Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 17 Iul 2015, 12:43

Va salut.
Astazi am fost la cei 6 roi facuti pe o alta vatra.
Sunt ok toti..aveam ceva dubii la cel care nu a primit matca de la gyovanni....are acum o matca frumoasa neagra,supla si lunga."nu am facut poza,am husa la telefon tip carte si e incomod rau sa fac poze" :oops:
In schimb am reusit sa fac o poza unei matci de la gyovanni,marcata cu albastru...care oua foarte bine,chiar pe toata rama"lucru pe care la alte matci "necumparate" nu fac lucru asta,ci depun inainte o coronita de miere sau lasa loc pentru asta.In fine...per total sunt mai mult decat multumit de evolutia lor...insa...INSA.....trebuie sa le dau sirop..nu prea au mancare...
atasez o poza cu matca de la gyovanni.
rsz_2015-07-17_105934.jpg
matcuta de la gyovanni..marcata cu albastru

rsz_2015-07-17_105937.jpg
rama cu matca si puiet batut pe toata rama

si locatia unde sunt roisorii :)

proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde pustu » 17 Iul 2015, 14:00

Pune mana si da sirop ca or sa-ti manance tot puietul ala frumos . La ce foloseste pana aia ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde FLORINELU » 17 Iul 2015, 17:23

sper ca ai miere destula pe alte rame in stup ca puietul ala are nevoie de mancare.
FLORINELU

Mesajde popik50 » 17 Iul 2015, 20:44

Subscriu...e foame :cry:
popik50

Mesajde Avram » 17 Iul 2015, 21:49

pustu scrie:Pune mana si da sirop ca or sa-ti manance tot puietul ala frumos . La ce foloseste pana aia ?

Pana = perie apicola ! :P
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Augustin78 » 17 Iul 2015, 23:40

Salut.
Pe celelalte rame mai e ceva miere,insa nu cat ar trebui.
Am facut ceva sirop,insa astept niste cutii sa le pot adauga pe roinite sa le pot da sirop :oops: luni ar trebui sa vina,asa ca inca cateva zile nu o fi foc"sper".
Am vazut ca aduc si ceva de afara,dar cred ca e la limita inferioara,ce aduc-consuma....insemna ca trebuie o vizita la hypermarket ;)
Va salut si va multumesc pt. sfaturi,sugestii si critici-sunt binevenite.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 20 Iul 2015, 17:14

Va salut.
Am zis sa pun si eu o poza cu mine :D

rsz_2015-07-17_111910.jpg
Marele apicultor

Noutati din stupina.....
-toate familiile din mini-stupina mea sunt ok...au regine imperecheate,puiet insa la capitolul rezerve..mai slabut.
zilele astea trebuie sa merg sa extrag mierea de mana si sa incep completarile cu sirop 2/1...insa parca tot a-si mai astepta cateva zile..pina la 1 august si dupa sa incep sa bag sirop.De ce? Pentru ca vad ca aduc de afara mana sau dela faneata.
Inainte as vrea sa extrag si dupas aceea sa ma pun sa le fac completari masive pina la 10-15 septembrie sa aibe cuibul burdusit cu provizii.
E bine cum am facut planul,sau gresesc undeva?
Va multumesc.

la cele 6 roiuri de pe vatra cealalta cred ca le voi aduce pe vatra principala deoarece nu-mi pot permite sa fac 2 drumuri in doua locatii,asa mai bine fac cateva drumuri pe saptamana intr-o singura locatie.Anul trecut aveam pe fratele meu care ma ajuta cu adaugarea siropului in fiecare seara.Insa acum lucreaza ca sofer si e plecat mai tot timpul. :(
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 26 Iul 2015, 14:09

Va salut.
Aseara am transportat pe vatra principala 4 roi....mai am de adus inca 2....astia urmeaza diseara insa trebuiesc pregatiti mai bine.

..Aseara era sa fac o prostie mai mare ca mine....insa mi-am revenit imediat si anume...
{Saptamana asta ma fost de noapte,de joi seara si pina aseara la ora 01:30 nu am dormit decat 4 ore jumate.Nu ca nu am putut ci am avut si treaba"la albine si pt. albine" control la tara si vopsit in balcon niste cutii"roinite pt la anul"}...era sa plec cu roii in masina cu capacele puse si aveam si folie sub capace...va dati seama ca fierbeau in acest timp"30 d eminute de mers usor" insa in cateva minute mi-am dat seama ce greseala facem si am tras imediat pe dreapta am dat jos cutiile si foliiia si am lasat plasa....vreau sa spun ca aceasta chestie o stiam ca la transport trebuie sa ai sita sus pt transport....insa din cauza oboselii nu mai functiona bine procesorul.....deci si acele lectii online oferite de colegii de pe forum si care au interventii au avut un scop....
...culmea ma gandeam ca nu ajung sa va ascult online cu ajutorul lui Dan.....multumesc Dane pentru aceasta initiativa de a fi mai aproape.
Multumesc tuturor care ne impartasesc din experienta lor.
Numai bine prieteni.Butoaie pline si familii sanatoase.
Augustin78

Mesajde paul » 26 Iul 2015, 14:20

Augustin78 scrie:..era sa plec cu roii in masina cu capacele puse si aveam si folie sub capace...va dati seama ca fierbeau in acest timp"30 d eminute de mers usor"

Nu se intampla absolut nimic !
Am mutat marti noapte stupii la padure (la faneata). M-am apucat de pe la orele 21 sa-i inchid, de fapt m-am chinuit sa bag albina in cutii (statea pe/sub placuta de zbor si pe fundul stupilor) :evil: ... Unele familii si unii roi au stat inchisi cu folia peste ei de la orele 21 si pana la 3 dimineata cand i-am descarcat ! Si ... n-au patit nimic !
Am uitat, fundurile la stupi le am pline ! :)
Te salut cu drag ! :P
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Augustin78 » 26 Iul 2015, 14:29

Te salut cu respect Paul
..roinitele mele sunt doar cu 4 gauri de 16 cu plasa pe fund.....am lasat geamurile in jos pe spate la logan dar gaurile din fund se obturasera"din cauza banchetei" si simteam cum creste temperatura inmasina desi mergea si Ac-ul...asa ca dupa 300 de metri am tras pe dreapta si scoate capacele....albinele erau sus si aveam un bazait puternic"de aici am tras repede concluzia ca sufera de caldura" dupa 5 minute dupa ce am scos capacele si de mers cu masina cu geamurile deschise pe spate sau calmat si aveu un bazait foarte slab perceptibil...semn ca nu am facut decat bine scotand folia si capacele.
Misiunea a fost indeplinita cu succes.... :D sa zic asa....mai am 2roi pe care mai pe seara ma duc sa-i pregatesc si sa-i inbarc in masina....la astia doi aveam multa albine pe placuta de zbor aseara si de aceea am zis sa-i iau astazi.
Va salut prieteni..Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 26 Iul 2015, 14:36

rsz_2015-07-26_143019.jpg
fund roinita

rsz_12015-07-26_143027.jpg
roinite

Asa arata roinitele mele :D
Numai bine.

ps:Nu am decat 20 de bucati din care 2 se pot transforma in mini nuclee de 3 jumatati de rama 1/1 iar ceilalti in 2 roiuri pe 3 rame 1/1....deci de la anul ma apuc serios de treaba. :D

Doamne ajuta tuturor.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 26 Iul 2015, 15:25

Salut.
Eu stiu ca pt completare hrana sa de sirop invertit 2/1 pina la data de cel tarziu 15 septembrie de prefereat 1 septembrie.
Numai bine.
ps:referitor la albinele moarte in hranitor,ai pus ceva bete in hranitor? Siropul fiind mai gros ele se adapa pina nu mai pot iesi din hranitor.
eu am hranitoare de podisor de 1,25 l

Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 01 Aug 2015, 05:57

Va salut.
A inceput noul an apicol 2015-2016 :D
anul asta nu ma pot lauda cu miere,pentru ca nu am facut..insa m-am extins destul de frumos.Insa de azi incepe pregatirea de iarna,si sincer mie cam frica ....cu completarile.
Daca anul trecut la 7 familii am cumparat 140 kg de zahat imseamna ca anul asta voi tripla cantitatea ;)
Numai bine.
Augustin78

Mesajde mausica » 01 Aug 2015, 09:22

Augustin78 scrie:Va salut.
Daca anul trecut la 7 familii am cumparat 140 kg de zahat imseamna ca anul asta voi tripla cantitatea ;)
Numai bine.

Salut,
stai sa vezi la anul ce cantitate iti va trebuii(asta in cazul in care te inmultesti) ;)
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 01 Aug 2015, 22:03

Salut.
Da,deja anul asta am triplat numarul...si deja se simte si la consumul de zahar ;)
Numai bine/
ps:la anul nu stiu daca ma voi mai extinde..voi face poate roiuri si le voi vinde...sa acopar cumva investitia :D
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 02 Aug 2015, 20:26

Salut.
Deja am inceput cu completarile de sirop.am terminat mai devreme de convertit 10 kg de zahar in sirop 2/1...insa am o intrebare oare ies mai bine daca cumpar sirop gata facut apinectar? am vazut la cineva la pretul de 2,8 lei/kg
a folosit cineva?E bun?E economic?
Multumesc.
aaaaa...si inca o intrebare ce solutie am sa fac tratamentele cu varachet daca nu am decat posibiitatea de a introduce doar pe urdinis?
Ma gandeam la o tavita din tabla cu picioruse si gauri pe fund pentru aerisire sau din plasa antivaroua cumva adatpata.

Voi ce solutii aveti?
Am la cati-va stupi fund antivaroua si pot face pe acolo fumigatiile insa am si cateva roinite si nu am decat cateva gauri pe fund si nu am decat de a face pe urdinis tratamentele.
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?