Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde CATALIN » 13 Mai 2015, 11:26

nu va stiu discutia Duma nici n-am citit mai inainte insa din discutia ta 2-3 concluzi am sa trag
ma duc in recunoastere si-mi aleg locul...las semne tablita nr tel nr stupi
vin la locatie in data ce o afisez pe tablita
gasesc alt apicultor poate sa fie si basescu....il avertizez( nu-l rog) in prima seara de la observatia mea sa paraseasca locatia
nu o face....are de suferit---prima data el rau de tot dupa si albinutele lui
asta-s eu...cu boschetari caine turbat
ps.ma ajuta si fizicu si (nasu) ce sa zic :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde duma » 13 Mai 2015, 11:42

Cătălin.....
Eu asta vreau sa scot în EVIDENTA.....nu contează că-ți stupi ai, ce fel de apicultura practici, ce acte ai sau nu ai, important este ca, atunci când vi în recunoaștere după ce îți găsești locația dorita și te coafează sa încerci ( și cu ușurință) găsești și stupinele din zona.....comunica și socializează cu apicultorul băștinaș......creează o conviețuire pe perioada culesului cu cei din preajma ta și va fi bine pentru toți. Anul trecut a venit unul din Alba.....sa instalat, la durut la vasile....a doua zi ii trebuia apa pentru albine și nu numai și bate la poarta mea....iese socurul meu și îl servește....si zărește cu coada ochiului ca în fundul incintei sunt stupi....intreaba " Domnle aveți stupi?? " ii spune DA, ginerele meu se ocupa..... ii cere numărul meu de telefon și ma suna....eram plecat afara....Alo....da Alo....sunt un Apicultor din Alba și ma-m pus în fata ta către pădure.....te rog frumos sa ma scuzi și dam timp sa îmi mut pavilioanele în alta parte. Omul ma anunțat sa nu fac scandal și nici pe nebunul......si a doua zi sa mutat. Gestul lui ma impresionat și am rămas amici. Pe viitor probabil ca voi lua și eu atitudinea necesar..... nu ma prea ajuta fizicul....eventual la fuga......dar în cazul acesta ma voi antrena sa și stau :)
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 13 Mai 2015, 11:48

Nu am spus nici o data nimic când au venit din alte părți...sau asezat binișor....dar acum tot flancul pădurii mi lau opturat 9 pavilioane și mai vreo 250 întinși pe jos.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde alin75 » 13 Mai 2015, 14:22

Duma, iti inteleg supararea.... De asta eu caut (mai iau si tepe!) zone, care nu sunt foarte cunoscute ca fiind foarte melifere. Proverbul cu pomul laudat este adevarat!! Suprapopularea pe termen scut are si revers suprapopulare pe termen lung!! (la mine unde am vatra pe timp de toamna-primavara, creste numarul stupilor/pavilioanelor de la un sezon la altul; imagineaza-ti cand apare primavara polenul si este foamete, ce batalie este; sau toamna cand fiecare stop de nectar conteaza....)
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde mellis » 13 Mai 2015, 16:59

Duma, nu ma intelege gresit, nu sunt de acord cu acel cod ;) sau sa le tin apararea acelor "apicultori"
Stiu ce inseamna ignoranta si nesimtirea, m-am intalnit des cu ea.
Este greu sa faci dreptate in acest razboi, cu ce arme - nu zic de cele de lasa urme.
Intrebarea - are rost?
In cazul tau - tu fiind stationar, este o pozitie delicata.
Trece si asta - de maine ploi - nu mai este stres..

Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde soricul » 13 Mai 2015, 21:53

mellis scrie:Duma, nu ma intelege gresit, nu sunt de acord cu acel cod ;) sau sa le tin apararea acelor "apicultori"
Stiu ce inseamna ignoranta si nesimtirea, m-am intalnit des cu ea.
Este greu sa faci dreptate in acest razboi, cu ce arme - nu zic de cele de lasa urme.
Intrebarea - are rost?
In cazul tau - tu fiind stationar, este o pozitie delicata.
Trece si asta - de maine ploi - nu mai este stres..

Sanatate..

Nu cred ca este o abordare corecta (VINE PLOAIA SI MOARE SI CAPRA VECINULUI ), cand mergi itr-o zona te interesezi ce stupi sunt pe acolo, faci in asa fel incat sa te pozitionezi pe cat posibil pe culuarul lor de zbor , faci pe prostul, ca daca te gonesc oamenii de acolo macar te alegi cu ceva. Asa fac marii nostrii stupari, oamene batrani, asta ne-au adus fondurile europene si fomistii care vor sa profite de orice fac obrazu gros si merg inainte. Cand vin satenii sa-si faca singuri dreptate, ca nu are cine sa le faca, atunci nu este frumos ce fac co bietii oameni care merg in pastoral si dorm pe campuri. Au fost si cazuri din acestea.
soricul

Mesajde duma » 14 Mai 2015, 09:49

Salutare.
Precum a spus Mellis....a venit ploaia și m-am resemnat. Sa închei securea războiului...... Da intradevar " banul ochiul dracului " și pe mulți stupari acest lucru ia transformat...... citind în stânga și dreapta, luând notițe mintale....pentru anul ce vine lucrurile vor sta altfel și astfel : ai venit în pastoral la mine în zona și nu imirespecti vorba....fara alte amenințări și alteinstiintari leam rupt capul....daca nu lor.....celor pe care le păstoresc....e urat sa gândesc asa....dar îmi va fi mie bine. Sâmbătă vor fi anunțați prea distinșii stupari veniți în zona.....si am sa merg pentru fiecare cu câte o bere rece și sa le spun ca la anul sa nu ne mai vedem pe partea asta de pădure. Închei aici subiectul acesta cu candul sa plec în pastoral la Tei și sa procedez cu totul altfel cum au procedat cei care au venit la salcâm 1 la mine. Doamne ajuta pe toată lumea!
duma

Mesajde Florin Dobre » 14 Mai 2015, 11:59

duma scrie:...au venit la salcâm 1 la mine.

Duma, scuza-ma ca intreb...esti proprietarul acelei paduri de salcam? :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CATALIN » 14 Mai 2015, 13:08

vb romaneasca cu 100000 de intelesuri
F.D. daca ma suni sa vi las salcam la dolj si ma intreaba duma ce stiu de tine am sa-i spun ca ai venit la mine la salcam...asta nu inseamna ca e padurea lu tata
CATALIN

Mesajde Florin Dobre » 14 Mai 2015, 13:27

Cataline, ai inteles tu ce-am vrut a spune. ;)
duma scrie:SLăutare !
Eu am stupina staționară la 750-800 de metri de pădurea de salcâm ......cat e tare ma afectează cei veniți in pastoral si abuziv sau plantat in buza pădurii ? Imi voi pierde culegatoarea ? , voi pierde din cules ?

Cataline, la ce distanta de padurea de salcam ai pune stupii?
Io zic ca oamenii aia s-au asezat langa padure ca asa trebuie. Ca Duma e la 1 km de padure...nu e vina lor. Ei vor face miere(daca da) fiindca sunt pusi bine, Duma sa-si asume distanta. Nu-i totuna sa stai la caldurica cu a dormi in cort ori pavilion.
Si apoi la salcam sunt stupinele si la 100 de m distanta intre ele...1 km e parfum. Unde gasesti loc la salcam sa fii la 1 km de orice stupina?!
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde nicus » 14 Mai 2015, 13:28

duma scrie: Doamne ajuta pe toată lumea!

Dar mai ales pe cei care o sa mearga pe flancul lui Duma. :)
Las ca tu esti baiat fain si pana la anul iti trece supararea dar daca nu, mai gaseste inca 3 localnici pe celelalte flancuri ale padurii
si o rezervati pe toata. Stiti o treaba.

Mai sunt situatii unde padurea este proprietate iar daca respectivii se instaleaza pe terenul/padurea proprietarului, ce sa le faci?
Situatia nu e simpla, trebuie sa traim impreuna oricat am fi de multi. (stupi)

Sa ai spor in toate cele, duma!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde CATALIN » 14 Mai 2015, 13:38

Florin Dobre scrie:Cataline, ai inteles tu ce-am vrut a spune. ;)
duma scrie:SLăutare !
Eu am stupina staționară la 750-800 de metri de pădurea de salcâm ......cat e tare ma afectează cei veniți in pastoral si abuziv sau plantat in buza pădurii ? Imi voi pierde culegatoarea ? , voi pierde din cules ?

Cataline, la ce distanta de padurea de salcam ai pune stupii?
Io zic ca oamenii aia s-au asezat langa padure ca asa trebuie. Ca Duma e la 1 km de padure...nu e vina lor. Ei vor face miere(daca da) fiindca sunt pusi bine, Duma sa-si asume distanta. Nu-i totuna sa stai la caldurica cu a dormi in cort ori pavilion.
Si apoi la salcam sunt stupinele si la 100 de m distanta intre ele...1 km e parfum. Unde gasesti loc la salcam sa fii la 1 km de orice stupina?!

am sc ca n-am citit tot e eee ca tine cam DA
insa eu tot i-as fenta cu ceva tablite cum ca vin chiar daca ar fi sa trec zi dezi sa schimb data in cazuri d-astea ma gandesc numai la mine
ps. raza de un km mi-o scoteam fluierand 8-)
CATALIN

Mesajde soricul » 14 Mai 2015, 16:00

nicus scrie:
duma scrie: Doamne ajuta pe toată lumea!

Dar mai ales pe cei care o sa mearga pe flancul lui Duma. :)
Las ca tu esti baiat fain si pana la anul iti trece supararea dar daca nu, mai gaseste inca 3 localnici pe celelalte flancuri ale padurii
si o rezervati pe toata. Stiti o treaba.

Mai sunt situatii unde padurea este proprietate iar daca respectivii se instaleaza pe terenul/padurea proprietarului, ce sa le faci?
Situatia nu e simpla, trebuie sa traim impreuna oricat am fi de multi. (stupi)

Sa ai spor in toate cele, duma!

acestea sunt vorbele unuia care nu cunoaste legea sau nu-l intereseaza de ea. Am avut si eu discutii cu unul ca tine care a zis ca este pe pamantu lu cutare si are voie sa stea accolo ca l-a lasat proprietaru - GRESIT - trebuie sa mergi la primarie pana in luna martie sa te inscri pentru pastoral si atunci daca ai aprobare de la primarie, daca mai sunt locuri de pastoral, te pui unde spun cei de la primarie nu cum si unde te taie capu sau unde iti convine tie.Dar pe cine mai intereseaza legea in tara asta.
soricul

Mesajde nicus » 14 Mai 2015, 20:39

Multa stima domnule soric pentru clarificarea situatiei, va rog sa le clarificati si pe urmatoarele care imi vin (numai acum) in minte:
- inchei contract de comodat cu proprietarii / vecinii, cine ma mai opreste?
- dar alt satean care se afla intre duma si padure mai are voie sa tina albine?
(dar daca in latura cealalta de sat se afla un lan de rapita nu i asa ca primul care fura albine e duma dupa care la salcam urmeaza vecinul? )
- dar daca duma se va afla intre padure si un alt satean care vrea sa si cumpere albine, ce va face? isi va muta albinele?

Inca una:
Daca x are un stup si se afla la 1 km de padure nu mai trebuie neam de pavilion in zona. Pai de unde le mai dau eu la copii miere in conditiile astea?
Daca tot cunoasteti legea ia spuneti mi de ce se permite mierea falsificata la raft?? Va rog.

Mai e una, te rog sa l convingi si pe duma care nu vrea sa se duca cu legea ci cu berea din cate am inteles. :D

Inchei cu aceeasi concluzie: APICULTURA NU ESTE PENTRU TOTI! (domnule soric)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde paul » 14 Mai 2015, 21:21

soricul scrie: Am avut si eu discutii cu unul ca tine care a zis ca este pe pamantu lu cutare si are voie sa stea accolo ca l-a lasat proprietaru - GRESIT - trebuie sa mergi la primarie pana in luna martie sa te inscri pentru pastoral si atunci daca ai aprobare de la primarie, daca mai sunt locuri de pastoral, te pui unde spun cei de la primarie nu cum si unde te taie capu sau unde iti convine tie.Dar pe cine mai intereseaza legea in tara asta.

Soricule, ce te faci cu unul ca mine care pe raza judetului Suceava ma asez cu stupii unde vrea muschiul meu cu aprobare de la Primarie (de la orice Primarie) ??? :shock: Ce te faci daca te asezi cu stupii si vin eu si spun ca vreau sa ma asez in locul tau si tu sa-ti faci bagajul si sa eliberezi zona ??? Cu ordin de la Primarie ... evident ! Am folosit sintagma EU ca notiune abstracta (sa nu interpretezi gresit prima mea propozitie) . Aproape peste tot in tara exista multi ... EU ! ;) De ce i-ar interesa legea aia pe cei multi EU ??? Autoritatile locale au propriile legi (scrise sau nescrise).
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 14 Mai 2015, 21:35

Discutam ceva vreme in urma cu un coleg apicultor despre o locatie la salcam in comuna X unde are si stupina. Si, zice el, e o problema cu primarul. Are stupi primarelul si pe perioada salcâmului pune bariera sub diferite pretexte. I-am zis ca asta inseamna abuz.
Ma întâlnesc intamplator cu un om al legii care sta in zona si mi-a facut invitatie la salcam in curtea unui prieten. Ii zic de faza cu primarelul stupar si presupusele sicane care le-ar face noilor veniti pe perioada salcamului...Ma Florine, tu crezi ca-si mai permite careva cioace acum când DNA-ul e flamand?.
Ca idee ashea.... :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?