Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 30 Aug 2015, 07:30

...Shimbare linistita-SL=anecbalia la albine se manifesta si cand la unele matci se produce(mai rar) asa zisa fecundare incompleta(spermateca 1/2 goala) si matcile de primul an....pa(le schimba) :idea: pe i aug am obs la o fam un asemenea fenomen(avea 2-5 botci di SL) si am incercat un experiment-am pus o rama cu botci pe 3 aug(matca anul unu) ca in poza...
Fişiere ataşate
stupi 10 068.JPG
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 30 Aug 2015, 07:56, modificat de 3 ori în total.
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 30 Aug 2015, 07:34

...Rama a fost ouata si pe 12-13 aug botcile capaciti(19 buc pe ambele fete+ jos) ca in poza de mai jos....
Fişiere ataşate
poze 112 042.JPG
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 30 Aug 2015, 07:46

...Pe 19 aug fiind afara16* am luat r cu botci si am mers in "sala de operatie :D " si cu ajutorul lui Vasile ....am reusit ca pe 21 aug sa arate ca in poza...O parte din matci eclozase=le-am folosit uni o fost nevoie inclusiv in nuclee de imperechere....
Fişiere ataşate
poze 555 003.JPG
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 30 Aug 2015, 09:38

Va salut nea Gica
e frumos...si botcile's tare frumoase.
Numai bine.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Avram » 01 Sep 2015, 22:13

Respectele mele Gica.mosu...am o nelamurire (din nou) :P

- spui ca pe data de 1 August ai vazut la acea familie 2-5 botci de SL

- pe 3 August ai facut acel experiment ( cu rama introdusa la ouat )

Acum ...ce nu inteleg eu :

- ai luat cele 2-5 botci de SL ( cele pe care le-au crescut albinele ) si dupa aceea ai introdus rama la ouat.
Daca ai facut acest lucru botcile ce ti le-au crescut ulterior se mai numesc de SL sau DE SALVARE ?

-daca ai lasat si botcile ( cele 2-5 botci ce le-au tras albinele ) si ai introdus si rama aceea atunci ... ma trimiti (din nou ) sa pun mana pe carte !

Scuza-ma Mosule ca insist dar vreau sa inteleg ce faci ...nu doar sa ma uit la poze !

Am vazut si la CONCURS (topicul lui Catalin) ce ai scris .

Numai bine.
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde gica.mosu » 01 Sep 2015, 23:07

Daaa.mister Avram am facut =cum am scris,dupa ci am luat acele botci (folosite in alta parte)am introdus rama din poza(botci false!!!!)pe 12-aug aveam botci capacite P ;) PARTIAL IAR PE 21 AUG O PARTE DIN MATCI ECLOZATE=IN BIGUDIURI.....P.S-nu conteza cat de lung ai parul...Important e ce ai sub el=in cap...o melodie din ani tinereti.... 8-) (nu conteaza marime botci(mica s-au mareeee)...imprtant ce iese din ia =gena si restul(baietii)...Sa fiti iubiti-G.M :!:
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 07:55

....Am sa va arat=scriu cum introduc eu matcile in nuclee-roi(nefecundati)s-au famili(fecundate uneori)....Dupa ce iau matca fecundata din nucleu-roi2-4 rami,dupa 1-2 ore pun intr-o botca facuta de mine o matca nefecundata=marcata cu un punct mic alb(ca in poza)nu inainti de a o manji cu miere si laptisor de matca luat tot din ac nucleu(daca are botci de salvare,apoi le stric fara sa las nimic=nici una :!: )si o fixez pe mijlocul unei rame ,uneori cu protectie facuta din turtita+folie subtire, daca botca este facuta din acea turtita=nu-i mai pun nimic{aveti si raspuns la intrbarea (topic- concurs)-ce fac cu turtita si fola ;) }....In poza se vede o gaura pi mijlocul botci=e facut cu un cui -2mm,pt ca albinele sa aiba contact cu matca si ac de unde lua aer :!:
Fişiere ataşate
poze 112 025.JPG
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 02 Sep 2015, 08:04, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 07:59

Nu dupa mult timp,uneori si dupa 2 ore am matca eliberata,aveti dovada :!: :idea:
Fişiere ataşate
poze 112 028.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 08:22

...Aici in poza aveti cativa modele de colivii-Gica mosu pt introdus matci, turtita din ceara amestecata cu folie(tip sul di market),din care confectionez pe un pix acele botci (mai folosesc fag artificial s-au limbi de faguri)...in acel dop galben prepar= amestec miere cu laptisor de matca...
Fişiere ataşate
poze 112 023.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 08:34

Aici aveti tot o botca facuta de mosu in care am bagat la un stup o matca fecundata si care nu avea nimic=ou+larvar....in acel loc am pus seara o botca coapta,a doua zi matca tanara am luat-o si am pus in ac loc uni o fost botca o botca facuta de mine cu matca fecundata in ea...seara matca era deja cu f....l in celule=trcuse la treaba :!: :idea:....
Fişiere ataşate
stupi 10 065.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 08:42

Iar aici o aveti pe"mandra" o matca carnica-metis cu carpatina.....
Fişiere ataşate
stupi 10 063.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 13:06

Azi am verificat nucleele si roii.din 10 matci puse...2 nu au fost acceptati(una nu a hranit-o=maorta in colivie) 2 s-au pierdut la fecundat,4 ouaaaa :idea: iar 2 se misca greu sper ca in 1-2 zile sa inceapa si eli "bombardamentul"...nu stiu cat de buni vor fi ac matci=voi vedea pa parcurs...acum le voi folosi in fam ajutatoari-roi 4-6 rame :!: ....Mai jos aveti o dedicatie pt ta'ti "matcari"...inclusiv pt A. I... :!: din botcile gemene am prins 2 matci(sunt botci de SL)cuuum!?!!!...stie G.M...sa fiiti sanatosi :!:
Fişiere ataşate
stupi 10 148.JPG
gica.mosu

Mesajde irina » 02 Sep 2015, 18:26

socaciu scrie:Arta nea Gica, tot respectul meu!

Ca de la artist la artist ;) Eu inca-s ....printre randuri :lol:
irina

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 22:22

Multumesc...Irina,Socaciu si Augustin 78 pt aprecierile voastre....dar eram mai bucuros sa va raspund la eventuali intrebari=astpt de la toti :!: ....Azi am rez unul din cei 2 roi cari nu au acceptat matca....iat cum:am luat dintr-o roinita uni avem 2roi cu cati 3 r fiecare o rama cu matca fecundata-marcata=iam pus colivie tip capc rotund,asta pe la ora 14si seara am luat coliviea=matca a fost primita(nu avea puiet de nicio culoare=orfan aprox 10 zile) fara pb...cei 2 roi iam unificat(stropit cu poslete) cu matca pusa in colivie tip capac-patrata cu foita de ceara ca in poza....
Fişiere ataşate
poze 000 018.JPG
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 22:28

...pe la ora 19.40 matca era acceptata....pt Avram,iata una din matcile obtinute din cele 5 botci de SL...o galbena de banat -metis cu carpatina... :roll:
Fişiere ataşate
poze 000 028.JPG
Ultima oară modificat de gica.mosu pe 02 Sep 2015, 22:40, modificat 1 dată în total.
gica.mosu

Mesajde gica.mosu » 02 Sep 2015, 22:32

...Si sora "geamana"in coliviea rotunda....
Fişiere ataşate
poze 000 020.JPG
gica.mosu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?