Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: exista printre noi cineva "realizat" din apicultura?

Mesajde mellis » 15 Iul 2015, 00:42

Dragoș este cu Zalmoxis,
Moartea nu este moarte ci prilej de bucurie..
"potrivit interpretării lui Eliade, un scenariu mitico-ritual al morții (ocultare) și reîntoarcerii pe pământ (epifanie)"
Prin "moartea" apicultorilor, are loc sacrificiul supem al acestora ca Dragoș sa aibe mierea de alte dati, si reincarnarea lor (când revin fondurile) in apicultori realizați..
Sănătace..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Donbazil » 15 Iul 2015, 00:45

Sal'tare!

Chear daca nu-s tot atat de categoric si ferm (ca sa nu zic dur), ca prietenul Dragos, afirm si eu ca acum se cam cerne.....Cat am putut am ajutat pe destul de multi, dar parca raman cu un gust amar de fiecare data cand vad ca unul care in urma cu cativa ani ma peria sa-i arat una sau alta, plin de bani si cu masina noua luata pe euroii de la proiect, anul trecut a uitat sa-mi mai dea macar un telefon, iar acum aflu ( de la altii) ca e cu stupina in faliment....Sunt cazuri si cazuri nu trebuie generalizat, dar .....Sita cerne!....

Sal'tare!

Donbazil
Donbazil

Mesajde teinegru64 » 15 Iul 2015, 06:47

Daca tot vor muri....ardetziiiii ...de doua ori .Ori ingropati crestineste.Fiti cu bagare de seama sa-si fi luat si locile cu ei.Din foc si de la doi metri sub pamant ...nimeni nu se va intoarce.Ca masura de siguranta...nu uitati de traditionalul chiron.Fix in inima.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2015, 08:27

Ce e mai pe acilea, ati descoperit si voi securea si iataganul? :lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2015, 08:45

Acum 15 ani, era SF a deplasa 200 de lazi, din care poate jumatate sa nu reuseasca a umple un magazin 1/2... cu albina... ce sa mai zic de miere...

Cea mai mare greseala cu fondurile europene a fost conditia maririi septelului... Prea multa energie si timp si bani irosti, pentru a umple niste lazi in care mierea se strange tot mai greu. Daca mierea ar fi fost scopul, dublarea septelului nu era musai mijlocul.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2015, 08:48

A... si inca una... la ora asta, a spune ca ai acolo, 200 familii de albine a devenit un fel de... cum sa zic... ca 40 de familii acum 15-20 de ani.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ignatov andrei » 15 Iul 2015, 09:00

lucky5strike scrie:Acum 15 ani, era SF a deplasa 200 de lazi, din care poate jumatate sa nu reuseasca a umple un magazin 1/2... cu albina... ce sa mai zic de miere...

Cartea din care citezi este scrisa de un autor oltean..., sau asa era pe la voi?!?
De cea mai mare exploatatie apicola - Inspectoratul Silvic Iasi - de 17000 familii albine, infiintata in anii '70, ai auzit...?!?
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2015, 09:06

In Dolj aveam ceva similar.

Andrei, eu acilea va vorbesc de apicultura pe cont propriu. Fa topic special si dezbatem si ce a fost acum 20-30 de ani, chiar ar fi dragut. Alte vremi, alte conditii.

Din ce-mi amintesc eu, nu prea batea vantul prin caturile lazilor de la ocoale.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ignatov andrei » 15 Iul 2015, 09:14

Pai... si pe cont propriu:
- eu, fam. Ipate din Budai, fam. Lungu din Voinesti, Para din Scanteia... si altii...

Pe multi i-a scos din intuneric UE, asa este...
Eu aveam 200 familii de albine din 1987 cu 850 caturi 1/2 (sobe de teracota) si nu de putine ori am avut caturile pline la un singur cules, ba chiar uneori nu strica daca mai aveam vreo 2-300 de caturi in plus.
Sa fii iubit!!!
ignatov andrei

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2015, 09:30

Miscarea de pe forum, targurile, asociatiile i-au scos din intuneric...

Ne auzim mai pe seara daca si cum acesti "eu", aceste familii, sunt realizate...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde cristian bh » 15 Iul 2015, 13:54

lucky5strike scrie:A... si inca una... la ora asta, a spune ca ai acolo, 200 familii de albine a devenit un fel de... cum sa zic... ca 40 de familii acum 15-20 de ani.

Si daca mai adaugam ca,.... albina ar papa si ea miere,......atunci juma din ce se discuta pe aici pe forum , n-ar mai avea subiect si predicat! :lol: :lol:
Ca tot veni vorba de conditia inmultirii nr de unitati biologice(asa e mai corect)
ca cuvântul familie s-a cam denaturat din toate sensurile lui in ultima perioada :oops: ..probabil nu producerea mierii a fost scopul sau,ci activitatea conexa ce sustine si cuprinde aceste unitati biologice!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde comi » 15 Iul 2015, 15:29

100 de stupi pt productie 10 stupi matci performante cu pedigree,30 roiuri aparatura pt inseminare artificiala,200-300 matci pe cules si se fac bani!
Nu bagi bani in albine nu faci bani dupa urma albinelor!
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde lucky5strike » 15 Iul 2015, 16:33

Reveniti la subiect, rog frumos sa lasam deoparte "meciurile"...

Suntem realizati, si daca da, cum si in ce fel? Nu stiu daca am, cazut de acord pe un standard... unde si cum se pune... stacheta.

Cum arata in viziunea fiecaruia din noi... un apicultor realizat? Asta o sa ne puna la munca...

Poftim!
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAI BALS » 15 Iul 2015, 23:59

lucky5strike scrie:Reveniti la subiect, rog frumos sa lasam deoparte "meciurile"...

Suntem realizati, si daca da, cum si in ce fel? Nu stiu daca am, cazut de acord pe un standard... unde si cum se pune... stacheta.

Cum arata in viziunea fiecaruia din noi... un apicultor realizat? Asta o sa ne puna la munca...

Poftim!

incep eu

realizat esti :
-cand te duci(saptamanal) la restaurant cu familia si nu te intereseaza nota de plata.
-cand nu te intereseaza valoarea facturilor lunare.
-cand ai castigat TIMP(adica esti independent financiar ceva ani).
astea mi-au venit in minte acum.
continuati!
MIHAI BALS

Mesajde Dragos2006 » 16 Iul 2015, 00:06

Mihaie eu indeplinesc toate conditiile de mai sus , sa stii ca eu ma consider realizat . Culmea e ca am ajuns sa comandam acasa mancare de la restaurant in timp ce avem o lada frigorifica plina cu carne si o groaza de animale prin curte . Problema e ca ziua de 24 de ore e prea mica pentru noi.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde MIHAI BALS » 16 Iul 2015, 00:19

Dragos2006 scrie:Mihaie eu indeplinesc toate conditiile de mai sus , sa stii ca eu ma consider realizat . Culmea e ca am ajuns sa comandam acasa mancare de la restaurant in timp ce avem o lada frigorifica plina cu carne si o groaza de animale prin curte . Problema e ca ziua de 24 de ore e prea mica pentru noi.

asa,asa,sa moara dusmanii!
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE