Iartat sa fie omul cazut la datorie.
Nu sunt nici politist, nici judecator, sunt insa sofer. Se vehiculeaza tot felul de pedepse pentru turcul Atas. Eu ca sofer insa vad urmatoarele pacate:
- conducerea sub influenta alcoolului;
- depasirea vitezei legale;
- neoprirea la semnul agentului;
Ca a lovit un pieton aflat in mijlocul carosabilului, dupa curba, fara a fi pe trecere de pietoni sau alt motiv legal pentru ca acesta sa fie acolo sau care ...cine stie... s-a angajat in traversare printr-un loc nepermis, asta e alta poveste.
Asta de fapt e un accident de munca, iar intr-o fabrica, atelier, santier, veneau cei de la protectia muncii sa verifice daca a fost facut si semnat instructajul si daca s-au respectat regulile de protectia muncii.
Efectiv am trecut prin asa ceva. Un BOU de politai oprise un microbus -pe sosea- ca sa ii plaseze niste pasageri (probabil cunostinte sau neamuri), numai ca BOUL se plasase pe axa drumului, fara vesta reflectorizanta sau alte accesorii in afara de uniforma, mirobusul oprise pe dreapta, dar locul era de asa natura incat nu avea unde sa iasa de pe carosabil.
De pe celalalt sens nu venea nimic, pe BOU nu il vazusem ca era intuneric, soseaua umeda. Cand sa depasesc microbusul absolut regulamentar, pe celalt sens de mers era idiotul de politai. Aveam de ales, sa-l cald sau sa lovesc spatele micobusului.
Credeti ca si-a asumat cumva vinovatia?

Eu eram de vina ca... cel care loveste pe la spate e vinovatul. Daca il calcam pe ***** probabil facea si niscaiva puscarie si despagubiri cat incape.
Nu solidarizez cu turcul, dar n-avea ce sa caute politaiul pe mijlocul drumului.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)