Ideile sunt idei. Conteaza de unde vin?
Eu la toamna vreau sa izolez cateva matci, sa nu mai am puiet pe la Craciun, idee sovietica
asd scrie:Am vatra buna de polen. Anul asta e prin de rame pline ochi cu polen prin stupi. Inca nu am colectat polen dar la anul o s-o fac.
cristian bh scrie:Probabil americanu gandeste la albina obeza cand zice grasa!![]()
Scrieti ce vreti,ziceti ce stiti,.......da va rog io, ca si pe meleagurile astea au zburat albinele,daca nici cu albina nu scap de american,,,,,,io dau foc la stupi,dau cu asta de pamant,,,,,,ma mut ......da unde,ca americanu ie prezent!!!!!!!!![]()
![]()
BUNKA scrie:Există șio parte amuzanta a ddiscuțieiNae nu ne iînțelege pe noi și nici noi pe el
)))
Nae, exista o logica a ceea ce se discuta aici, și se poate aplica pe mii de familii, dacă faci lucrurile calculat..
tuturicius scrie:Eu subiectul l-am inteles mai simplu - de ce e mai bine sa ai albine grase si nu slabe, in special albinele care intra la iernat.
Anul trecut le-am dat in toamna destul de multa pasta proteica, au intrat in iarna cu multa pastura,.....
tuturicius scrie:Eu subiectul l-am inteles mai simplu - de ce e mai bine sa ai albine grase si nu slabe, in special albinele care intra la iernat.
nae scrie:tuturicius scrie:Eu subiectul l-am inteles mai simplu - de ce e mai bine sa ai albine grase si nu slabe, in special albinele care intra la iernat.
NU. Subiectul/topicul nu are legatura cu ce ziceti dv .
Pt iernare albina se ingrasa indiferent de dorinta mea ,tine cont doar de aportul de proteina , o face instinctual si e chiar obligatoriu .
Topicul este initiat pt albina de vara care hranita abundent cu proteina la nastere nu mai culege nectar ci tot proteina ;teoretic asa e dar PRACTICA te omoara .
Proteina multa o intoxica , are ea grija sa consume cat trebuie .
Cand se ingrasa o scoate fam la ''produs'' mai repede numai sa-i dai TU ocazia (cules) daca esti pe stationar si ai zona buna in proteina( artificial nu ingrasi''tu'' albina in VEAC )iar NATURA nu-ti da nectar pe masura = da , se ingrasa ,se.. ce vrei TU -cercetatorul .
gica.mosu scrie:Mircea-63,incearca un an =da la5% din efectiv si apoi faci dif= mai vorovim(vb lui Kamy) noi...P.S -daca tu ai in beci vin,si iti mai aduci cineva un bidon di zaibar=il refuzi si-l bei p.al tau...Albina iti v-a multumi(chiar daca sunt si inlocuitori)...dar rez le vei primi =videa la primavara...SPOR-G.Mosu
![]()
Mircea_63 scrie:Cine a pus macar un colector de polen stie diferenta intre cat polen aduc si cat pot aduce. Concret, in prima zi o nimica toata. Dupa ce se declanseaza foamea de polen...ohoo, mult.
Asa ca in situatia in care exista cules de polen in zona, las pe ele. Daca nu exista, e grav. Neaparat un pastoral pentru polen, chiar daca nu iti surade.
Daca tot au polen destul, de ce sa ma amestec cu imitatii? E ca si cum as taia porcul, vreau carnita si bucatarul imi adauga in mancare soia si alti inlocuitori. Cand ma uit la urdinis si le vad ca intra una dupa alta cu polen, iar in rame am pastura, nu mai umblu cu drojdie, lapte praf si alte dichisuri.
Parerea mea! Nu am experimentat variantele cu drojdie, praf de oua, lapte praf.
Mircea_63 scrie:Cine a pus macar un colector de polen stie diferenta intre cat polen aduc si cat pot aduce. Concret, in prima zi o nimica toata. Dupa ce se declanseaza foamea de polen...ohoo, mult.
Asa ca in situatia in care exista cules de polen in zona, las pe ele. Daca nu exista, e grav. Neaparat un pastoral pentru polen, chiar daca nu iti surade.
Daca tot au polen destul, de ce sa ma amestec cu imitatii? E ca si cum as taia porcul, vreau carnita si bucatarul imi adauga in mancare soia si alti inlocuitori. Cand ma uit la urdinis si le vad ca intra una dupa alta cu polen, iar in rame am pastura, nu mai umblu cu drojdie, lapte praf si alte dichisuri.
Parerea mea! Nu am experimentat variantele cu drojdie, praf de oua, lapte praf.
nae scrie:BUNKA scrie:Există șio parte amuzanta a ddiscuțieiNae nu ne iînțelege pe noi și nici noi pe el
Nae, exista o logica a ceea ce se discuta aici, și se poate aplica pe mii de familii, dacă faci lucrurile calculat..
Ca sa ma intelegi trebuie sa citesti ce scriu ,simplu .
Subiectul , ca l-ati uitat, este ca hranind proteic albina ''grasa'' va aduna polen nu nectar .
Poate este asa , n-am cercetat ...
Mi-am spus parerea n-o mai repet ; ale mele nu se ingrasa sau sedar tot nectar aduc .
Am experimentat ''la virgula'' ''cresterea productiei de miere'' = e multa teorie pur teoretica ; se poate aplica la 3 stupi in fundul curtii ...
Am avut si eu 2 caturi 1/1 , am vazut 5 caturi de 1/2 ... se poate ; am vazut cantare de 7/9/10 succesiv = poti sa tragi ?,sa te muti? ...
Dupa ''furtul'' de albina ploua 5 zile !?; ai 4 Kg culegatoare si 1Kg lucratoare !?
Credeti voi ca cei cu 500-1000 fam nu l-au citit pe Malaiu !?
100 fam dupa metoda Malaiu da miere cat 500 normale sau NU?
Are IG o vorba '' LINIA''
Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori