Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: stupina lui FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 08 Mai 2015, 22:16

uite am mai facut si eu niste poze si va arat si voua cam ce si cum e pe la mine.
Fişiere ataşate
samy 001.JPG
crescatorie de matci la STUPINA LUI FLORINELU.
samy 005.JPG
cele bune
FLORINELU

Mesajde hateganul » 09 Mai 2015, 08:45

Nea Florinelu,
Ti-ai reparat aparatul foto sau ai luat altul?
Faina rama cu botchi ai :)
Sa vorbesc cu mellis poate il conving sa facem o plimbare pana la tine, daca esti pe la sat.
hateganul

Mesajde duma » 09 Mai 2015, 15:31

......Meseriasi la strans de polen !!!!
Fişiere ataşate
rsz_img_20150508_193112.jpg
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 09 Mai 2015, 20:49

hateganul scrie:Nea Florinelu,
Ti-ai reparat aparatul foto sau ai luat altul?
Faina rama cu botchi ai :)
Sa vorbesc cu mellis poate il conving sa facem o plimbare pana la tine, daca esti pe la sat.

mi-am luat altul,maine nu sant aici in rest da ,dati un telefon.
FLORINELU

Mesajde alin75 » 11 Mai 2015, 06:29

Nea' Florinelu frumoase rame aveti in stupina! Am vazut filmuletul postat de Duma.
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde duma » 11 Mai 2015, 11:47

Alin sa sti ca , conteaza marva de pe rame ....... :) ...de matca nu zici nimic ???? ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde emil_sorin » 11 Mai 2015, 20:45

Va salut,

Vad ca l-ati tratat pe Duma cu un plasture "minune" . Asa ca vreau sa va intreb , daca se poate, care este reteta acelui plasture? Doar tinctura de propolis?. Si eu am luat un am luat una in spranceana si cu toate ca am luat Claritin tot nu a fost ok.

Multa sănătate.
emil_sorin

Mesajde FLORINELU » 11 Mai 2015, 21:19

nu e nici un secret,e antidotul dat de albine contra intepaturilor de albine:propolis solid ,nu tinctura succes garantat,trebuie sa il tii mult pe locul intepaturii dupa ce ai scos acul.
FLORINELU

Mesajde emil_sorin » 11 Mai 2015, 23:16

Va mulțumesc frumos de sfat ... Așa e la început ..întrebi si ai șanse sa afli lucruri care sunt de folos.
emil_sorin

Mesajde duma » 13 Mai 2015, 08:38

emil_sorin scrie:Va mulțumesc frumos de sfat ... Așa e la început ..întrebi si ai șanse sa afli lucruri care sunt de folos.

Emil ......garantat 100% a doua zi poti merge la nunta sau botez ca nu se vede absolut nimic .
duma

Mesajde FLORINELU » 24 Mai 2015, 20:19

buna seara dragi colegi,uite am stors si eu ceva miere de salcam saptamana aceasta,nu prea multa dar calitate extra si sper sa mai am ceva peste o saptamana,am avut un stup recordist la miere dar si rele din cale afara,m-au ciuruit albinele din acel stup.si acuma sa va spun si o patanie mai deosebita ca sa luati aminte: la unul din stupi cu 12 rame si magazie gasesc in magazie sus sau cat cum i se spune mai nou,deci gasesc acolo 5 rame cu puiet capacit pline de sus pana jos,sau de jos pana sus cum vreti ,ma gandesc eu ce si cum si ajung la concluzia ca gratia haineman are o problema si matca a urcat sus dar parca prea mult puiet acolo,ma duc si aduc alta gratie sa o schimb si incep cu multa grija sa scot ramele din magazie,le perii bine ,le afum ca sa treaca jos sa nu fie cumva doamna pe acolo. dupa ce golesc totul din magazie ,albinele coborand jos mai ramasesera vreo 10 albine acolo printre care era si o frumusete de regina. deci nu gratia era vinovata ci apicultorul,acela fiind eu in persoana. Luciane Ves,iti aduci aminte? am recidivat,dar am recuperato si pe asta.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Mai 2015, 20:23

Patania trecuta cu matca ai putea s-o povestesti tu si colegilor !!!
Nu de alta , dar mi se pare ca te pricepi mai bine decat mine !!!
:lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 30 Mai 2015, 18:50

buna ziua dragi colegi in ale apiculturii,iaca va spun o intamplare reala patita de mine ieri:am stors miere de la niste stupi printre care era si unul care avea cateva botci coapte si se pare ca a si roit,atunci am stors tot ce mai avea acolo ca sa nu mai aiba chef sa scoata si un al doilea roi. mai tarziu spre seara dupa ce am terminat treaba am intrat in cabana apicolo sa imi iau masca fiindca aveam treaba prin stupina si sa nu am vreo surpriza.mergand eu cu masca pe figura simt ca am o albina pe mana si ma uit sa vad ce cauta acolo cu gandul sa o alung,cand colo ce sa vezi? o frumusete de matca se plimba la mine pe palma si pe dosul palmei si nu avea nici gand sa ma paraseasca,cand intorceam mana ea venea tot in partea de sus dar nu pleca. chem pe vecinul ca sa ma ajute sa o bag intr-un stup care imi era cam suspect in privinta matcii,atunci sa vezi distractie:cand deschidem capacul fuge de pe mana mea pe podisor si abia se lasa prinsa,albinele din stup incep sa se agite iar cand redicam podisorul sar pe vecinul care nu era echipat si ii trag vre-o 10 intepaturi,el o ia la fuga si ma iau la rost pe mine primind si eu cateva intepaturi prin masca,pantaloni si ciorapi. binenteles ca am pierdut matca si abia am reusit sa inchid stupul parasind rapid sieu locul bataliei. intrebarea e de ce au devenit brusc asa de nervoase cand m-am apropiat cu matca de ele din moment ce inainte erau destul de cuminti?? intamplarea e reala.
FLORINELU

Mesajde duma » 04 Iun 2015, 13:33

Au simtit ca vrei sa le strici sustele cu noua Doamna si ce au spus ' SO PE EL " :lol: ...VECINUL MAI VINE LA MATALE CAND IL CHEMI ?
duma

Mesajde mellis » 05 Iun 2015, 17:26

FLORINELU scrie:intrebarea e de ce au devenit brusc asa de nervoase cand m-am apropiat cu matca de ele din moment ce inainte erau destul de cuminti?? intamplarea e reala.

Stima Nea Florin,
Nu cred ca matca este de vina pentru intamplare, mai degraba lipsa ei ;), si vremea tarzie (era bun unsa cu apa sau miere inainte de introducere).
Iar daca a cazut pe podisor si ati inceput sa o alergati - sigur ati dat alarma, de fum nu ati zis nimic, iar vecinul neechipat langa astfel de stupi orfani - a luat o lectie buna..
Am observat si eu ca de la o anumita ora daca deschid stupul fara a afuma preventiv mi-o iau..
De vreo doua zile am facut tratament cu venin, unul scotand apa din fantana (colegul de stuparit a pus un roi cu fata spre fantana sa ma enerveze ;)), iar ieri tot asa am deschis un stup fara fum de dimineata si au tabarat pe mine - am luat-o prin costum - chiar daca stupul in cauza este in oras (pod) si creanga de tei la urdinis ;).
Intreb si eu..vecinul mai vrea albine sau le vinde ;) - pregatesc noua vatra pentru floare si nu strica cativa stupi in plus ;)
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde FLORINELU » 05 Iun 2015, 19:08

Mellis,nu-ti fa nici o problema ca vecinul nu renunta la albine asa rau e bolnav de apicultura,virusat ce mai,sa bucurat doar de un mic tratament de apuncutura. cat despre dorinta ta de ati mari efectivul de albine in august-septembrie am de vanzare la pretul pietei si tu stii ce "marfa"am,daca nu stii intreaba-l pe Duma ca am vazut ca-mi face reclama,ma gandesc sa-i dau un procent din vanzari :lol: :lol: ,nu ma uit eu la banii aia dar nici el nu ii vede :lol:
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?