Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Albine agresive!

Mesajde thomas » 02 Mai 2015, 23:06

Cred ca am descoperit cauza agresivitatii. Atat rapita cat si pomii fructiferi sunt stropiti cu diverse substante cand sunt in floare. Bineinteles situatia se complica exponential: agresivitate, intepaturi, frica, albine strivite, samd..
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde alt stupar » 03 Mai 2015, 00:20

nope !
Stupina tinuta departe de orice cultura agricola. Salbaticie.
Agresivitatea aceiasi...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde brianoo_bz » 03 Mai 2015, 10:57

albinele mai sunt agresive si daca nu au apa
brianoo_bz

Mesajde Jean Valjean » 03 Mai 2015, 22:51

Am avut probleme cu agresivitatea si anul trecut si acum doi ani. Anul asta sunt blande.
Am cateva parcele mici de rapita la distanta mica. Anul trecut nu am avut. Pomi fructiferi am destui in jurul stupinei, dar nu stiu daca 5 % din ei sunt stropiti.
Prin urmare, rapita si pomi stropiti nu sunt o explicatie.
Cred ca o explicatie ar fi lipsa de cules in natura, anul trecut si acum doi ani nu prea a fost la mine in zona.
Anul asta este cues (la fel ca acum 3 ani) si sunt blande.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde thomas » 05 Mai 2015, 20:49

In sfarsit s-au calmat si albinele mele. Pot umbla linistit in stupi.. Cam doua saptamani a tinut distractia!!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde cristi_vidican » 05 Mai 2015, 23:27

Ale mele au fost mai rele la pomi, decât la rapiță.
Nu-s foarte blânde, dar anul acesta n-am luat mănușile deloc.
Și am luat la mână toate cuiburile.
Probabil sunt mulțumite și ele de recoltă
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde paul » 06 Mai 2015, 00:02

Ale mele s-au linistit !
Dupa 2 portii consistente de sirop si un cules bunisor de la fructiferi (merii-s la putere),am putut lucra in aceasta dupa amiaza aproape fara nici un fel de problema (numai ...un ac :( ).
Sambata seara e programata deplasarea la rapita , daca reuseste fermierul neamt s-o stropeasca pana atunci (daca nu ... mai aman) si sper sa nu devina iarasi agresive ! :)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 06 Mai 2015, 08:42

rihmond scrie:EU recunosc...dar alti!

Si eu recunosc ! ... da” despre ce e vorba ?. :shock: :lol:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde stroe » 07 Mai 2015, 18:30

cristi_vidican scrie:Ale mele au fost mai rele la pomi, decât la rapiță.
Nu-s foarte blânde, dar anul acesta n-am luat mănușile deloc.
Și am luat la mână toate cuiburile.
Probabil sunt mulțumite și ele de recoltă

Eu am stupii la rapita. Au cules foarte bun , sunt bine dezvoltati, au apa, nu le deranjeaza nimeni. Cobor din masina cu masca pe fata si manusi in maini altfel e jale mare. Uneori mai dau cate o manusa jos si este imposibil sa nu ma intepe cateva.Imi fac treaba prin stupi cu norul de albine agresive pe mine.
Dar asa este la rapita. La floarea soarelui se poate lucra in sort , la salcam la fel.
stroe

Mesajde popik50 » 07 Mai 2015, 22:01

Acum pe final de cules la rapita vad ca s-au linistit fetitele, au fost 2 saptamani de foc, toata ziua cu manusi in maini si masca pe fata nu e placut, dar asta e, trece si rapita...
popik50

Mesajde cristi_vidican » 08 Mai 2015, 00:02

Am stupii lângă o fermă de capre. Când am pus acolo stupii pt rapiță, inima mi-a fost mică de tot.
Am lăsat nr de tel proprietarului ca, dacă apar probleme, să mă sune. Le-am zis că dacă vor avea probleme, duc stupii fără discuții.
Am lăsat și o mască, în caz de forță majoră.
Minune mare, stupii mei au fost mai cuminți ca la salcâm.
la 10 m de ei, vaca păștea legată de lanț.
Ieri, când căprarul mergea de dimineață cu caprele, îi zic: ești echipat bine! Avea masca mea pe cap.
Îmi zice: trec cu caprele pe lângă alți stupi.
Sunt stupii lui Mausică :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mausica » 08 Mai 2015, 23:52

:lol: :lol: imi aduc si acum aminte cand trecea pe acolo........pe el erau calare albinele. Se palmuia singur saracul :lol:
Ale mele au fost f agresive....umblam ca si cosmonautul pe acolo......manusi, figuri, haine....zici ca erau posedate :D
Dar maine seara schimbam peisajul ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde b.a » 09 Mai 2015, 11:02

Va salut.
Am cativa stupi in plin cules de rapita, iar una dintre familii este rea la modul ca nu te poti apropia nici de stup,ce sa mai vb de umblat in el. am gresit cand am cumparat-o,am tot cautat sa-i schimb matca dar nu am reusit. zilele astea am primit reclamatii peste reclamatii de la vecini, asa ca va trebui sa ma conformez si incerc sa identific o modalitate de a omori familia respectiva superagresiva,ptr ca posibilitate de o alta vatra provizorie nu am. fum pe baza de ce solutie? se mai pot folosi dupa aceea ramele respective? suntem apicultori,hobbisti sau profesionisti,ne doare sufletul cand trebuie sa facem in felul asta,dar cel putin in cazul meu va insemna salvarea celorlalte familii pe vatra unde le tin.
b.a

Mesajde mausica » 09 Mai 2015, 11:27

De obicei la rapita sunt agresive, nu prea ai ce le face. Cand o sa inceapa salcamul se linistesc ele. Muta stupul respectiv in alta locatie......sau vinde-l
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde TDI » 09 Mai 2015, 12:07

Poti face roi din el, cu alte botci. E păcat sa renunti la albina si puiet.
Imparti familia, in cate 2 rame de albina in fiecare unitate si-i dai: Botci sau matci neimperecheate sau matci imperecheate. Matca o omori. Scăzând populatia, scade si numărul albinelor agresive. Dupa ce le-ai divizat, da sirop la fiecare unitate.
TDI

Mesajde b.a » 09 Mai 2015, 18:15

finalul se intrevede mai optimist.in doua zile stupul cu probleme va fi mutat pe o vatra provizorie mai izolata.multumesc TDI, voi face intocmai cum spui dar pe o alta locatie.

>in dupa-amiaza asta , m-am dus sa cumpar cyperg***d( nu-i dau denumirea completa) si mie si vanzatoarei ne parea rau de ce va urma sa se intample bietelor insecte.asistenta de acolo aproape ca incepuse sa planga.cred ca e important sa prevedem in masura posibilului si solutii alternative in asemenea situatii.
b.a

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE