Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Miere de mana?

Mesajde balu » 24 Iul 2015, 00:11

Am scos ceva miere din citeva caturi( citeva borcane pt mine) si este innnchisa la culoare. Am facut testul cu apa de var, cum m-am priceput si eu, n-am remarcat nimic deosebit. Poate fi miere florala asa inchisa la culoare in zona de deal- stationar?
In general au cam blocat cuiburile , desi am avut 2 caturi 1/2, acestea sunt goale, puiet putin, mierea jos, polen mult anul acesta, mai mult galben.
balu

Re: Miere de mana?

Mesajde DoarEu » 24 Iul 2015, 10:24

balu scrie:Am scos ceva miere din citeva caturi( citeva borcane pt mine) si este innnchisa la culoare. Am facut testul cu apa de var, cum m-am priceput si eu, n-am remarcat nimic deosebit. Poate fi miere florala asa inchisa la culoare in zona de deal- stationar?
In general au cam blocat cuiburile , desi am avut 2 caturi 1/2, acestea sunt goale, puiet putin, mierea jos, polen mult anul acesta, mai mult galben.

Poa' sa fie o amesticatura de detoate.Am avut anul asta caturile puse de la salcam la lins,cate 4-5 caturi pe o familie...(n-am mai pus pe toate familiile cate 1-2 caturi).
In plus am avut in perioada salcamului cam un ha de rapita pusa f tarziu.Plus unpic de poliflora ,plus salcamul...a iesit ceva...delicios :D
Vezi daca o capaceste.Daca nu o capaceste , sigur e mana.
Sanatate!
Le:Si culoarea fagurelui unde a fost depozitata influenteaza culoarea mierii.Daca a fost crescut puiet in caturile alea sigur a mai preluat si din culoarea fagurelui.
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde balu » 25 Iul 2015, 08:59

Mierea este capacita, si capaceala are o tenta verzuie
balu

Mesajde DoarEu » 25 Iul 2015, 18:58

Daca zici ca la testul cu apa de var nu ai remarcat nimic ciudat...nu stiu ce sa spun.
Inclin sa cred ca e tot o amesticatura de detoate,printre care si mana , sau ca in faguri a mai fost crescut puiet.
Din cate stiu eu mierea de mana nu este capacita...
Sanatate multa!
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde aiudeanu » 29 Iul 2015, 17:21

Ciudat cat de putin se discuta pina acum pe forum problema calitatii mierii poliflore din aceasta vara.
Toata lumea cu care am vorbit in Ardeal are mierea inchisa la culoare si foarte vascoasa, cu probleme de extractie.
Unii zic ca asa a fost acest sezon, altii ca e contaminare cu mana in toata poliflora.
Oricum, e o PROBLEMA care ar merita discutata mai mult.
Eu si pe valea Muresului in iunie si la munta in iulie tot cam aceleasi probleme le-am avut cu viscozitatea ff mare, dar in plus la munte e mult mai inchisa.
aiudeanu

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR