balu scrie:BUNKA scrie:Câteva poze. Matca oua compact, iar albinele din urma descapacesc sșiscot ppulpele înstadiul de pupa cu ochi roz sau mov. Am suflat ppuțin albina pt a se vedea unde ciupesc albinele capace lele.
Asa vad si eu pe multe rame, am scos larva afara , dar n-am gasit varooa
Eu încă nu am tras pupa afară iînsăpot bbănui ca odată descapacit a celula înainte de termen femela varoa părăsește celula, și cred ca așa se întâmplă dacă e sa ne amintim de filmul cu ciclul de metamorfoza a albinei și de multiplicare al varoa, și de faptul ca exista teoria aceea conform căreia femela varoa dacă este data afară prin descapacit e va migra imediat pe puietul larvar care este în curs de capacire, și teoria mai zicea ca dacă 3 cicluri de împerechere sunt întreruptefemela devine sterila...acuma, ddacă stăm sa ne gândim, ea chiar dacă e sterila tot produce paguba pt ca dacă intra și e data afară din 10 celule, tocmai ai pierdut 10 albine tinere, ai pierdut timpul și resursele alocate creșterii ei șise ajunge la ddepopulari prin îmbătrânirea populației...e o poveste întreaga care cam se pupa cu ce se vede pe rame.