Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: irina

Mesajde paul » 13 Iul 2015, 20:53

Grea problema !
De preferat ar fi A ( distanta aproape ideala pentru a evita depopulari masive, paza, elemente de orientare) daca ai fi sigura ca nu se interpune nimeni cu stupii intre A si lan ! Ca sa elimini riscul acesta major (interpunerea) ar trebui ales B sau C, cu dezavantajele la pachet !
Daca-as fi in situatie ... as risca A ! :idea:
LE ... nu mi se pare mare suprafata cu floare. Teoretic, ar trebui sa nu fie interesanta pentru concurenta !
LE 2 ... prefer zmeura ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mausica » 13 Iul 2015, 20:59

Daca se pune cineva intre tine și lan....... vei pierde culegătoare....
Pt a elimina aceasta problema te postezi cat poti de aproape de lan sa nu mai aibă posibilitatea sa se așeze intre tine și lan.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde irina » 13 Iul 2015, 21:00

paul scrie:ar trebui ales B sau C, cu dezavantajele la pachet !

Paul,n-ai inteles.....problema;grea matematica :lol: ;in B sunt deja stupi;ai pierdut si zmeura ;)
Ultima oară modificat de irina pe 13 Iul 2015, 21:07, modificat 1 dată în total.
irina

Mesajde irina » 13 Iul 2015, 21:03

mausica scrie:Daca se pune cineva intre tine și lan....... vei pierde culegătoare....
Pt a elimina aceasta problema te postezi cat poti de aproape de lan sa nu mai aibă posibilitatea sa se așeze intre tine și lan.

Si stupii care sunt deja in lan,reprezinta o problema?;indiferent daca aleg locatia A sau C?
irina

Mesajde paul » 13 Iul 2015, 21:11

irina scrie:Paul,n-ai inteles.....problema;grea matematica :lol: ;in B sunt deja stupi;ai pierdut si zmeura ;)

Eu ma intreb si acum cum de-am luat BAC-ul la matematica ! :lol:
Intrebare de baraj ... cati stupi sunt in lanul B ???
LE ... de regula, sunt un perdant ! :(
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mausica » 13 Iul 2015, 21:26

irina scrie:
mausica scrie:Daca se pune cineva intre tine și lan....... vei pierde culegătoare....

Si stupii care sunt deja in lan,reprezinta o problema?;indiferent daca aleg locatia A sau C?

Eu as merge pe C fără doar și poate. Cu cât mai aproape de zona de cules cu atât mai bine........ dar poate apar alte inconveniente ;)
Sta Paul de paza cu zmeura în mana :lol:
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde irina » 13 Iul 2015, 21:45

paul scrie: Intrebare de baraj ... cati stupi sunt in lanul B ???

50, din care 20 sunt roi.
irina

Mesajde irina » 13 Iul 2015, 21:48

paul scrie:Eu ma intreb si acum cum de-am luat BAC-ul la matematica ! :lol:

Pentru ca nu erau sisteme de supraveghere audio-video? :lol:
irina

Mesajde Mishu05 » 13 Iul 2015, 22:14

Daca lanul de jos ( sud sa zicem conform cu desenul) nu este inflorit asteapta-te la prezenta rapida in urmatoarele zile . Unde am stupii e liniste totala de aproape 3 saptamani dar de 2 zile au inceput sa apara. De asemenea la alti prieteni care s-au asezat frumos si din timp la lanuri cu inflorire mai intarziata vine lumea ca la targ, sute de stupi. Toata lumea de Arges,evident. E nasoala treaba dupa 10-15 iulie la sole neinflorite foamea e mare. Macar ne "luptam" noi cu ai nostri nu cu straini . :lol: .

Eu as duce stupii in C sau in partea dreapta a celor doua lanuri ( est pe desen) si m-as plimba un pic pe toata zona de est din desen pe o distanta de 1-1.5km de lan sa vad ce mai e. Banuiesc ca la Nord de casa ( punctul A) precum si la nord-vest nu mai e mare lucru . Fa recunoastere pe o raza de 2km de punctul B in special in zona de nord si Est. In functie de asta m-as orienta dar raman la parerea ca punctul cel mai bun ar fi fix in dreapta lanurilor in spatiul ala gol. Banuiesc ca e un canal de irigatii si C e o statie de pompare.
Mishu05

Mesajde lucky5strike » 13 Iul 2015, 22:22

Irina, da... nordul incotro vine? Sa stim cum se joaca vantul pe acolo? Si... sursa de apa unde e?

Parca sa zic ca as opta pentru A. De la 1 km se aduce nectar si polen super ok, oricum, mare valoare melifera nu va mai fi la o sola inca neinflorita la ora asta. Depopulari nu apar oricum, ci pe vant foarte puternic, nu prea-i cazul la culesul de fl. s.. plus de asta, fetele nu-s proaste, stiu ca stupii lor nu sunt in botul lanului, ci altundeva, in afara lui.

Albina nu e proasta, se dezorienteaza in lan full, pe intemperii etc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Jean Valjean » 13 Iul 2015, 23:10

lucky5strike scrie:oricum, mare valoare melifera nu va mai fi la o sola inca neinflorita la ora asta

Intreb si eu ca Moromete: Pe ce te bazezi?
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde lucky5strike » 13 Iul 2015, 23:11

Pe situatia din terenul unde ma invart eu, pe principiul ca orice cules isi are vremea lui.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mellis » 13 Iul 2015, 23:37

Salutari,
Remorca faina cu stupii colorați sunt un bun reper, nu ar strica sa ridici steagul dimineata cantand imnul...;)..
As merge pe C.
Sănătace.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde irina » 16 Iul 2015, 22:13

Cu intarziere......va multumesc pentru sfaturi;o sa va tin la curent cu .....punctul ales :P ;nu i-am mutat inca,nu m-a lasat cantarul;vedem daca mai am la ce sa-i mut ;)
irina

Mesajde Ciprian1981 » 17 Iul 2015, 20:27

Sa nu muti niciodata sub 7 km stupi..minim 5 in conditii speciale...dar de preferat este minim 7 ..siguranta fiind 10 km.
Ciprian1981

Mesajde Ciprian1981 » 18 Iul 2015, 22:56

Cand muti sa iti iei in calcul ca nu te poti intoarce in aceeasi vatra mai devreme de minim 20 zile si muti peste minim 10 km..astea sunt regulile principale ca sa nu ai probleme
Ciprian1981

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?