un OM scrie:D-le Balas, a-ti amintit de unificari. Peretii despartitori sunt mobili? Cum arata fundul hranitorului? Multumesc.
fundul hranitorului este un dop de scandura fixat nedemontabil..hranitorul este parafinat la interior ....,,crucea" despartitoare a hranitorului,permite ca pe sub ea sa curga si sa se egalizeze ca nivel siropul in cele patru compartimente ale hranitorului.
fiecare compartiment de nucleu are in dreptul hranitorului corespunzator lui, o gaura orizontala de comunicare(nucleu-hranitor) situata la 10 mm sub buza de sus a hranitorului...peste fiecare nucleu este folie.apoi capacul (bineinteles polistiren).
eu am vazut utila constructia din mai multe motive:
1. timp redus la hranire
2. unific usor doi nuclei comunicand prin gaurile de acces la hranitor corespunzatoare,scotand doar o placa a crucii separatoare de pfl din hranitor.
3. cresc usor ramele si depoziteaza hrana in ramele de nucleu .
4.formez nucleii fara sa mai scutur albina,iau ramele direct cu albina acoperitoare
5. prin dirijare a matcii ma aleg si cu rame de nucleu ouate si puiet capacit pentru nuclei de imperechere!
studiez problema ca dadantul 1/1 de sub aceste caturi sa fie impartit in doua comprtimente pe sase rame cu doua matci, ca sa-mi poata livra albina si puiet in serii repetate.