Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iubirea de albine e un zid...

Mesajde duma » 29 Apr 2015, 00:33

Sa nu se suprapună numai cu ploile care vin numai in rest din partea mea sa se suprapună si cu floarea
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde mellis » 04 Mai 2015, 09:58

In copilarie ma jucam "ma iubeste..nu ma iubeste", rasfoind o frunza de salcam..nu stiam pe atunci cat de mult il pretuiesc..ieri m-am intors in oras dupa sarbatoarea muncii si l-am vazut stralucind..cu albul sclipitor timid ce iese de sub coaja..ma iubeste?
De dimineata am rupt un ciorchin sa imi umplu sufletul cu bucuria lui..ma iubeste !!!
Va trimit si voua din bucuria mea, sper sa va parfumez sufletul de dimineata, al meu este beat..
Fişiere ataşate
Salcam2015_3Mai.JPG
au inebunit salcamii...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde BRUMITA » 04 Mai 2015, 12:21

Chiar că ne gândim și noi la flori multe și vreme bună. :)
Dacă ai mult , dă și altora din bunurile tale .
Dacă ai puțin, dă din inima ta.
(Fernad Fauriner Avery )
BRUMITA

Mesajde mellis » 04 Mai 2015, 14:39

Anul acesta vor fi flori multe- si vreme buna. Daca nu - la anul mergem cu aceleasi ganduri si sperante bune, momentan ne concentram pe acest an ;).
"Daca iti doresti ceva cu adevarat, tot universul contribuie la realizarea dorintei", un citat dintr-o carte motivationala ...
Sanatate..
mellis

Mesajde mellis » 04 Mai 2015, 14:50

O poza cu noua vatra ce asteapta salcamul, albine nu prea sunt afara - scuza : poza facuta destul de tarziu...Ieri pe la opt seara am pus cateva rame la cladit si verificat sumar cativa. Sunt 6 DB 12R si 5 ME 10R.
Sunt cam inghesuiti dar nu avem momentan alta solutie.Mai trebuie mici/mari reparatii pe la acoperis - prinsa tabla, am reusit la 2 - mai sunt 5 cu tabla in vant..
Recent a fost arata parcela de langa ei - la ora aceasta ar trebui sa fie plantata floare, vom vedea, vorba orbului...
Sanatate
Fişiere ataşate
StupiM.JPG
VatraSalcam
mellis

Mesajde mellis » 04 Mai 2015, 15:04

De ziua muncii am fost la Sibiu, sambata pe ploaie am intrat in garaj si am dat la rame.
Am facut o mini lada de incheiat 6 rame, de fapt sunt doua chenare unul peste altul, folosesc o lada pentru rame 1/2, doua lazi pentru 3/4, si tot doua pentru 1/1 ;).
Am un pistol de capsat electric de la LDLE care merge cand vrea el, cand nu merge il desfac sa mai scot capsele rupte, apoi o iau de la capat ;). "Incet ca la Faget" am reusit sa fac vreo 75 bucati. Sunt in intarziere ca toata viata, dar recuperez noptile astea. Ziua sunt de veghe cu bebelusul dar noaptea este doar a mea ;), mai greu ziua la lucru dar si cafeaua trebuie sa-si faca datoria..
Sanatate..
Fişiere ataşate
RameSBI2.JPG
R1/1
RameSBI1.JPG
3/4
mellis

Mesajde irina » 04 Mai 2015, 15:28

mellis scrie:In copilarie ma jucam "ma iubeste..nu ma iubeste", rasfoind o frunza de salcam..nu stiam pe atunci cat de mult il pretuiesc..ieri m-am intors in oras dupa sarbatoarea muncii si l-am vazut stralucind..cu albul sclipitor timid ce iese de sub coaja..ma iubeste?
De dimineata am rupt un ciorchin sa imi umplu sufletul cu bucuria lui..ma iubeste !!!
Va trimit si voua din bucuria mea, sper sa va parfumez sufletul de dimineata, al meu este beat..

In zona mea , jocul asta presupune ....sa rasfoiesti petalele unei margarete! Important e acelasi lucru: sa iti umpli sufletul de bucuria lui.....ma iubeste.
Eu chiar aveam nevoie de putin parfum pentru.....suflet ;)
irina

Mesajde nicu has » 04 Mai 2015, 18:37

Buna la salcam stai im TM. Sau mergi in alta parte
nicu has

Mesajde mellis » 05 Mai 2015, 10:15

Ziua buna,
Mi-ar place sa merg in padure dar din pacate timpul nu imi permite.
Probabil o sa stau in oras si pe langa. Nu am asteptari mari de la cei de langa oras dar cel de la oras l-am verificat ieri si promite recolta anul acesta.
Prin zona caransebes pe cand se albesc salcamii?
Sanatate...
mellis

Mesajde mellis » 05 Mai 2015, 10:42

Ieri pentru prima oara anul acesta am deschis MEul din oras.
De anul trecut din toamna nu l-am deranjat. A iernat pe un cat tabla de miere si cam multa in C1.
Nu am dat turta/sirop nimic, l-am lasat nederanjat, nemiscat.
Am fost cam stresat ca peste iarna era inca la marginea C1 - am lasat cam multa miere in C1, de notat anul acesta!!
C2 e greu de nu pot sa-l misc si am aflat de ce - C2 blocat cu miere, sper ca matca este in C1, coborata de greutatea mierii.
Albinele foarte cuminti, anul acesta trebuie sa fac cateva matci din aceasta rasa buna.
Multa sanatate celui care mi le-a vandut, trebuie neaparat sa-i fac o vizita ;)...
Astazi pun C3 ..Traiasca MEul !!!
Pun cateva poze..
Sanatate..
Fişiere ataşate
ME4mai.JPG
prima rama C2
ME4maiR2C2.JPG
Rama3 Corp2 - blocat cuibul de miere..
Ultima oară modificat de mellis pe 05 Mai 2015, 10:53, modificat de 2 ori în total.
mellis

Mesajde mellis » 05 Mai 2015, 10:46

Inca una cu R6 C2. Puiet avem pana la rama 9 in C2. Anul acesta sper sa cunosc ce inseamna un ME cu adevarat si sa nu mai lucrez cu rama..
Intre C2 si C1 sunt punti timide cu trantori, sigur matca a trecut pe acolo, coborata de miere.
Sanatate..
Fişiere ataşate
ME4maiR5C2.JPG
rama 6 C2
mellis

Mesajde nicu has » 05 Mai 2015, 18:28

In caransebes prin 12_15 Mai arata binisor sa vedem CE recolta fi
nicu has

Mesajde ionut iasi » 05 Mai 2015, 22:18

Frumos,frumos ...traiasca,traiasca(ME-ul) :D !!Sanatate
ionut iasi

Mesajde mellis » 06 Mai 2015, 11:36

Multumesc Ionut,
Chiar am in plan sa trec pe ME, am comandat deja caturi noi dar ce sa fac cu DBurile...
Momentan le tin ambele - sa vad cat ne mai suportam ...
Ca mod de lucru pentru ME (inca invat) mai am multe de deprins, sunt mari avantaje - dimensiunea la transport, munca mai putina, cat (aici e mai greu sa trec de la mentalitatea DB), dezvoltarea primavara, iernare cu cat miere deasupra, roire deloc in cazul meu ;) (pt ME), si mai sunt destule...
Sanatate..
mellis

Mesajde ionut iasi » 06 Mai 2015, 22:05

mellis scrie:Multumesc Ionut,
Chiar am in plan sa trec pe ME, am comandat deja caturi noi dar ce sa fac cu DBurile...
Momentan le tin ambele - sa vad cat ne mai suportam ...
Ca mod de lucru pentru ME (inca invat) mai am multe de deprins, sunt mari avantaje - dimensiunea la transport, munca mai putina, cat (aici e mai greu sa trec de la mentalitatea DB), dezvoltarea primavara, iernare cu cat miere deasupra, roire deloc in cazul meu ;) (pt ME), si mai sunt destule...
Sanatate..

Nimic nu se pierde ,totul se transforma :D ,se pot transforma si cutiile de DB cu un circular si eu mai am de eliminat rame de DB din corpurile de ME dar ce sa fac, asta e, ii dam inainte,ca inainte era mai bine :D Toate cele bune
ionut iasi

Mesajde liviutzbogos » 06 Mai 2015, 23:13

Pai... lazile DB mi le poti da mie. Eu vreau sa trec pe MER dar nu acum, mai incolo, peste vre-o 5-10 ani :D
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?