Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Circulatia hranei in stupi se poate obtine si fara stimu

Mesajde Dan Paşca » 04 Aug 2015, 11:07

;) Salut.colegi,eu cred ca ASD are perfecta dreptate ,albinutele au nevoie de hrana suficienta si ceva tratamente facute la timp si cu ce trebuie,si in rest au ele grija de mersul normal al lucrurilor,sintetizarile astea sunt doar povesti cu ( pesti) ,
Dan Paşca

Mesajde asd » 04 Aug 2015, 11:24

Dan Paşca scrie:;) Salut.colegi,eu cred ca ASD are perfecta dreptate ,albinutele au nevoie de hrana suficienta si ceva tratamente facute la timp si cu ce trebuie,si in rest au ele grija de mersul normal al lucrurilor,sintetizarile astea sunt doar povesti cu ( pesti) ,

Departe de mine gandul ca am dreptate. E doar parerea mea subiectiva. Fiecare are propriul stil care este dependent de diverse. E bine sa ai pareri multe ca sa ai de unde alege.
asd

Mesajde gica.mosu » 04 Aug 2015, 12:18

Pt ASD si nu numai...uneori in viata=practica te poti insela(cantarul-bratometrul) ...adica: om scund cu minte multa( om gras =o barat):idea: stup f greu=mai mult puiet si mai putina"papa"...morala-pana nu deschizi barlogu=sa vezi ci si cum stau treburil p'acola= poti lua uneori...plasa ;)
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cristian bh » 04 Aug 2015, 16:51

asd scrie:Poate ne complicam prea mult. Mie deja mi-e lene numa cand ma gandesc la teoriile astea. Ridica frate de lada si daca e grea las-o pana la primavara in pace! Daca e usoara vezi ce si cum.

lasa lenea ca la tati ni greu!
uite,una lada prea grea ,...de n-o ridici,alta (un roi)usoara!
no zi dara ce si cum? :shock:
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde asd » 05 Aug 2015, 07:57

Titlul topicului e ridicol dar ma rog... anul asta la roi m-am gandit la o varianta mai simpla: reduc familiile de ME pe un corp si le iau ramele de miere din C2 pe care le dau la roi, dupa care le dau sirop sa umple bine C1 in care vor ierna. Avantajul mare e ca familiile se pot completa fara risc de furtisag si trag si mult mai repede siropul.

Nu va scandalizati. Nu fac nimic original. Toate ideile sunt luate de pe beesource de la stupari care lucra cu ME-ul de zeci de ani.

Iernez pe un corp fara probleme, aproape de pamant. In mod obisnuit inainte de gerul bobotezei ninge mult si se creeaza un strat protector in jurul stupului, strat care are rolul de izolator termic natural. De obicei gerul nu vine daca nu a dat zapada mai intai.
DSCN4452.JPG
asd

Mesajde proapis13 » 05 Aug 2015, 10:37

Din cate am observat in ultimii ani cei ce au iernat ME pe un corp nu au mai apucat sa le dea turta ... :!:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristian bh » 05 Aug 2015, 23:05

asedeule,......acu n-o sa dau cu ghiocu sa ghicesc unde ninge constant de boboteaza,...ex, la mine cateodata ploua!
aici eu aduc vorba despre niste chestii de fineturi! :)
Daca imi spui cat sirop bagi,las-o moale,ca pot si io face hranitoare la telecomanda!
sau ti-e lene in continuare?
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde asd » 06 Aug 2015, 08:15

Sincer. Ma pricep sa fac matci si inmultiri insa la faza asta cu hranirile nu le am.
Adica: ma chinui din Mai pana in Iulie de tot trag de matci si nuclee iar in August caputez.
Au inceput viespile la furtisag. Azi maine incep albinele si atunci sa te tii daca mai faci si hraniri. Asa ca scapa cine poate. Incerc sa mai bag rame de miere pe unde pot iar unde nu, am capace in care pot sa torn zahar topit. Deasupra mai vine o placa de polistiren si atat. Nu am podisoare.
asd

Mesajde akmm » 06 Aug 2015, 10:29

ignatov andrei scrie:Cam asa stau lucrurile si pe la mine, chiar "mai grav"! ;)
Chestia e ca puiet, ca suprafata, este la vreo 50-55 dm patrati/familie (puiet pe 10-11 rame si coroane consistente) si abia au inceput sa deblocheze...!!
O fi bine, o fi rau...?!?

Daca asa stau lucrurile la voi, eu ma declar invins si ma apuc de pescuit...
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Bambucha » 11 Aug 2015, 20:52

A foaie a4 are pe ambele fete 12 dm2. O rama dadant poate sa includa un format a4(minge de rugby) plus o coroana de o palma.
Eu nu am puiet pe 11 rame dadant, e undeva rasfirat pe 6-7 rame, insa compact. Adunat insa se aduna de 4-5 foi de a4.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 11 Aug 2015, 21:02

Cat despre circulatia hranei in stup, am hrana aproape de 100 % capacit si cantar de -1 kg pe saptamana :oops: asadar la mine circulatia se face catre "stomacul" albinelor si puietului in aceasta perioada. La ce "praf" e afara sunt bucuros ca macar e putina rezerva de polen. Stimularea fara polen de afara este 0 dupa opinia mea.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tudorascu » 12 Aug 2015, 17:56

Stimularea fara polen de afara este 0 dupa opinia mea.[/quote]
Corect. Iar eu as adauga ca polenul trebuie adus obligatoriu din natura sau daca il avem in rame, altfel de polen este aproape zero. Nu ajuta la formarea corpului gras
tudorascu

Mesajde State » 12 Aug 2015, 18:43

Drojdie de bere daca nu ai polen in natura.
1kg la 10L de sirop. Amesteca foarte bine, altfel la unii dai doar sirop.
Cu toate astea as da turte din miere+drojdie.
Am dat acum doua saptamani sirop+drojdie. Roiurile au lins hranitoarele, familiile nu prea, a ramas drojdia in hranitor.Polen este destul la mine.Am rame burdusite si inca aduc bine(zona de munte).
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Anterior

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA