Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: loca europeana!!!!!!?????!?!?!?!??!?!??!!?

Mesajde alin75 » 01 Sep 2015, 19:08

asd scrie:LA de la soare?! Ar trebui sa postez asta pe beesource... cred ca rad aia de mine si cu curu'

LA la FS... poate de la vecini.

E adevarat ca vorbesc din citite si nu din experienta proprie, dar daca ne bazam pe experienta prorpie nu cred ca ajungem prea departe. Daca vreti pot si sa tac. Sunt obisnuit :). Sa ne fereasca Dumnezeu si de loca si de mandrie.

Ghideaza-te mult dupa beesource si tine stupii in soare (ca sa e bine) si apoi, poate plangi dupa ei!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 19:11

Ei na acum daca tot e spirit de contradictie invit toti stuparii sa puna poze cu stupina lor umbrita :lol: :lol: :lol:
asd

Mesajde nae » 01 Sep 2015, 19:14

Oameni buni !!!!!
Ne putem mascarii de plictis pe alte subiecte, bla-bla-bla .... ; LOCA nu are tratament :shock: .
Sunt incercari urmate de recidive ... ; subiectul e foarte serios si merita sa ascultam pe toata lumea ; eu personal am luat cartea si am aplicat , am luat sfaturile dv si am aplicat si ... inca apare .
Loca nu scoate capul cand mai ai timp/bani/proteina sa cresti FA , loca nu tine cont de vecinul care doarme pe el si nu TRAIESTE din albine si daca mai e si inginer (are carte :( ) e si mai grav : - Ma inveti tu !?
Daca pute e tarziu .
Ai pestrit , bate pasul pe loc = incepi sa INTREBI , sa te intrebi :
-consangvinizare
-varrooza
-insecticide/inhibitori de crestere /alte dude chimice
-loca
Le elimini pe rand ziua , noaptea studiezi / dai telefoane ...
Te intorci la ''origini'' ; cand iti mergea bine ce faguri /tratamente aplicai !?
Ochii pe ele ca pe butelie .
Cand un coleg intreaba cate grame de oxi/l sa bage nu te ia durerea de cap ?, gasea in prima carte de incepator :oops:
Ce intelege daca ii spun ca la 37* puietul se naste neviabil , la 39* se naste mort .... , pe nea Gica/Guist l-a citit ?
NU
De ce face 1 fam si alta nu ? Nu-i pune cu fata in soare !
Sigur l-a citit pe Malaiu :( si face calcule sau il doare in bascheti .
nae

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 20:27

nae scrie:Oameni buni !!!!!
Ne putem mascarii de plictis pe alte subiecte, bla-bla-bla ....

Touche!

Data viitoare incerc sa ma abtin... macar pe subiecte de astea grave.
asd

Mesajde asd » 01 Sep 2015, 20:31

... si totusi daca spuneti ca problema inca apare... nu poate sa fie legata de un factor local? Uite maine in masura timpului ma documentez putin.
asd

Mesajde nae » 01 Sep 2015, 21:10

''Fratele meu '' , documenteaza-te ! Posteaza ce vrei matale ca nu stim de unde iese adevarul .

Antibioticul ucide si bacteria ''buna'' ce transforma polenul in pastura ...
Sunt albine cu un caracter de curatire mai pregnant = il transmite genetic MATCA (linia lu' IG )
Altele care propolizeaza pronuntat (propolisul fiind cel mai puternic antibiotic natural )
Altele care produc laptisor mai mult = acid si net superior hranei ordinare pt larva
Viespea transmite / trantorii sunt primiti in orice stup =transmit /ramele interschimbate transmit = nu atat cat camasile ninfale ;)
T* se regleaza ventiland (cand ai fata pe S racesti interiorul la 36* cu aer de 50* la sol ? de Gica R) si parasind puietul care ramane NEHRANIT = ai diaree si astepti hrana in foc , te vindeci uscandu-te /deshidratandu-te ?
Cat de repede mor bacteriile raspunzatoare in soda caustica/cel mai tare produs ? , de cate dalti/manusi/masti/costume ai nevoie sa verifici 100 fam ?Cat de mare ai beciul ca eu stau la bloc !?
Cate zeci de bacterii ai pe mana /dalta si cate MILIARDE in camasile ninfale ?
Si daca ai ''diaree'' si te mai sug si paduchii si primesti mancare .. maine , cat rezisti ?
Daca IDIOTUL de stapan tine 3 albine in ditamai haul cu fata spre S au albinele o dilema ?
NU , ca nu gandesc , ele ACTIONEAZA (IG)
Caldura omoara si larva si adultul , inanitia doar larva = albina va ventila si asa apare Loca (trebuie si sporul ; bine .. l-ai primit gratis cu fagurii ieftini (Ignatov) )
E de vorbit un an , de scris 3 carti ...
Ma intereseaza orice parere .
nae

Mesajde ignatov andrei » 01 Sep 2015, 22:30

Stupina mea sta in plin soare. Primele raze bat pe stupi, la fel si ultimele.

Diferenta dintre are sau nu are loca apare nu de la soare ci de la porcariile de faguri pe care escrocii de producatori le vand!
Sa-mi aratati un producator de faguri care tine ceara (scuzati, parafina am vrut sa spun) la dezinfectat! S-a topit ceara, gata, hai la facut faguri! Ne bucuram ca ne fac faguri din ceara noastra, nu din parafina lor, dar nu ne intrebam de ce nu sta ceara topita 72 de ore la 120 grade!
Vrem faguri ieftini, asta este!
ignatov andrei

Mesajde cucubau » 03 Sep 2015, 12:46

Loca Europeana ,o boala nesimtita ce nu tine cont de ambitiile marilor si viitorilor apicultori . Isi face aparitia cand te astepti mai putin , as putea spune ca sta la panda. Oare asa sa fie?
Aceasta boala este prezenta in 99% din stupinile din Romania , este o boala ce trece neobservata ani la rand , uneori nefiind depistata nici dupa disparitia aproape in totalitate a stupilor din anumite stupini.
- puiet pestrit... matca este vinovata ca ponteaza haotic,
- faguri de culoare inchisa cu aspect mat ... trec neobservati,
- puterea familiei slaba ... matca este vinovata ca nu ponteaza deajuns ,
- familie depopulata ....vecinul este vinovat ca a furat culegatoare,
- cumva stuparul vinovat ca nu recunoaste simptomele.... nicidecum ca este toba de carte?
Deci LE sta la panda si loveste , da loveste frate exact cand nu te astepti.
........
cucubau

Mesajde nae » 03 Sep 2015, 13:42

Vine cand nu ai beci sau stupi de rezerva sa transvazezi si bani pt faguri/hrana .
In locul beciului poti ramane pe loc cu matca capcanata in cusca ; nu e infometare totala dar scazi drastic presiunea sporilor si la 2 lei cusca ...
Ma intereseaza lucruri care nu sunt in carti , trecute prin mana /ochiul TAU .
Sunt radacini sensibile la oxi si alta la sulfatiazol (parca) ; doar analiza spune ce ai :roll: si daca ''cineva'' o ''cafeleste'' si tratezi gresit = vax .

Faci totul dupa carte , bravo ! Dar vecinul ? Vecinul din raza albinei/trantorului .
Albina cazuta pe pamant lasa sporii acolo ?, cati baga o basculanta de var sau alt praf ?

Ma intereseaza sa priviti mai rar in cutii pt poze / filmulete si cu ''ochii larg deschisi '' cand intrati in stupina si tineti o rama in mana .

Cum reusesc UNII sa tina 500-1000 fam si nu au probleme !?,loca apare in intervalul 1-200 fam :shock:
Nu schimba rame intre stupi , au 1000 cutii de rezerva , 1000 de dalti /manusi ,nu fac pastoral ,au NOROC ?
NU . Au ochi , stiu apicultura .
nae

Mesajde DoarEu » 03 Sep 2015, 15:13

cucubau scrie:Cum reusesc UNII sa tina 500-1000 fam si nu au probleme !?,loca apare in intervalul 1-200 fam

As vrea sa vad si eu cartea in care scrie asta. :roll:
Ma intereseaza sa priviti mai rar in cutii pt poze / filmulete si cu ''ochii larg deschisi '' cand intrati in stupina si tineti o rama in mana .
Pai nu de asta te duci sa verifici stupii?Nu sa vezi in ce stare sunt?Aaaaa,avem camera dupa noi...aham. :shock:
Pai eu am avut loca(europeana) intr-un stup si imediat i-am pus in remorca si la munte cu ei.Dar cei ce stiu ca au boala si ii doare fix in...stilou?
Schimbat lazi la toti stupii infectati,bagati la racoare 1zi-2 apoi cu tratament cu oxi(asa cum trebuie,cantarit cu cantar prec. 0.01,nu facut asa...dupa ureche.)
Roiul ala consider ca nu mai e al meu pana nu scapa de boala.Mi-a fost si mila de el sa il ard...La americana clar l-as fi ars.As fi ars si mai multi numai sa scap restul stupinei.
La un stup este un trântor
Şi albine şi-o regină;
Dar la voi sunt prea mulţi trântori
Pentru-o singură albină...
DoarEu

Mesajde nae » 03 Sep 2015, 16:09

DoarEu scrie:Mi-a fost si mila de el sa il ard...La americana clar l-as fi ars.As fi ars si mai multi numai sa scap restul stupinei.

Ai spus tot . :(
Cand vezi tu au toti .
nae

Mesajde mellis » 15 Sep 2015, 23:48

Pentru Nae:
Am achiziționat recent " apicultura" aprilie 4, 1963.
Capitolul "documentar":
"Ceresarov D: Vindecarea Albinelor cu propolis (pcelarstvo, ne 10/1962)
Autorul aplicând procedeul apicultorului sovietic I P Cirkunov, descris in revista" pcelovodstvo", a folosit propolis pentru tratarea albinelor bolnave de loca europeana. Extractul a fost pregătit dintr-un kg de propolis înmuiat dintr-un litru de țuică, timp de 48 ore, după care a fost scurs si filtrat.
Extrasul de propolis astfel obținut a fost amestecat cu sirop de zahar, in proporție 1 la 9 si apoi administrat familiilor bolnave ca sirop medicamentos, de 3 ori pe zi, la interval de 3 zile, cate 1litru de familie
Cu acest extras de propolis au fost tratate de loca europeana 38 familii de albine, iar 78 familii sănătoase hrănite preventiv
Familiile bolnave s-au vindecat iar cele sănătoase nu s-au îmbolnăvit.
In anul următor, din cele 38 familii de albine 3 au recidivat, dar după repetarea tratamentului s-au vindecat imediat.
In anii următori nu au mai apărut semne de boala in stupină ( preluare de ing. N Nicolaide)"
Sper sa fie cu folos..
Sanatate
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde nae » 16 Sep 2015, 00:08

mellis scrie:Pentru Nae:...
Sper sa fie cu folos..
Sanatate

Multumesc .
Nu mai recoltez din '12 , il folosesc ele mai bine .
E pe piata un produs, cam piperat,... am un lapsus :roll: , ceva cu propolis si argila (amina parca ), lichid .
Sa scoti ceva din propolis trebuie alcool de >90* + trebuie din alta sursa NECONTAMINATA ...sau poate tuica scoate ce trebuie sau cat trebuie :roll:
...................................
Multumesc .
nae

Mesajde balu » 16 Sep 2015, 08:40

mellis scrie:Pentru Nae:
Am achiziționat recent " apicultura" aprilie 4, 1963.
Capitolul "documentar":
"Ceresarov D: Vindecarea Albinelor cu propolis (pcelarstvo, ne 10/1962)
Autorul aplicând procedeul apicultorului sovietic I P Cirkunov, descris in revista" pcelovodstvo", a folosit propolis pentru tratarea albinelor bolnave de loca europeana. Extractul a fost pregătit dintr-un kg de propolis înmuiat dintr-un litru de țuică, timp de 48 ore, după care a fost scurs si filtrat.
Extrasul de propolis astfel obținut a fost amestecat cu sirop de zahar, in proporție 1 la 9 si apoi administrat familiilor bolnave ca sirop medicamentos, de 3 ori pe zi, la interval de 3 zile, cate 1litru de familie
Cu acest extras de propolis au fost tratate de loca europeana 38 familii de albine, iar 78 familii sănătoase hrănite preventiv
Familiile bolnave s-au vindecat iar cele sănătoase nu s-au îmbolnăvit.
In anul următor, din cele 38 familii de albine 3 au recidivat, dar după repetarea tratamentului s-au vindecat imediat.
In anii următori nu au mai apărut semne de boala in stupină ( preluare de ing. N Nicolaide)"
Sper sa fie cu folos..
Sanatate

Sa vad eu albina aia care bea sirop 1 /9 tuica/sirop :D
balu

Mesajde mellis » 16 Sep 2015, 14:50

Ziua buna,
Am reprodus articolul preluat in "Apicultura" '63 - preluat la randu-i dintr-o revista sovietica.
Datele nu sunt exacte, nu se stie concentratia alcoolului - fiind vorba de rusi - banuiesc ca nu este slaba...
Era interesant sa avem acces la articolul original.
Pare cam mult 100 ml la litru sirop la prima vedere.
Albinele sovietice nu trebuiesc subestimate..nici ale noastre ;)
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde balu » 16 Sep 2015, 17:16

Da, fiind sovietice se explica, asteasunt cu vodka
balu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE