Ideea a fost preluata de aici - viewtopic.php?f=4&t=6100&p=258492#p258492
Personal ma intereseaza ideea.
State scrie:ignatov andrei scrie:State scrie:asd scrie:In ce priveste stimularea personal consider ca e o pacaleala fara folos si pierdere de vreme.
Cam de cat timp te ocupi de albine ?
Cam are dreptate! Circulatia hranei in stupi se poate obtine si fara stimulare. Eu sunt de partea lui "asd"!
Nu neg absolut nimic, sunt numai ochi si urechi. Cand vad vulturul in stanga pun mana pe pix.
Vroiam sa intreb cum pot administra Startovit/medicamente/Protofil/ceaiuri/etc. prin circulatia hranei in stupi fara stimulare.
Totodata sunt curios si de mentinerea pontei prin circulatia hranei. Asta deja am incercat-o, cu descapacit dupa diafragma iar rezultatul a fost blocatul cuibului.
lucky5strike scrie:Circulatia hranei in stup (ce nostim suna...). pe langa clasica descapacire, se poate face in anumite situatii urcand puietul sus si coborand mierea jos in cat. La ME sau la Dadant cu un magazin. Dupa o extractie pui magazinul extras, pulverizat cu apa, sub cuib. Albina isi reorganizeaza rezervele, fara vreun spor de puiet.
PS: doar hranitorul este sfant si face sens.
lucky5strike scrie:Da ce sa caut eu in cuib in timpul sezonului, ca daca o fac, nu mai am timp de butoaie...
lucky5strike scrie:Super Andrie, asta vream sa zic, scrie naibii apicultura, ca la restul, om esti, mai calci si d-ta stramb...
lucky5strike scrie:Tinereii nu scriau de diafragma. Dar daca se refereau la ea, de acord, se schimba trebsoara...
State scrie:ignatov andrei scrie:State scrie:asd scrie:In ce priveste stimularea personal consider ca e o pacaleala fara folos si pierdere de vreme.
Cam de cat timp te ocupi de albine ?
Cam are dreptate! Circulatia hranei in stupi se poate obtine si fara stimulare. Eu sunt de partea lui "asd"!
Nu neg absolut nimic, sunt numai ochi si urechi. Cand vad vulturul in stanga pun mana pe pix.
Vroiam sa intreb cum pot administra Startovit/medicamente/Protofil/ceaiuri/etc. prin circulatia hranei in stupi fara stimulare.
Totodata sunt curios si de mentinerea pontei prin circulatia hranei. Asta deja am incercat-o, cu descapacit dupa diafragma iar rezultatul a fost blocatul cuibului.
ignatov andrei scrie:Se face o confuzie mare:
- cand nu exista cules din natura, iar familiile nu au hrana suficienta, administrarea de hrana nu inseamna stimulare (chiar daca pare)!
irina scrie:ignatov andrei scrie:Se face o confuzie mare:
- cand nu exista cules din natura, iar familiile nu au hrana suficienta, administrarea de hrana nu inseamna stimulare (chiar daca pare)!
Buna dimineta,
Si daca familiile au hrana suficienta,putem vorbi de stimulare?
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori