Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde tudorascu » 19 Iul 2015, 10:14

Dragos2006 scrie:Minciuni , minciuni , minciuni . Procesatorii romani cumpara miere din Turcia cu un euro kg plus taxe. Chestia cu 5000 de euro este ca in bancul cu deosebirea dintre practic si teoretic.

Daca ar putea cumpara cu 1 euro din Turcia , nu ti-ar mai plati tie 3-4 euro. Asa ca lasa vrajeala.
tudorascu

Mesajde ignatov andrei » 19 Iul 2015, 10:41

tudorascu scrie:
Dragos2006 scrie:Minciuni , minciuni , minciuni . Procesatorii romani cumpara miere din Turcia cu un euro kg plus taxe. Chestia cu 5000 de euro este ca in bancul cu deosebirea dintre practic si teoretic.

Daca ar putea cumpara cu 1 euro din Turcia , nu ti-ar mai plati tie 3-4 euro. Asa ca lasa vrajeala.

Si ca sa mai stii... tudorascu-le, se achizitioneaza si miere din Polonia sau Hong Kong, tot la preturi "de nimic"!!!
ignatov andrei

Mesajde Dragos2006 » 19 Iul 2015, 10:51

tudorascu scrie:

Omule esti paralel cu realitatea ! la MADR exista statistica cu importurile de miere in Romania . In 2013 procesatorii romani au importat 3000 tone de miere din tari precum China , Turcia , Moldova , Ucraina , India , Argentina , etc.
Iar daca vrei sa te convingi mai bine poti sa mergi in Port Constanta sau Hamburg si sa vezi oferta de miere Turcia sau China !

PS. Depozitele procesatorilor detin o multime de butoaie maro ( culoarea Argentieni ) , ai idee cu cat s-a vandut in urma cu cativa ani mierea argentianiana in port Constanta ?

PPS. la romani se da 3- 4 euro dar pe mierea naturala !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde amina » 22 Iul 2015, 20:36

am dat mierea de tei la vaslui cu 13 lei dar dupa o saptamana un coleg a primit tot de acolo 13,5,mi-a luat-o de acasa
amina

Mesajde kiloz » 22 Iul 2015, 22:42

luci scrie:Din informatia de la un coleg in Ungaria la achizitie se plateste echivalentul a 28 Ron/kg salcam stie careva cat de adevarat este?

Eu am stiut de echivalentul a 24,6 ron ,dar o perioada mai scurta.La ora actuala preti oficial de achizitie este de 18.8 ron!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde ciptheman » 27 Iul 2015, 09:10

stie cineva cat e la aca fs?
ciptheman

Mesajde glaliona » 27 Iul 2015, 15:55

Apicola Galati pret de achizitie la FS -10 lei/kg ,salcam -17 lei/kg :?
glaliona

Mesajde luci » 27 Iul 2015, 23:03

Apicola Deva pret de achizitie la FS -12 lei/kg ,salcam -20 lei/kg , da sunt achizitori ce ofera 21 salcam si 12,5 FS insa oricum aduna putina miere ca nu prea e.
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde dacianu11 » 29 Iul 2015, 18:18

Stie cineva in Timisoara unde se achizitioneaza miere de floare soarelui?
dacianu11

Mesajde Ted » 16 Aug 2015, 15:57

Buna ziua!
Cam de doua saptamani tot incercam sa vindem niste miere.Am sunat diverse persoane care se ocupa cu achizitia mierii(nu stiu daca sunt procesatori) si suntem amanati din diverse motive:nu au bani acum,nu achizitioneaza acum, doar dupa 20 august.Nu avem o cantitate mare,nici stupi multi.Anul trecut nu am vandut, am oprit-o pentru fete, pentru ca a fost putina.In alti ani am mai vandut, acum ce se intampla? Care sa fie explicatia?
Am scos si carnetul de producator cum am fost sfatuiti!
Multumesc!
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 16:01

Ted scrie:Buna ziua!
Cam de doua saptamani tot incercam sa vindem niste miere.!

Dana, cata miere ai de vandut si de care (sortiment) ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cristi_vidican » 16 Aug 2015, 16:06

Cam de doua saptamani tot incercam sa vindem niste miere.

Este luna august. în Europa este concediu. Procesatorii nu prea au cu cine vorbi.
S-au strâns stocuri mari care nu sunt plătite încă. Și stocul crește, că toată lumea vrea să vândă.
Sunt tot mai mulți apicultori cu cantități mari.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Ted » 16 Aug 2015, 16:35

paul scrie:

Cu aproximatie: 70 kg de salcam si 200 de fl.soarelui.Cea de tei cred ca are si faneata in ea,are un gust deosebit.O tinem pentru noi. Pentru albinute am oprit de salcam.
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde alin75 » 16 Aug 2015, 16:39

Ted scrie:
paul scrie:

Cu aproximatie: 70 kg de salcam si 200 de fl.soarelui.Cea de tei cred ca are si faneata in ea,are un gust deosebit.O tinem pentru noi. Pentru albinute am oprit de salcam.

Nu stiu cati stupi aveti, dar sfatul meu este sa tineti mierea (chiar daca nevoi sunt multe) pentru stupi. Ce stimulare mai buna poate fi decat "siropul din mierea" sau mierea data iarna?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde Ted » 16 Aug 2015, 17:06

alin75 scrie:
Ted scrie:
paul scrie:

Nu stiu cati stupi aveti, dar sfatul meu este sa tineti mierea (chiar daca nevoi sunt multe) pentru stupi. Ce stimulare mai buna poate fi decat "siropul din mierea" sau mierea data iarna?

Nu as vinde dar la anul ma paste o functie de soacra mica si am atatea de facut pe acasa de nu stiu cum am sa ma descurc.Fetelor le-am oprit pentru doua serii de turte de salcam.
Ted

Mesajde paul » 16 Aug 2015, 17:51

Ted scrie:Cu aproximatie: 70 kg de salcam si 200 de fl.soarelui.Cea de tei cred ca are si faneata in ea,are un gust deosebit.O tinem pentru noi. Pentru albinute am oprit de salcam.

Nu-i multa !
Nu inteleg,nu poti s-o vinzi cu borcanul la prieteni, cunostinte, cunostintele prietenilor ....... ???
Dac-o dai la samsari (procesatorii nu se incurca cu cantitati dintr-astea), pierzi jumatate din bani. Dac-o dai la borcan, incasezi aproape dublu, e-adevarat ca banii vin pe rand !
Uite ... eu aveam o problema cu banii incasati pe mierea vanduta cu borcanul, adica, nu intelegeam nimic de ei ... ma duceam la piata nu mai luam bani din casa ca, deh, aveam in buzunar (de la miere), imi trebuia un pachet de tigari, luam tot din banii de miere ... ;)
Anul asta am schimbat foaia, mi-am facut acasa un fel de cutia milei ca la Biserica si toti banii proveniti din vanzarea mierii ii decartez acolo ! Cand termin mierea de vandut ... sparg cutia ! :lol: Asta cred c-o sa se intample prin ianuarie, februarie.
Faza cu cutia milei ... prima vanzare de miere anul asta, 30 kg. salcam X 30 lei?kg = 900 lei ! Cash. Ii spun nevesti-mii, si-mi zice ... astia care-s gramada lasa-i in casa si acolo pune doar ce vinzi cu borcanul (1-2) ! :lol: Bineinteles ca i-am pus gramada in cutie . ;)
Faci cum crezi, dar, 12 lei/kg. floarea soarelui si 18 salcamul (la samsari) mi se pare bataie de joc ! ;)
Daca tii neaparat s-o dai la preturile astea, pot sa ma interesez si sa te pun in legatura cu omul !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE