2015, 21:50

Ale mele sunt surprinzator de blande. Poate si si pentru ca folosesc iasca in afumator.
csaa

Mesajde mellis » 26 Apr 2015, 23:06

La așa fumuri si albinele sunt vesele,nu le mai pasa...;)
Sănătate...
mellis

Mesajde stuparii2015 » 26 Apr 2015, 23:13

De 2 sapt sunt nervoase si tot ameninta ...niciodata nu am avut asa albine
stuparii2015

Mesajde thomas » 27 Apr 2015, 13:14

Am de 3 ani albine, dar n-am patit asa ceva niciodata! De obicei umblu foarte incet si sunt atent la mirosuri.. Ideea e ca de o saptamana si ceva albinele sunt turbate. Indiferent de stup, cand deschid putin capacul, tabarasc sute pe mine. Nu tin cont de fum, indiferent cat de mult fac.. M-au intepat de m-au rupt! Am luat si manusi.. Sute de ace in fiecare manuse. Nu gasesc nici o explicatie! Nu sunt la rapita. Sunt stationar, am cules bun la fructiferi. Matcile aceleasi cu anul trecut. Mi-au atacat pana si cainii aflati la cativa zeci de metrii de vatra plus ca ne ataca prin curte.. Nu inteleg care-i cauza! Sa fie cumva o legatura intre ponta intensa/blocare cuib si agresivitate?
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde mausica » 27 Apr 2015, 13:59

csaa scrie:Ale mele sunt surprinzator de blande. Poate si si pentru ca folosesc iasca in afumator.

Lasa ca si eu am folosit de toate si rezultatul acelasi......RUPERE
Sunt de nerecunoscut :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde mellis » 27 Apr 2015, 14:52

Oameni buni, dar mancare mai au acele albine?
O posibila cauza poate fi si lipsa sau cantitatea hranei.
Sanatate..
mellis

Mesajde akmm » 27 Apr 2015, 15:14

Albinele simt pierderea caldurii si nu sunt prea incantate.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde TDI » 27 Apr 2015, 15:44

akmm scrie:Albinele simt pierderea caldurii si nu sunt prea incantate.

Nu. Eu de-abia acum le-am despachetat. Pana acum au stat fiecare pe 3-7 rame. Mâncare au intre 3 si 7 kg. Polen este, nectar este, rapiță nu este.
TDI

Mesajde FLORINELU » 27 Apr 2015, 16:41

cam aceeasi situatie ca la Thomas e si la mine,mancare au ,cuiburile largite,cules este,polen este,nimic nu le lipseste dar cum ma apropii de ele sar pe mine precum avioanele kamikaze japoneze pe portavioanele americane in timpul razboiului. niciodata nu au fost parca atat de rele. cel putin daca ar fi productia in raport direct cu agresivitatea,ar fi o consolare. am incercat tot felul de trucuri dar nimic,sant super rele si gata.
culmea am fost ieri in vizita la un prieten la stupina,am deschis stupii toti,i-am luat rama cu rama,i-amintors pe toate partile,i-am pozat ,i-am scuipat de deochi si ele cuminti,o singura intepatura la unul dintre noi,eram 4 si culmea unul statea in partea din fata a stupului,si nimic si erau niste stupi foarte buni. :!: :!:
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE