Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 08 Mai 2015, 19:05

În drum către stupina lui Florinel......
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde FLORINELU » 08 Mai 2015, 21:58

da are dreptate,a ajuns la stupina mea,uitati-va si domniile voastre cum l-au primit albinele mele,cica el nu poarta masca,dar poarta plasture cu propolis,aviz amatori. :lol:
Fişiere ataşate
samy 006.JPG
FLORINELU

Mesajde duma » 09 Mai 2015, 00:47

..... Da nea Florinel ......înțeapă .....dar si confirm ca acel plasture cu propolis ma scos din impas .....adică astăzi la botez voi arata ca botezații ....adică normal ca nu sa umflat de loc .......Nea Florine voi venii si cu celelalte momente imortalizate in stupina matale . ;)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 09 Mai 2015, 15:33

Nu stiu ce sa mai zic ....dupa filmare am mai luat magaziile la mana si totusi in josul ramei sau apucat sa le cladeasca usor ...salcamul va da peste 3-4 zile ........ sper sa nu roiasca inainte de salcam .
duma

Mesajde duma » 09 Mai 2015, 15:35

Masine poate ajung sa ma uit prin ele cat de cat prin cuiburi si daca tin mortis !!!!! voi sparge familia cu " bube "
duma

Mesajde pustu » 09 Mai 2015, 16:42

Nu te-am auzit de botci . De ce zici ca roiesc ? Daca da bine salcamul sa vezi ce repede construiesc catul ala :lol: Toti nu unu . Daca nu da , te-ai scos :lol: :lol: . Oricum am da-o iesi bine . Mai intercaleaza si tu cate o rama de la cei care au construit mai multe la cei care n-au . Da oricum daca nu au ce face in cat , tot nu urca .
Stai linistit ca anul asta te saturi de miere .
Multa sanatate .
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde CristianBee » 09 Mai 2015, 17:28

Duma...ce faci cu mănușile alea . În cuib mai au loc pt puiet de la atâta miere ?
CristianBee

Mesajde duma » 10 Mai 2015, 19:01

pustu scrie:Nu te-am auzit de botci . De ce zici ca roiesc ? Daca da bine salcamul sa vezi ce repede construiesc catul ala :lol: Toti nu unu . Daca nu da , te-ai scos :lol: :lol: . Oricum am da-o iesi bine . Mai intercaleaza si tu cate o rama de la cei care au construit mai multe la cei care n-au . Da oricum daca nu au ce face in cat , tot nu urca .
Stai linistit ca anul asta te saturi de miere .
Multa sanatate .

Astazi .....am mai intercalat caturile intre ele ...cine a dat semne de munca leam dat cat nou sa aibe ce face .......... sper sa fie ok se anunta 2 zile de ploi dupa care 4-5 de soare ....si salcamul este dat bine in floare ......Doamne ajuta ! !!
CristianBee
saptyamana trecuta am stors marginasele si ce am putut ....am lasat si lor un pic .......sper sa se regleze .....( preventiv am lasat sa nu patesc ca alti anul trecut ...au stors totul pentru salccam si numai bine la salcan au dat cu siropul in ele ) ...
De ce manusi ???? pai sa vedeti ca am ...nu de alta ca ma inteapa sau mai stiu eu ce :lol: .....de saptamana viitoare , incerc fara :) numai sa bage astia otet la super marcket
duma

Mesajde duma » 10 Mai 2015, 21:34

duma

Mesajde FLORINELU » 10 Mai 2015, 21:48

Duma,intamplator am fost pe faza acuma cand ai postat,am vazut clipul,sa ne intelegem:roiul nu este al meu a fost al meu,acuma e al tau cu acte in regula, ce nu imi place mie e faptul ca ai bagat prea multe rame fata de ce populatie ai acolo,eu zic sa mai scoti 2 rame chiar daca ai salcam acolo,nu ai albina pentru atatea rame,lasa-l ca are timp sa se dezvolte dar nu il forta. daca nu ai avut si tu noroc sa primesti un roi mai barosan :?: :?:
FLORINELU

Mesajde duma » 10 Mai 2015, 23:54

FLORINELU scrie:Duma,intamplator am fost pe faza acuma cand ai postat,am vazut clipul,sa ne intelegem:roiul nu este al meu a fost al meu,acuma e al tau cu acte in regula, ce nu imi place mie e faptul ca ai bagat prea multe rame fata de ce populatie ai acolo,eu zic sa mai scoti 2 rame chiar daca ai salcam acolo,nu ai albina pentru atatea rame,lasa-l ca are timp sa se dezvolte dar nu il forta. daca nu ai avut si tu noroc sa primesti un roi mai barosan :?: :?:

Nea Florine .......după filmare am scos o rama ...cea goală ......... După ce mam uitat pe prognoza meteo ....am scoso ......si anul acesta sunt FOARTE rezervat pentru salcâm .....abia peste o saptamana va fi soare .....asta ce vine va fi ploaie ...si salcâmul a dat deja .
duma

Mesajde alin75 » 11 Mai 2015, 12:04

Păi de reginuţă ce să zic.... frumoasă! După cum se mişcă pe ramă, a cam făcut selecţie de hăndrălăi. Roiul este cam subţire, dar promite. Şi are o foame de construit......
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde duma » 11 Mai 2015, 12:18

sunt curios si eu dupa o saptamana cum a decurs treburile .........
duma

Mesajde duma » 13 Mai 2015, 08:53

SLăutare !
Eu am stupina staționară la 750-800 de metri de pădurea de salcâm ......cat e tare ma afectează cei veniți in pastoral si abuziv sau plantat in buza pădurii ? Imi voi pierde culegatoarea ? , voi pierde din cules ?
duma

Mesajde mellis » 13 Mai 2015, 09:41

Salut Duma,
tu esti localnic acolo, albinele tale sunt orientate bine, autohtone, nu sunt mutate de cu seara.
Eu zic ca nu o sa ai probleme, eventual cu boli si paduchi adusi de la export.
De ce zici abuziv? Daca au declarat la primarie prezenta lor acolo - sunt legali - probabil stupina ta nu se vede de acolo.
Uite povesti despre un asa zis "cod apicol" ;) :
http://www.forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=28&t=5787
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde duma » 13 Mai 2015, 11:12

Mellis..... am citi un pic....voi citi tot topicul când am timp...... pe scurt :
Chiar dacă am un nr. Infim de stupi și sunt încadrat la hobby........ trebuie ținut cont când vi tu ca și apicultor profi.....
Chiar dacă stupina mea nu este vizibilă....dar treci pe lângă vecinul cu 200 de familii ( vatra permanenta) care-ti sta în drum și nu îți dă de gândit ca te pui în fata lui....???!
Chiar dacă ai toată documentația aferenta pastoralului....nu cred ca te duci tu la primărie sa ceri un reprezentant legal sa vina în teren sa îți arate unde te poți instala....( vi noaptea când toți dorm) ......
Chiar dacă EU dețin toate actele ce se pot obține pe ramura apicola, și evidențiază prezenta mea în locația respectiva......pe tine acest lucru nu te deranjează.....
Ideea esențială în pastoral este sa te pui cât mai confortabil, sa ai acces ușor la intrare și ieșirea din câmp, sa fi cât mai băgat cu botul în floare sa strangi cel mai mult..... si restul ne semnificativ ca tu ești un Apicultor care face apicultura profesionalista și ți se cuvine absolut totul!!!!!
Și atunci dacă ma duc eu stuparul lui peste sau Prieten cu stuparii și îți spun Frumos " Domnul meu, nu ai făcut bine...uite eu sunt acolo și ești pe direcția mea de zbor și nu numai.....te tratează cu dispreț " băiețași eu când aveam X stupi tu nici nu erai născut.....
Mie personal mia lăsat un gust amar Apicultorii care nu ai frica de Dumnezeu și sunt persoane " rele " sa nu vorbesc urat. Conviețuirea dintre Hobbyst și profesionist, unitatea și înțelegerea intre cele doua categorii duc la o buna mobilizare și formare a unei comunități , ceea ce la noi nu se va întâmpla poate nici o data sau poate când copii, copiilor mei la maturitate se vor apuca de apicultura.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?