Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde cristi_vidican » 06 Dec 2011, 22:12

Jonny_it,
Noi nu vrem sa-ti punem piedici, doar ridicam unele intrebari ca sa te ambitionam si mai mult sa faci o treaba buna. Eu i-as ruga pe toti sa ma critice, ca sa iasa un produs stralucitor. Eu, cand eram in facultate si scriam cate un eseu nu doram sa-l citeasca nimeni, decat profesorul. Aveam un coleg care ma exaspera cand ma punea sa-i citesc tot ce a scris si sa-i arat unde a gresit. Cine crezi ca era mai castigat?
Iti dresc mult succes si abia astept sa vad rezultatul muncii.
Cristi Vidican
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 06 Dec 2011, 22:22

cristi_vidican scrie:Jonny_it,
Noi nu vrem sa-ti punem piedici, doar ridicam unele intrebari ca sa te ambitionam si mai mult sa faci o treaba buna. Eu i-as ruga pe toti sa ma critice, ca sa iasa un produs stralucitor. Eu, cand eram in facultate si scriam cate un eseu nu doram sa-l citeasca nimeni, decat profesorul. Aveam un coleg care ma exaspera cand ma punea sa-i citesc tot ce a scris si sa-i arat unde a gresit. Cine crezi ca era mai castigat?
Iti dresc mult succes si abia astept sa vad rezultatul muncii.
Cristi Vidican

Multumesc de ajutor.
Nici nu prea aveti cum sa imi puneti piedici, de pe forum incerc sa invat din experienta altora si cam atat. Nu iau in condiserare procente si statistici care doar pe forum exista :D
Cu toate ca zilele astea am dus o munca de cercetare destul de serioasa + discutii cu cei implicati si sunt mult mai hotarat decat in momentul cand am inceput toata treaba.
jonny_it

Mesajde cristi x » 07 Dec 2011, 10:29

jonny, eu am o nedumerire. oare lipsa placerii la imperechere nu va influenta moralul matcii incontinuare? :lol:
cristi x

Mesajde Bambucha » 07 Dec 2011, 11:01

jonny_it scrie:
Pot sa vad si eu sursele alea?
Indiferent daca ma bazez pe ce am vazut, nu pe povesti sau citesc ce exista pe internet ajung la un rezultat total diferit de ce ai scris mai sus din 4 motive simple:
0 - vezi ce inseamna o matca buna si care este factorul principal care influenteaza ponta
1 - vezi de cati spermatozoizi are nevoie o matca in 3-4 ani de zile si cati ar trebui sa acumuleze la imperechere
2 - vezi care sunt datele ce tin de numarul de spermatozoiri bazate pe matci disecate dar imperecheate natural
3 - vezi cati spermatozoizi primeste o matca prin imperecherea artificiala

Am incheiat subiectul, asa e romanul, pana nu vede nu crede. Revin la vara cu imagini/video. :)

Johny te invit la Bucuresti, sa vorbesti cu cineva de la Icda care chiar a facut inseminari artificiale, nu vorbesc din citite. Nu te-ar interesa? 8-)
Nu vreau sa ma pun bat, de-altminteri sa dea Domnu sa faci matci bune, peste vreo 10 ani ma inscriu si eu la tine sa cumpar o duzina.
Bafta in tot ce intreprinzi!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde andrei_calinescu » 08 Dec 2011, 15:44

Johny imi place mesajul de la avatarul tau. Sa-l lasi asa! Parca si mai cu "miez" ar fi "evadat din UE"

Desi nu are legatura cu apicultura, ci cu avatarul tau, iata cum vegheaza politia in "mod democratic" , la linistea oamenilor ce au inteles ca sunt pacaliti fara scrupule de bancheri.
Curand o sa inceapa si in UE. De-aia mi-a placut mesajul tau.

http://www.youtube.com/watch?v=OTdbTIE8lrU
andrei_calinescu

Mesajde doruuu » 08 Dec 2011, 20:05

Felicitari Johnny pentru familiile tale si pentru daruirea ta. Sa fii sanatos si sa le inmultesti! :D
doruuu

Mesajde jonny_it » 09 Dec 2011, 18:33

doruuu scrie:Felicitari Johnny pentru familiile tale si pentru daruirea ta. Sa fii sanatos si sa le inmultesti! :D

Multumesc. ;)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 09 Dec 2011, 18:37

andrei_calinescu scrie:Johny imi place mesajul de la avatarul tau. Sa-l lasi asa! Parca si mai cu "miez" ar fi "evadat din UE"

Desi nu are legatura cu apicultura, ci cu avatarul tau, iata cum vegheaza politia in "mod democratic" , la linistea oamenilor ce au inteles ca sunt pacaliti fara scrupule de bancheri.
Curand o sa inceapa si in UE. De-aia mi-a placut mesajul tau.

http://www.youtube.com/watch?v=OTdbTIE8lrU

O sa fie in "UE " .. poate dar asta nu inseamna ca o sa fie si la noi. Pe aici prin est lumea nu are acel spirit de a face ceva cand ii sunt incalcate drepturile.

Este un cerc vicios .. si oamenii sunt vinovati, si bancile si ..
Fişiere ataşate
2011-12-08 18.50.12.jpg
jonny_it

Mesajde jonny_it » 09 Dec 2011, 18:42

Bambucha scrie:Johny te invit la Bucuresti, sa vorbesti cu cineva de la Icda care chiar a facut inseminari artificiale, nu vorbesc din citite. Nu te-ar interesa? 8-)
Nu vreau sa ma pun bat, de-altminteri sa dea Domnu sa faci matci bune, peste vreo 10 ani ma inscriu si eu la tine sa cumpar o duzina.
Bafta in tot ce intreprinzi!

Daca au facut de ce nu continua, sau sa ne arate niste rezultate, teste, orice?
Sa inteleg de ca nu au obtinut rezultate foarte bune .. oare nu este mai bine sa invat/asociez cu cei care fac performanta?
Oricum cercetarea apicola dupa 89 este aproape inexistenta .. timp in care prin alte tari unii au mai facut cate ceva.

Totusi poate bem o cafea pe 19/20 Decembrie, o sa ajung in Bucuresti cand ma intorc din Norvegia dar nu stiu inca nimic sigur. Oricum mai discutam.
jonny_it

Mesajde Bambucha » 09 Dec 2011, 23:20

nu cred ca am sa fiu in bucale in perioada respectiva, plec si eu in tarile calde ca berzele :lol:
Pasi se pot face oricand ca doar nu suntem in secolul geneticii degeaba, se va obtine si un purice cu trompa de elefant daramite o amarata de matca fecundta cu seringa. Sunt ferm convins ca gandirea noastra de acum va fi foarte primitva peste 70 de ani 8-)
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde kamy » 22 Ian 2012, 13:18

namzeb scrie:Mi-a placut sa-ti explorez pagina.Cam la fel procedez si eu si e bine numai ca nu folosesc sirop pentru hrana ci miere diluata cu ciai de menta in care pun putin otet de mere.La chestia cu mustul eu procedez astfel ., cum storc strugurii scurg 50-100 litri de must pe care il pun pe aragaz si-l dau in clocot si il pun fierbinte in sticle cu dop metalic cu surub de pe la bufet apoi le pun sub o patura sa se raceasca si tine si 100 de ani. Ce bun este vara sprit cu apa minerala sau sifon rece.Fara conservanti sau zahar=natur vere=. Nam inteles pentru ce le stropesti cu acid oxalic,.Cu respect

cu mustul exista o solutie mai buna data de dr Egri din simleu-silvaniei;se pune mustul proaspat pe foc,se tine la 70 grade,se ia toata spuma si se pune in sticle sau flacoane.Personal fac asta de vre-o 5 ani si nu are gustul de fiertura
kamy

Mesajde jonny_it » 23 Ian 2012, 15:32

kamy scrie:
namzeb scrie:Mi-a placut sa-ti explorez pagina.Cam la fel procedez si eu si e bine numai ca nu folosesc sirop pentru hrana ci miere diluata cu ciai de menta in care pun putin otet de mere.La chestia cu mustul eu procedez astfel ., cum storc strugurii scurg 50-100 litri de must pe care il pun pe aragaz si-l dau in clocot si il pun fierbinte in sticle cu dop metalic cu surub de pe la bufet apoi le pun sub o patura sa se raceasca si tine si 100 de ani. Ce bun este vara sprit cu apa minerala sau sifon rece.Fara conservanti sau zahar=natur vere=. Nam inteles pentru ce le stropesti cu acid oxalic,.Cu respect

cu mustul exista o solutie mai buna data de dr Egri din simleu-silvaniei;se pune mustul proaspat pe foc,se tine la 70 grade,se ia toata spuma si se pune in sticle sau flacoane.Personal fac asta de vre-o 5 ani si nu are gustul de fiertura

Promit sa incerc la toamna. :D
jonny_it

Mesajde jonny_it » 02 Feb 2012, 17:10

Lipsa de ocupatie... 21.01.2012

Zilele astea a trecut lejer de -20 de grade. Astazi -29 acasa; probabil pe vatra a fost sub -30.
Putin mai frig decat la polul nord :D
Fişiere ataşate
2012-01-21 15.14.08.jpg
jonny_it

Mesajde namzeb » 02 Feb 2012, 22:04

Si cum vericule ai umblat la stupi la -20 grade,aiastai crima de lest majeste. Poate ca dupa le-ai dus linga soba .Scuze .Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde adycnst » 02 Feb 2012, 23:54

asta confirma inca odata ipoteza ca albina nu moare de frig ci moare de foame, mai ramane de demonstrat daca se epuizeaza incercand sa faca caldura dar...avand in vedere corpul mult mai "gras" inclin sa cred ca teoria este gresita! :lol:
adycnst

Mesajde jonny_it » 03 Feb 2012, 11:29

namzeb scrie:Si cum vericule ai umblat la stupi la -20 grade,aiastai crima de lest majeste. Poate ca dupa le-ai dus linga soba .Scuze .Cu respect

Era scrisa si o data mai sus .. data cand a fost facuta poza(21.01.2012).

Pe vremea asta nici nu ma pot duce la ele pt ca sunt ceva paraie iesite pe drum si inghetate si nu pot trece cu masina mea. :lol:
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?