duma scrie:sunt deprimat si tot o data foarte confuz si aerian .....am lipsa matci , depopulari..... mi tare frica ca nu imi mai revin pana la floare !
liviutzbogos scrie:Frate Duma... Hai te salut![]()
Ma, tot asa am fost si eu saptamana trecuta, cam dezamagit de situatie. M-am uitat prin stupi si roiurile erau depopulate, matcile batrane nu prea mai pontau, alea tinere nu erau imperecheate, nici o urma de puiet, nici macar capacit, ici-colo cate o celula. Azi m-am uitat in ei si alta viata, o intrat saptamana asta niste polen mai mult si matcile si-or dat drumul la ponta destul de bine, alea tinere s-au imperecheat toate, au inceput sa oua, stupii isi revin usor-usor la normal. Asa ca stai linistit, tie ti-au iesit matcile mai tarziu decat mie, deci mai au vreme sa se imperecheze. Plus ca ale mele au iesit dinainte de ploile alea si eram speriat ca nu o sa mai fie viabile, dar uite ca suntem in grafic![]()
Asadar si prin urmare, cum zice nea Florin, da-le pace si nu-ti mai baga nasul atata in ei ca matcile tinere sunt mai timide si sa nu ai surprize dupaia. Mai fa un control undeva pe sfarsitul sapt viitoare si abea atunci poti sa spui daca ai sau nu matcile imperecheate.
Fii sanatos si in pace
FLORINELU scrie:o sa vina ea si mierea,fii sigur de asta,dupa cat suflet pui la cresterea albinelor este imposibil sa nu vina si satisfactiile, apropo,cand zice o vorba din popor ca se numara bobocii?,asa ca mai vorbim atunci cand se numara bobocii ,iar pana atunci iti urez mult succes.
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori