Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: remorca apicola

Mesajde david88 » 26 Mar 2015, 08:09

Bambucha scrie:In primul rand salut! Ai citit ce scrie mai sus cu rosu?
Continui mai departe sa cred ca am dreptate atat timp cat acel articol este prezent in lege. Nu ma dezic de nimic fata de ce m-ai citat. Toate bune.

Ai subliniat cu rosu nr.2 de la litera f) categoria B
La fel poti sublinia si nr.1 si nr. 3 care explica acelasi punct f).

Daca nu, inseamna ca esti rau intentionat sau chiar nu intelegi.
Fara suparare!

ps. nu se tine cont de nr. de osii sau. Principal este sa va incadrati in limitele de tonaj
david88

Mesajde Bambucha » 26 Mar 2015, 08:47

Din contra, sunt de buna credinta. De unde numarul de osii, am stipulat eu asta? Daca te incadrezi la MMA poti sa ai si 45 de osii, am impresia ca ori esti tendentios, ori vrei sa ma trolezi (deturnare de la subiect).
Ma repet: acel articol trebuie respectat in toate literele lui nu extras selectiv, ce ne convine noua. Of of...
Si n-ai raspuns la rugamintea mea... Fara suparare!! Asa fara identitate pot sa intru si eu sa dau cu batu' in balta.
In fine, ultima mea interventie.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde yulian » 26 Mar 2015, 10:45

proapis13 scrie:....]

S-a raspuns. Oricum acel text de lege era aberant pentru motivul pentru care ti l-am enumerat eu. Masina poate tracta legal 2700 kg (asa a zis japonezu' :P ), iar greutatea proprie este 2150 kg. Asta insemna ca nu as putea circula cu o remorca de 2700 kg niciodata...numai daca as fi agatat ceva plumbi la masina ;) . Eu am dat pentru CE si nu mai am treaba...doar cu faptul ca acum nu mai sunt valabile permisele 10 ani...si la 5 ani mai scot un leu din buzunar pentru vizita medicala, carnet...etc. ;)

ghitacusman scrie:yulian , cu auto 1,5t pot tracta remorca 2t ? (cat B ).

Naiba le mai stie...ca atatea le-a invartit de nu mai stii cu ce ai si cu ce nu voie. Ca o idee, in 4 ani de cand am albine si practic pastoralul, nu m-a oprit absolut nimeni niciodata pe drumurile patriei...asta nu inseamna, desigur, ca trebuie sa comitem ilegalitati. :lol:
Ultima oară modificat de yulian pe 26 Mar 2015, 10:53, modificat de 2 ori în total.
yulian

Mesajde Gabysgg » 26 Mar 2015, 10:48

[/quote]
Ei as...de cand si pana unde???? Cu l200 de 2t pot trage remorca de 2,7. E vorba de masa totala autorizata a autovehicolului tragator care in cazul meu este de 2.8t ;)
P.S. in lege e vorba de remorca ...nu se specifica numarul de osii/axe. Sa nu depasesti masele...ca de-abia asteapta baietii :D[/quote]
[/quote]ghitacusman » Ieri, , 18:40
yulian , cu auto 1,5t pot tracta remorca 2t ? (cat B ).[/quote]
[/quote]apimat
Ex: cu un Duster care are masa 1200-1300 kg poti tracta legal cu cat.B o remorca de 1400-1500kg depine de versiunea masinii.[/quote]

Atat timp cat constructorul vehicolului a stabilit ca atat poate duce prin omologare , nimeni nu poate contesta ,acest lucru este ca si cum a-si impune tractorului U 650 sa nu traga mai mult de 3500 Kg ca asta este masa lui ,sunt vehicule tragatoare la care nu se mai tine cont de masa cand se stabileste cat poate trage
Gabysgg

Mesajde Gabysgg » 26 Mar 2015, 10:51

yulian scrie:
proapis13 scrie:....]

S-a raspuns. Oricum acel text de lege era aberant pentru motivul pentru care ti l-am enumerat eu. Masina poate tracta legal 2700 kg, iar greutatea proprie este 2150 kg. Asta insemna ca nu as putea circula cu o remorca de 2700 kg niciodata...numai daca as fi agatat ceva plumbi la masina ;) . Eu am dat pentru CE si nu mai am treaba...doar cu faptul ca acum nu mai sunt valabile permisele 10 ani...si la 5 ani mai scot un leu din buzunar pentru vizita medicala, carnet...etc. ;)

Nu are nici o legatura
Este conditie pentru categoria B legat de masa ansamblului de vehicule,din moment ce aveti CE cat scrie in carte ca poate tracta masina atat se tracteaza
Gabysgg

Mesajde apimat » 26 Mar 2015, 11:00

Bambucha scrie:In primul rand salut! Ai citit ce scrie mai sus cu rosu?
Continui mai departe sa cred ca am dreptate atat timp cat acel articol este prezent in lege. Nu ma dezic de nimic fata de ce m-ai citat. Toate bune.

Salut Bambucha,
Pai am citit si nu pricep ce te deruteaza pe tine de interpretezi legea in alt fel decat restul.
Sa presupunem ca ai o masina de 1.500kg si ai o remorca cu mma = 1500kg. E clar ca nu te incadrezi la pct.2 (scris cu rosu) dar te incadrezi la pct.3.
La pct. 2, cel de care te legi tu, poti avea o camioneta de 3.5t si o remorca cu mma < 750kg.
Petre Țuțea: "Statul acesta îi apără pe străini de noi. Ca-n colonii."
apimat

Mesajde catalin.profiri » 26 Mar 2015, 20:45

Salutare,

Bambucha are dreptate. Va spuneam acum cateva zile ca am trimis mail la directia rutiera. Am primit azi raspuns si il atasez aici.
Daca are cineva nevoie de documentul original, cu antet, il pot trimite in privat.
Fişiere ataşate
Capture.JPG
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde apimat » 26 Mar 2015, 21:34

Ihi....eu vad ca scrie cat.B, nu B+E.
apimat

Mesajde catalin.profiri » 26 Mar 2015, 21:38

Eu cred ca nu ai citit documentul pana la capat.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde apimat » 26 Mar 2015, 22:30

Eu cred ca pe tine te intereseaza doar situatia ta si nu ai citit topicul de la inceput unde la pagina a 2-a se vorbeste de acel curs de formare care nu e tot una cu examen cat. E. Asadar, special pt tine si contrar celor spuse de Bambucha, NU iti tb cat.E.
Mai mult decat atat daca masina ta ar fi avut pana in 2200 kg, NU iti trebuia nici acel curs, si tot contrar celor spuse de Bambucha.
Acum, ca sa fiu corect pana lacapat, Bambucha ii sugereaza lui david88 ca nu s-ar justifica diferenta de pret intre curs si cat.E, dar asta e valabil DOAR cind masa ansamblului e intre 3500 si 4250kg.
apimat

Mesajde Ciprian1981 » 28 Iun 2015, 20:25

Eu am facut cursul. ma costat 500 ron. Am vrut sa fac B cu E dar nu gasesc..asa ca o sa fac C+ E dar momentan conduc cu cursul acela remorca .
p.s cum dau si eu de domnul Frantescu linga costesti..ca as vrea sa ma duc sa vad remorca lui inainte sa o modific pe a mea

Iam lasat un Mesaj Privat
Ciprian1981

Mesajde Ciprian1981 » 30 Iun 2015, 23:04

„ cu cursul “ =)) imi cer scuze pentru exprimare in postitul precedent
Ciprian1981

Mesajde paul » 01 Iul 2015, 07:58

Ciprian1981 scrie:„ cu cursul “ =)) imi cer scuze pentru exprimare in postitul precedent

N-ai de ce sa-ti ceri scuze ! Este FOARTE CORECT d.p.v. gramatical !
N-ai luat nota mare la BAC la romana ! :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 03 Iun 2016, 16:15

Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde Sam » 30 Sep 2016, 22:03

Seara buna,

E ceva vreme de cand a aparut sistemul de la Carros cu remorca si containere: https://www.youtube.com/user/raduradule/videos

A incercat cineva sa achizitioneze un astfel de sistem prin una din masurile 6.1 ( http://portal.afir.info/content.aspx?it ... mp;lang=RO ) sau 6.3 ( http://portal.afir.info/content.aspx?it ... mp;lang=RO ) ?
A reusit cineva?
Daca nu, de ce?
Daca acesta este raiul
Ei bine, atunci aici este unde voi fi
La marginea campului
Pe marginea lumii
Inainte de gaz si TV.
Sam

Mesajde florin trintoru » 01 Oct 2016, 15:03

Salut la toți ,am un l200 din 2001 si permis cat b ce remorca pot tracta,acum am ina de 750kg cu sistem de formare
florin trintoru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE