Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 13 Iun 2015, 22:58

MIHAI BALS scrie:
Augustin78 scrie:Salut.
Nu merge...gaura este mai mare in diametru decat dimensiunea canelei....am vorbit la apis blaj si au zis ca mi le schimba.
Acum astept din nou maturatoarele..... ;)
Numai bine.

gaura?
in creier,probabil!
MIHAI BALS scrie:
Salut Mihai Bals...nu raspund la aceste jigniri..te las ..aveam respect pt tine...dar vad ca....tu nu ai asa ceva.
Augustin78 scrie:Va salut.
Am si eu o intrebare referitoare la galetile de plastic ce au canea.
Am cumparat 2 galeti din plastic cu canea si acum intrebarea este
-Oare va curge mierea pe la imbinare sau va trebui sa bag ceva silicon?
De ce intreb asta? le-am spalat si am vazut ca apa picura pe acolo,stiu ca veti spune ca mierea este mai vascoasa dar totusi am nevoie de un sfat,cum pot sigila sa nu mai curga?
Numai bine si multumesc anticipat.

la ce miere ai tu,nu mai pune intrebari prostesti.

La mierea pe care o am,eu sunt multumit.Am investit ceva bani si nu-mi pare rau..voi mai investi.
Ti se pare intrebarea prosteasca?
Pune tu una "desteapta".

Si te mai intreb si eu o intrebare "prosteasca" tot asa ai inceput si tu,sau ai mostenit vreo cateva sute de stupi? Eu am inceput cu forte proprii.Si nu m-ie rusine sa spun asta.
Inceputul la tine,nu a fost greu?

Numai bine.

ps:Mihai nu credeam ca esti asa "acid" bafta si butoaie pline voua celor cu stupi multi si mie-mi doresc galeti pline,dar care sa nu curga. :D
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 21 Iun 2015, 10:46

Va salut.
Noutati sunt cateva...am facut cativa roisori 5 cu matci imperecheate si 4 neimperecheate....partea nasolala e ca timpul nu ma prea ajuta..ploua,ploua si iar ploua.
Aici am si eu o intrebare,cam in cate zile maxim art trebui sa se imperecheze matcile? "citisem undeva pe forum ca maxim 15 zile,e adevarat?"
In rest ne dezvoltam incet si sigur.
Va multumesc....Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 21 Iun 2015, 13:29

Augustin78 scrie:Va salut.
Noutati sunt cateva...am facut cativa roisori 5 cu matci imperecheate si 4 neimperecheate....partea nasolala e ca timpul nu ma prea ajuta..ploua,ploua si iar ploua.
Aici am si eu o intrebare,cam in cate zile maxim art trebui sa se imperecheze matcile? "citisem undeva pe forum ca maxim 15 zile,e adevarat?"
In rest ne dezvoltam incet si sigur.
Va multumesc....Numai bine.

In a 15-a zi daca nu vezi oua ii rupi gatul direct. Normal dupa 10 zile zici : " mai astept o zi , mai hai inca o zi , azi e ultima zi " etc.
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde paul » 21 Iun 2015, 13:46

Hai sa lamurim putin si povestea cu imperecherea matcilor.
Cartea spune ca dupa ce iese din botca tanara regina trebuie sa mai stea o saptamana in stup (sa prinda putere,sa iese la zboruri de recunoastere, sa faca cunostinta cu poporul 8-) ... etc). Tot cartea spune ca dupa trecerea acestui interval, regina at trebui sa se imperecheze in maximum 10-15 zile (functie de conditiile meteo) iar dupa 3-4 zile de la imperechere sa depuna prima ponta ! Daca adunam aceste zile ... da cu virgula ! 8-)
LE ... scuze Augustin ca mi-am dat cu parerea, stiu ca tu astepti raspunsuri doar de la profesionisti, dar ... nu m-am putut abtine! ;) Oricum, la data asta profesionistii n-au timp de ... forum ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Augustin78 » 21 Iun 2015, 15:03

Salut baieti
Multumesc pt raspunsuri,si nu astept raspunsuri numai de la profesionisti,ci de la cei care stiu sa raspunda.Multumesc pt raspunsuri :D

Si uneori acei "profesionisti" ne iau la misto pe cei care suntem la inceput..nu toti numai unii dintre ei :D

Multumesc celor care au timp sa raspunda tuturor intrebarilor puse de cei incepatori.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 21 Iun 2015, 16:15

Intre 7 si 14 zile de la eclozionare ma astept sa vad oua. Nu am intalnit pana acum intarziate in începerea pontei...doar disparute in misiune. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 21 Iun 2015, 17:24

Salut Florine.
Cu timpul asta ma gandesc ca daca mai tine mult e posibil sa nu iasa la imperechere.
Numai bine.
Reginele au iesit pe 14 din botca..pe 16"marti" le-am primit eu...au stat 2 zile"joi" in cutie...si acum ploua..deci daca nu se indreapta pina marti..posibil sa le pierd?cat sa mai astept sa vad daca se imperecheaza?
Oricum pe 26 plec in concediu si nu pot verifica decat pe 3 iulie...deci exista posibilitatea sa gasesc oua sau nu? :(
Augustin78

Mesajde Florin Dobre » 21 Iun 2015, 17:40

Doar nu va ploua non-stop ca azi. E suficient sa apuce o fereastra buna de zbor si isi vor face plinul.
E posibil ca pe 3 iulie sa gasesti chiar puiet capacit...poate s-au imperecheat chiar ieri. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Augustin78 » 21 Iun 2015, 18:11

Posibil....cine stie.....vom vedea :)
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 24 Iun 2015, 09:24

Va salut.
Vreau sa va expun rezultatele acceptarilor.
-am facut 5 roi cu matci imperecehate...acceptare 4 din 5 procent 80%
la familia care nu a acceptat matca imperecheata am vazut ieri ca avea trase 5 botci destul de frumoase..vedem ce iese si daca nu-mi place unificam ;)
-si 4 roi cu matci neimperecheate...acceptare 3 din 4 deci procent 75%..insa aici mai exista probabilitatea ca matcile sa nu iasa la imperecheat sau sa se piarda din alte cauze.. :o ..deocamdata procentul nu este batut in cuie.

-Si va spuneam ca am mai facut eu cati-va"3"roi cu botci de roire pe rame,am vazut ca sau imperecheat reginele si au inceput ponta,mai putin una am vazut ca inca nu a inceput dar se uita ieri prin celule,deci e posibil sa inceapa si ea.
Deci per ansamblu sunt multumit de realizarile de pina acum,am facut si ceva miere de salcam "pt consum propriu si de dat la neamuri,ca deh stiu toti ca am albine"
...totusi in inceput de septembrie vedem cu ce defilam si cu ce intram in iarna...
Sanatate tuturor si Numai bine.
Augustin78

Mesajde pustu » 24 Iun 2015, 22:57

Augustin78 scrie:am facut 5 roi cu matci imperecheate...acceptare 4 din 5 ...

Spune-mi te rog de ce 4 din 5 . Cand ai rupt capacelele nu ai vazut botcile ? Sau altceva ?
Augustin78 scrie: 4 roi cu matci neimperecheate...acceptare 3 din 4 ...

La fel . De ce ?
pustu

Mesajde Augustin78 » 25 Iun 2015, 10:40

pustu scrie:
Augustin78 scrie:am facut 5 roi cu matci imperecheate...acceptare 4 din 5 ...

Spune-mi te rog de ce 4 din 5 . Cand ai rupt capacelele nu ai vazut botcile ? Sau altceva ?
Augustin78 scrie: 4 roi cu matci neimperecheate...acceptare 3 din 4 ...

La fel . De ce ?

Salut Dane.
La cele imperecheate au stat o zi fara matca..la introducere matca in cutiuta am rupt toate botcile.Iar cand am rupt sigiliul nu am mai verificat de botci...aici e posibil sa fi gresit...sau sa le mai fi lasat o zi fara sa rup sigiliul....dar asta e,invatam din greseli.
La cele neimperecheate....din 4 sunt 3...pe care le-am vazut in cutie....la cel de-al patrulea nu am vazut-o....e posibil sa fi plecat la imperechere in timpul cand am facut eu controlul...sau..sa nu mai fie.....vroiam sa verific astazi....dar e nor....cred ca-mi arunc o privire in cutie sa vad daca e acolo sau nu.....si am sa caut sa-i dau o rama sa-si traga botca de salvare si in toamna s aunific.

Greseli de incepator :oops:
Numai bine.
Augustin78

Mesajde pustu » 25 Iun 2015, 17:55

Nu mai lamurit . Cat sa le tin pana le rup capacelul ?
pustu

Mesajde Augustin78 » 25 Iun 2015, 18:55

Salut Dane.
din ce am facut eu pina acum la 2 zile...sau 48 ore le rupi capacelul.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 03 Iul 2015, 21:40

Salut.
Am revenit din concediu ieri,astazi am fost la stupina sa verificam familiile/roiurile.
La cele 6 roiuri pe care le-am facut pe alta vatra sunt in regula...mai putin cel care nu a acceptat matca...avea botcile roase..nu am vazut matca..insa construia foita...inseamna ca are matca..insa eu nu am vazut-o.
Pe vatra originala....un roi nu a mai avut matca....l-am desfiintat....avea cam 100 de albine.... :oops:
Un stup care am luat matca din greseala...a primit acum o saptamana o rama cu puiet si oua si si-au tras botci...erau abea inchise....o mai verific peste 2 saptamani..o las in pace...in schimb avea miere in cat....cam 8 kg de poliflora...il mai lasam sa vedem cum se dezvolta pina in toamna...daca nu-si revine il unific cu matca/roiul lui pe care am luat-o din greseala.
In rest la un roi cu matca neimperecheata nu am mai gasit matca insemnata....si nici nu am vzut o alta matca..insa construia o foita..inseamna ca au matca....la ceilalti"doua roiuri" am vazut matcile dar nu incepuse inca sa ponteze.....insa am vazut albina aducand polen.
La roiurile facute d emine luand rame cu botci sunt ok..au inceput ponta....una avea pontate cam 5 rame..nu cap-coada dar cam 50% din rama insa aveau rame cu miere cu coronita foarte frumoasa.... :D
Deocamdata sunt multumit de evolutia mini-stupinei.
La toamna vedem cum unificam daca nu se dezvolta cum vreau eu.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde FLORINELU » 03 Iul 2015, 21:55

felicitari ,mergi bine.
FLORINELU

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?