Salut Irina,
Salut Paul,
Mereu mi-au plăcut dialogurile voastre, este ca la tenis, are Irina o placere sa te " facă din vorbe"..îmi sunteți tare simpatici..
Stupii din oras, au cules principal teiul, este din plin, si este păcat sa se irosească

..
MEul initial anul trecut a dat un cat la tei, anul acesta, un cat in iunie, miere de mai, si doua la tei. Anul acesta nu l-am deschis pana jos decât o data, desi matca este roșie, a mers struna 4 caturi (unul doar foita, căpăcit aproape total), trebuia si 5 dar devenea vizibil si instabil. I-am adus anul acesta 2 MEuri la mansarda, unul a dat un cat la tei, al doilea mai romantic a dat 3 roi. Inițial am crezut ca dau gres la împerechere, stupii pusi in geam, unul lângă altul, aceeași culoare. Nu i-am stresat deloc, târziu am văzut ca sunt împerecheate si au ceva rezerve bunicele.
Restul timpului liber, in camp sresand reciproc roii de anul acesta, 9 la număr, m-am întrecut, Familiile din camp le-am slăbit bine, am doar doua ce au strâns cate un cat la floare, restul le-am prea slăbit, dar am ajuns la 20, cam mult...
Unul verificat astăzi era plin de botci, cum a dat de nectar, cum vrea sa fuga, e drept ca este codașul clasei,..si l-am ținut înghesuit.
Roii cu mâtci cumpărate, făcuți cu o rama de puiet s-au înzdrăvenit, sunt însiropați săptămânal.
A fost un an mai bun ca anul trecut si mai slab ca cel viitor ( aici ma refer la mine ca si cunoștințe acumulate, simțul albinei si strategia de mutare). Ma declar mulțumit.
Va aștept cu drag la degustat.
Multa sănătate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...