Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: irina

Mesajde Ciprian1981 » 16 Iun 2015, 15:38

Doamne ajuta ! Ma numesc Ciprian. Am si eu cateva intrebari daca se poate sa imi raspunzi. Cat are remorca masa maxima autorizata ? Stelajul e din fier sau aluminiu ? Ai idee cam cat cantareste stelajul? Ce greutate ai pe remorca stelaj + stupi? Remorca are axe sau are bascula, arc si amortizor pe fiecare roata fara axe?
p.s AM vazut ca ai prins un roi. Felicitarari , asa marim efectivul. Eu dupa ce prind un roi dimineata urmatoare ii fac tratament antivaroa pentru ca nu are puiet de iesit si scap de paduchi dintrun singur tratament. mai ales acuma ca sa semnalizat prezenta uni nou soi de paduche care se dezvolta si la temeperaturi joase , adica si iarna
Ciprian1981

Mesajde paul » 16 Iun 2015, 23:13

Ciprian1981 scrie:Doamne ajuta ! Ma numesc Ciprian. Am si eu cateva intrebari daca se poate sa imi raspunzi. Cat are remorca masa maxima autorizata ? Stelajul e din fier sau aluminiu ? Ai idee cam cat cantareste stelajul? Ce greutate ai pe remorca stelaj + stupi? Remorca are axe sau are bascula, arc si amortizor pe fiecare roata fara axe?

Si eu as fi interesat de aceste detalii, eventual mai ... detaliate ,lungime, latime, inaltime, ce tip de cauciucuri, cati stupi intra cu cat, cati fara, daca e relativ comod lucrul la stupi si nu trebuie sa ai un fizic tras prin inel sa poti lucra ...etc ;) ! Ma bate gandul sa-mi iau una si ... nu ma duce mintea cum ar trebui sa fie. :(
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mellis » 16 Iun 2015, 23:27

Irina este printre tei parfumați..
La primele pagini sunt si date tehnice parca..poate ne face o prezentare când se întoarce ;)
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde paul » 16 Iun 2015, 23:49

mellis scrie:La primele pagini sunt si date tehnice parca..poate ne face o prezentare când se întoarce ;)

Datele alea-s prea tehnice ... platband, cornier, suruburi ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mellis » 16 Iun 2015, 23:56

Votez sa ne facă Irina un desen daca binevoieste, apoi concurs, cine a realizat macheta buna sa o foloseasca sănătos, cine nu, la fel, bineînțeles cota de miere data anual la dreptul de autor..
Sanatate
mellis

Mesajde Florin Dobre » 17 Iun 2015, 00:06

Daca platiti bine, fur patentul.
Ramane intre noi. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde mellis » 17 Iun 2015, 00:17

Vai de mine, si patent trebuie?
Apei in drumul mierii, trecem si pe la tine si lăsam cota parte..nu o fi dealul atât de greu de trecut ;)..
Sănătate..
mellis

Mesajde irina » 17 Iun 2015, 16:06

Buna Ciprian,
Incerc sa-ti raspund:masa maxima autorizata platforma:2500 ( 600 masa proprie);Stelajul e din fier ( teava rectangulara si cornier);nu stiu cat cantareste stelajul;platforma are 2 axe;
Ce-as modifica eu ,acum, la ea:
-4 randuri x 10 stupi ( sau chiar 9 stupi) ,cei din mijloc sa culiseze spate –fata ( cate 5 stupi din fiecare rand in fata,ceilalti 5 in spate); avand randurile suprapuse ,inaltimea stupilor de pe randurile de jos este limitata ( nu-mi permite sa adaug mai multe caturi, sa modific capacul,etc);dezavantajul randurilor culisante cred ca intervine in pastoral ;
Multumesc pentru sfat;era bine sa-i fi facut atunci tratamentul;o sa tin minte ;)
irina

Mesajde irina » 17 Iun 2015, 16:20

paul scrie:Si eu as fi interesat de aceste detalii, eventual mai ... detaliate (

Cat de detaliate, Paul? Ca apoi te plangi ca-s prea....tehnice ;)
Am cumparat platforma iar stelajul l-am facut noi ( a se citi sotul :lol: ),dimensionat functie de dimensiunile stupului;problema cu randurile suprapuse am spus-o mai sus;lucrul la randurile de jos presupune sa tragi stupul pe interval iar la cei de sus eu folosesc un scaunel.Nu lucrezi ca si cu cei varsati dar nici nu mai incarci/descarci toata ziua;avantaje si dezavantaje;luam in calcul si varianta cu randuri culisante ( pana la iarna mai e timp :lol:, mai ales ca vrem sa schimbam si caturile );una peste alta,e OK.
irina

Mesajde irina » 17 Iun 2015, 20:53

mellis scrie:Vrem poze cu remorcuta - mie imi este dor de ea si nu numai ;)

Pentru mellis si nu numai ;)
Salcamul la......apus;si la propriu si la figurat.
Fişiere ataşate
1.jpg
02 iunie 2015;S3
irina

Mesajde mellis » 18 Iun 2015, 10:33

Multumesc Irina,
Mi-ai facut ziua mai buna.
Frumoasa incarcatura, sa fie plina de bunatati si voi sanatosi sa va bucurati de ea (ei/ele).
Sanatate.
mellis

Mesajde Ciprian1981 » 26 Iun 2015, 09:06

Culisarea in fata si in spate cate 5 cred ca te pune in imposibilitatea de a umbla in ei ca or sa fie lipiti spate in spate..eu vreau sa o fac pe a mea tot culisabila dar inca mai analizez dimensiuni, greutati, materiale etc..
Ciprian1981

Mesajde irina » 26 Iun 2015, 20:00

Ciprian1981 scrie:Culisarea in fata si in spate cate 5 cred ca te pune in imposibilitatea de a umbla in ei ca or sa fie lipiti spate in spate..eu vreau sa o fac pe a mea tot culisabila dar inca mai analizez dimensiuni, greutati, materiale etc..

Nu sunt lipiti spate in spate;e vorba de dublu sistem de culisare:unul paralel cu axa platformei iar celalalt perpendicular pe axa;cei 5 stupi se aliniaza practic cu randurile fixe de pe platforma;are d-l Frantescu poze cu o astfel de platforma la DISC.APICOLE DIVERSE/remorca apicola-pg.5-6
irina

Mesajde Ciprian1981 » 28 Iun 2015, 20:32

Ma poti ajuta cu un numar de telefon al domnului Frantescu daca il ai? Vam lasat si un mesaj privat
Ciprian1981

Mesajde irina » 13 Iul 2015, 20:35

Am si eu nevoie de un sfat;am si desenat :lol: ca sa ma fac inteleasa;A=casa( catun de case,pomi);B=stupi varsati aflati la fs,pozitionati cu urdinisul spre lanul inflorit;cotele sunt aproximative si departe de a respecta...... proportiile :D ;intre casa si lan e o colina;am 2 variante de a pozitiona stupii:A si C;care e de preferat si de ce?(sa nu-mi spuneti ca niciuna :oops: );as prefera A ,desi e mai departe,ca nu mai e nevoie de paza;e vreun risc in ceea ce priveste culegatoarea?daca mai apar alti stupi si se pozitioneaza intre A si lan?
Fişiere ataşate
2 (2).jpg
irina

Mesajde irina » 13 Iul 2015, 20:38

Am pregatit si recompensa…… :lol: ;de sezon,pentru pofticiosi ;)
Fişiere ataşate
1 (2).jpg
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?