Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: exista printre noi cineva "realizat" din apicultura?

Mesajde comi » 16 Iul 2015, 15:07

Daca astea sunt conditiile pt a fi un ,,Realizat,, incearca in alt domeniu!
Si ce conditii !!!!
Vrabia Mihai Viteazu' si flamandul codrii verzi!
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde MIHAI BALS » 19 Iul 2015, 14:36

comi scrie:Daca astea sunt conditiile pt a fi un ,,Realizat,, incearca in alt domeniu!
Si ce conditii !!!!
Vrabia Mihai Viteazu' si flamandul codrii verzi!

aoleu,inca un pastoralist!
MIHAI BALS

Mesajde lucky5strike » 19 Iul 2015, 14:51

Unde pastoralist = producator de miere. 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAI BALS » 19 Iul 2015, 14:59

lucky5strike scrie:Unde pastoralist = producator de miere. 8-)

DAR...nu si de bani!
(profit=venit-cheltuieli)
MIHAI BALS

Mesajde a_costy » 19 Iul 2015, 15:17

Dragos2006 scrie:Mihaie eu indeplinesc toate conditiile de mai sus , sa stii ca eu ma consider realizat . Culmea e ca am ajuns sa comandam acasa mancare de la restaurant in timp ce avem o lada frigorifica plina cu carne si o groaza de animale prin curte . Problema e ca ziua de 24 de ore e prea mica pentru noi.

Multi îndeplinim conditiile de mai sus, dar cati le îndeplinesc doar de pe urma albinelor??? Eu cu siguranta nu ma regasesc printre ei.
a_costy

Mesajde lucky5strike » 19 Iul 2015, 15:31

MIHAI BALS scrie:realizat esti :
-cand te duci(saptamanal) la restaurant cu familia si nu te intereseaza nota de plata.
-cand nu te intereseaza valoarea facturilor lunare.
-cand ai castigat TIMP(adica esti independent financiar ceva ani).

Restaurant, facturi sau un concediu cu familia, le obtii usor daca esti bun apicultor si rulezi un nr. mare de familii. Si daca muncesti serios. Stiu caz care anul asta a obtinut cu 240 de familii deplasate 3,2 tone de salcam, pe bio. E vechi in bransa, si a doua generatie. La floare se asteapta sa scoata ceva mai bine.

Sa acumulezi o rezerva baneasca, hm... mai tine si de om cum se gestioneaza...

Era o vorba... strange sacul cat e plin.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 19 Iul 2015, 15:46

Apicultorul face un ban prin destula munca si calarit de riscuri ca sa-si mai si permita sa-l fluture prin aer. "Caramizi" fac bancile, companiile, trusturile, holdingurile sau certatii cu legea, gen-functionari corupti, interlopi agreati... etc.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde a_costy » 19 Iul 2015, 15:57

Si eu stiu pe cineva cu 100 de familii ce a obtinut 2,4 t de salcam. Daca anul asta a fost f bun la salcam, nu inseamna ca si-ar permite sa-i cheltuiasca pe toti in lipsa altui venit. Salcâmul de anul viitor poate sa fie asemanator cu cel de anul trecut, nu neaparata cu cel de anul asta.
Daca un apicultor cu familie, zdravan la cap, trage linie la sfarsit de sezon si ramane cu un profit (nu venit) de 5000- 6000 de lei/luna, nu traieste in huzur. Tine bine de bani, nu-i da la lautari, ca poate venitul de anul asta se imparte la 2 ani.
a_costy

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2015, 20:10

Copii bucurati-va ca domnul Ponta se gandeste la voi ! Prin noul cod fiscal marca PSD cine are un amarat de PFA pentru o mana de stupi va trebui sa plateasca si contibutia la fondul de pensii care nu este deloc mica.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde paul » 19 Iul 2015, 20:27

Dar ala cu un amarat de PFA n-o sa aiba si el nevoie la vremea vremii de-o amarata de pensie ??? :shock:
Copii (ca sa ma exprim ca Dragos),basistii au omorat peste un milion de firme cu forfetarul ! Daca ponta smulge fulgii de pe gaina (contributia la fondul de pensii), basistii (actualii penelisti) ... omoara gaina ! ;) ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Bambucha » 19 Iul 2015, 20:42

a_costy scrie:Si eu stiu pe cineva cu 100 de familii... Daca anul asta a fost f bun la salcam, nu inseamna ca si-ar permite sa-i cheltuiasca pe toti in lipsa altui venit. Salcâmul de anul viitor poate sa fie asemanator cu cel de anul trecut, nu neaparata cu cel de anul asta.
Daca un apicultor cu familie, zdravan la cap, trage linie la sfarsit de sezon si ramane cu un profit (nu venit) de 5000- 6000 de lei/luna, nu traieste in huzur. Tine bine de bani, nu-i da la lautari, ca poate venitul de anul asta se imparte la 2 ani.

corecta remarca ;) raportul venituri cheltuieli se face pe o medie la 3 ani, deoarece nici un an nu seamna cu altul, nu-i asa? :D cata miere bio au facut respectivii in 2014?

Si ca sa elucidez enigma care apasa pe multi, fiindca vad destul de multa audienta, nu exista nimeni printre noi "realizat" din apicultutura. :mrgreen: Ca sa te "realizezi" la nivelul mondial, fara numar, fara numar, desigur trebuie sa poti fi in stare sa intermediezi un vapor de miere din Argentina in Europa sau din China in USA.
0,01 centi/kg si ai dat lovitura 8-) Obiectiv vorbind niciodata sectorul de productie nu a fost peste cel de comert.

Pe de alta parte multi dintre noi sunt realizati prin faptul ca sunt pur si simplu manageri proprii, si orice actiune din conduita de sef are cu siguranta repercusiuni mai bune sau mai rele asupra calitatii vietii pe care o duce in general. Fara un grad mare de investitii insa, teorie, practica si dorinta de a acumula mereu nu poti ajunge prea departe. Nici cu toate acestea la un loc nu se poate ajunge la un avocat, doctor, arhitect bine cotat. De aceea nu sunt multi printre noi care sa traiasca exclusiv din apicultura...(in general mai exista o leafa, pensie ca backup).
Marea realizare este ca scapi de stresul psihic al acestora; Lucrul in natura si "iernarea" in famile fac si ele parte din micile realizari.
In rest oase rupte, transpiratie multa si venituri mici. Pentru castiguri imediate cautati-va alt drum!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2015, 20:56

paul scrie:Dar ala cu un amarat de PFA n-o sa aiba si el nevoie la vremea vremii de-o amarata de pensie ??? :shock:
Copii (ca sa ma exprim ca Dragos),basistii au omorat peste un milion de firme cu forfetarul ! Daca ponta smulge fulgii de pe gaina (contributia la fondul de pensii), basistii (actualii penelisti) ... omoara gaina ! ;) ;)

iti inteleg limitele dar te rog sa nu incepi cu minciunile . Ai idee cate firme romansti s-au desfiintat in ultimii 3 ani ? Ai idee cat este contributia lunara la fondul de pensii ? Ai idee cum este sa ai un amarat de PFA cu un angajat si cat trebuie sa platesti lunar la stat ???
Dragos2006

Mesajde paul » 19 Iul 2015, 21:20

Dragoshelu ... stiu ce inseamna si vorbesc in cunostinta de cauza ! Am avut un SRL pe care mi l-au ingropat basistii tai cu forfetarul ! Am platit impozite pe forta de munca cat habar n-ai tu ! Apropos de asta ... datorita lui ponta,angajatorul plateste acum mai putin cu 5% decat pe vremea piticului atomic !!! ;)
LE ... rog moderatorii sa mute postarile astea in poiana lui nea Iocan !
LE 2 ... am si eu limitele mele ! Diferenta dintre noi este urmatoarea ... chiar limitat fiind, imi permit luxul sa gandesc singur, in timp ce tu nu esti decat o trompeta ieftina a propagandei basiste !!! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2015, 22:20

paul scrie: ... chiar limitat fiind, imi permit luxul sa gandesc singur

Asta este impresia ta (falsa) ... poate intr-o zi vei privi spre cer cu ochii tai .
Dragos2006

Mesajde ignatov andrei » 19 Iul 2015, 22:21

paul scrie:Dragoshelu ... stiu ce inseamna si vorbesc in cunostinta de cauza ! Am avut un SRL pe care mi l-au ingropat basistii tai cu forfetarul ! Am platit impozite pe forta de munca cat habar n-ai tu ! Apropos de asta ... datorita lui ponta,angajatorul plateste acum mai putin cu 5% decat pe vremea piticului atomic !!! ;)
LE ... rog moderatorii sa mute postarile astea in poiana lui nea Iocan !
LE 2 ... am si eu limitele mele ! Diferenta dintre noi este urmatoarea ... chiar limitat fiind, imi permit luxul sa gandesc singur, in timp ce tu nu esti decat o trompeta ieftina a propagandei basiste !!! ;)

Paul, nu te supara, dar minti... si minti cu buna stiinta. 99% din firmele "desfiintate", datorita forfetarului, erau firme infiintate cu fond social de 2000000 lei si fara activitate. Era normal ca acele firme sa nu plateasca forfetar. Pentru cateva s-au dus administratorii si au cerut inchiderea lor, iar pentru celelalte s-au autosesizat si intervenit institutiile statului si le-au inchis. 3 (trei) firme am avut in acea situatie, deci chiar stiu ce spun, "basist" fiind!!!
ignatov andrei

Mesajde MIHAI BALS » 20 Iul 2015, 01:16

ba da ce (se) mint unii!
firmele platesc cateva dari la stat daca sunt functionale.
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE