de Mishu05 » 04 Iul 2015, 21:46
Miercuri 1 iulie 1.2kg pe 2 zile ( 30 iunie si 1 iulie). Azi 4 iulie 4kg dupa 3 zile . Stupul de pe cantar a ajuns mediu-bun deci nu e foarte buna masuratoarea ca medie a stupinei dar e buna pentru a afla cat da floarea . Zona Teleorman-Giurgiu floarea e inflorita de 7-9 zile, vreo 3 sole total 60-80hectare in imediata vecinatate + alte sole pe o raza de 1-2km. Azi cand am ajuns la ele ( ora 16-17) tocmai se termina ploaia si ieseau la zbor infipte bine de tot, hotarate pe treaba. Miros bun intre stupi e clar ca aduc ceva-ceva si se duceau catre floare intins. Urmatoarele 7-10 zile sunt hotaratoare daca nici pe caldura nu secreta macar 2-2.5kg /zi e clar ca iar s-a alunecat bine pe soiuri nasoale. In fix aceeasi zona am facut in 2013 cam 23kg media deci solul e bun, apa este din plin..caldura ne mai trebuie. Vecini de-ai mei undeva la 5-7km.....200g azi adica spor de ciuline in cel mai bun caz, nu de floare. Suparare mare, vroiau sa plece. Mai departe la inca 3-4km unde acum 1 saptamana erau alinite vreo 10 unitati mobile ( peste 1300-1400stupi din ce am numarat eu) au mai ramas jumatate. Acum ..fiecare intelege ce vrea. Confirm ce a spus cineva mai sus ca sunt zone cu 4-5 stupi/hectar si 200m intre stupine si zona unde mergi km pe langa floare pe multe sole dispersate si NU E NIMENI. Ca o mica paranteza cand am facut recunoasterea acum 2 saptamani treceau colegii cu masinile in tromba si nu se opreau sa zica un buna ziua. Nu mie ci apicultorului/apicultorilor mai in varsta la care ma opream si discutam. Dupa care lumea se plange ca e aglomarera. Pai daca fiecare nu vorbeste cu cei deja aflati acolo sa ii intrebe: ba, mai vine cineva, s-a mai anuntat lume ca vine? normal ca in noaptea aia sau a doua noapte toata lumea vine ciorchine in acelasi loc.
Si da, este depopulare/lipsa albina fata de alti ani dar macar o parte e vina mea ( prea mult stat la salcam 3 la racoarica dauneaza).