Lazile le-am luat din acelasi loc - sunt pe acelasi stas facute
Momentan sunt multumit de lazi - de cum merge treaba cu DB nu prea sunt multumit, Liviu, daca ai stii cum merge un ME si cat iti usureaza munca/ stresul cu roitul si alte cele - nu ai mai astepta batranetea
Momentan mai merg cu DB si ME in paralel - am luat ieri 6 lazi noi ME, le pregatesc de populare..
Acum am rame 1/1, 3/4, 1/2 - o nebunie..pana ma pun si le tai pe toate (mai putin 1/2) si le fac ME...
Am si motivatie..aseara tarziu ca de obicei am ajuns sa verific cea mai buna familie..bineinteles ca nu am avut vreme sa bag destule rame in cuib, am castrat trantorii acum vreo saptamana si bagat cateva rame - dar prea mult puiet..am vrut sa dau la unii mai prapaditi din puiet- dar nu am apucat.
Ieri pe vreo 3 rame plin de botci mici, una era mai maricica..matca pe rama claditoare, puiet pe ultima rama din stanga (R11)..
Ce sa fac? Am turtit botci apoi am luat catul 1/2 cu foite de care nu s-au atins (pastreasa ceara pentru altceva
Jos am spart cu patru rame foita sau partial construite de anul trecut.
Cu salcamul pregatit de cules - le trebuie roit - le las asa cateva zile si daca nu merge - mut matca in lada noua..
Ce ziceti - am sanse sa se intoarca la cele bune?
O alta intamplare - tot apa de sudoare- ma pregateam sa plec si am simtit - pe pulpa piciorului o caldura..
a intrat pe crac, a urcat pe blugi - sub costum (elasticul de jos e rupt..), si apoi - aveam slitul deschis
a intrat si unde s-a terminat chilotul - a intepat..noroc ca am luat chilot cu manecuta
De acum verific slitul inainte...asa imi trebuie daca nu am semnat protectia muncii..
Sanatate..