Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Augustin78 Viitor Apicultor........sper

Mesajde Augustin78 » 25 Aug 2015, 21:22

Va multumesc tuturor pentru urari,Doamne ajuta.

Acum am sosit de la tara,am fost la stupi.Am verificat roii aleatoriu si am observat in primii doi verificati ramele 1.2-5.6 pline 94% cu miere capacita si necapacita...ramele 3-4 avand puiet si miere in coronite"astea sunt destul de mari" insa spatiul de ouat este foarte putin....la astia trebuie neeaparat sa le dau rame goale din altii care nu au reusit sa le umple cu miere.
La stupul nr 4 avea catul sus sa creasca rame...le-am dat jos....in rest la ce am verificat nu au toate ramele laterale cu miere.Maine poate reusesc sa ma duc sa verific pe toti si sa schimb ramele goale cu altele pline la cei care au nevoie.
In aceasta seara am mai bagat iarasi cate 1L de sirop 2/1 la toti..mai putin 2 roi care au o turta bagata si rontaie la ea....e o turta proteica.
In rest eu zic ca e bine.....maine vedem exact"daca reusesc" cum se prezinta mini-stupina mea la acest moment.
Numai bine.
Ultima oară modificat de Augustin78 pe 25 Aug 2015, 21:38, modificat 1 dată în total.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde nae » 25 Aug 2015, 21:24

La multi ani !
nae

Mesajde Augustin78 » 25 Aug 2015, 21:36

Multumesc,Nae....Doamne ajuta.
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde Avram » 25 Aug 2015, 22:07

La Multi Ani !
Sa gandesti e dificil.De aceea majoritatea oamenilor judeca.
Avram

Mesajde Augustin78 » 25 Aug 2015, 22:34

Multumesc mult.
Augustin78

Mesajde ionut iasi » 25 Aug 2015, 23:44

La multi ani Augustine si succes in toate ;)
ionut iasi

Mesajde mellis » 26 Aug 2015, 01:28

La multi ani sănătoși doamna (fecioara) ;)..
Mult succes, împliniri, bucurii si ambiție..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde gica.mosu » 26 Aug 2015, 07:45

...La muuulti ani "boierule" si sanatateeee :!: ....Vezi cand ajungi la stupi,mai micsorezi urdinisele=agitatiea(nervozitatea) poate fi si de la un furtisag linistit din vecini s-au de la tine (si alti cauze...):idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Augustin78 » 26 Aug 2015, 10:57

Va multumesc tuturor pentru urarile de bine.

Nea Gica,urdinisele sunt mici,adica cat sa se poata apara."functie de puterea fiecaruia"....stau si ma gandesc ca in ziua cand eu am vrut sa verific stupii am fost dupa aceea saptamana cat a fost ploaie si inorat..si ma gandesc ca de aceea erau nervoase.Aseara am umblat la cativa si au fost ok.Poate maine sa ma duc de dimineata sa verific pe toti care cum sunt sa fac un bilant mai exact care cum se prezinta,mancare,puiet,rame schimbate intre ei.
Am un roi" de la gutescu" primit cadou si vreau sa spun ca ala e singurul care a bagat tot siropul dat de mine in ramele de magazie....oricum le voi lasa sa si le traga in cuib cand va considera el,sau voi baga ramele dupa diafragma in cuib,dar deocamdata vad ca aduce de afara ceva nectar.
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 27 Aug 2015, 16:35

Va salut.
Acum ce am sosit de la tara.Am verificat stupii...sunt ok...au hrana mai mult decat suficienta....abea mai au unde oua matcile....mai sunt cati-va care nu au chiar toate ramele pline dar eu zic ca pina incetez cu hranirile de completare/stimulare cred ca se fac beton.Am incercat sa filmez cati-va insa camera a tot facut figuri....in sensul ca eu vorbeam si explicam si camera era inchisa :oops: "probabil din cauza caldurii se inchide singura sau nu stiu ce problema ar putea avea" in fine...
...am mai pus la urdinise bucati din coltar de aluminiu de rigips la cei care nu aveau reductoare de urdnis....per ansamblu sunt mai mult decat multumit. :D
Un singur roi nu l-am verificat deoarece e cam prost situat si nu prea pot sa umblu la el..ultima data era pe 3 rame de albina,aducea polen la greu...polen portocaliu si crem spre alb de la porumb cred.
Cam atat,voi reveni cu filmarile de azi dupa ce le voi posta pe youtube. 8-)
Numai bine.
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 27 Aug 2015, 21:23

si mai vine unul..dar acum se proceseaza :D

sa terminat..vizionare placuta si astept criticile :D

Numai bine.

ps:nu a mai mers camera...posibil caldura sau are ea ceva ca mai face figuri dinastea :oops:
Augustin78

Mesajde Augustin78 » 05 Sep 2015, 07:56

Va salut.
O mica filmare promisa lui pustu.. :D .cu ustensila de facut tratamente mai rapid,mai eficient.
Numai bine.

In compozitie am folosit urmatoarele ingrediente:
-50ml ulei de parafina
-10ml apa distilata "insa trebuia doar 5 ml"
-4 ml de tactik

Eu am facut numai jumatate de doza,ca sa zic asa.De ce? Pentru ca am citit pe undeva ca aceasta solutie ar fi valabila numai 14 zile din momentul amestecarii acelor ingrediente...e adevarat,sau NU?
Augustin78

Mesajde mausica » 06 Sep 2015, 13:39

Salut.ce rol are apa distilata in toata faza asta ?Nu am auzit pana acum de aceasta combinatie.
Eu la 100ml ulei parafina pun 8-10 ml tactik.
In momentul cand aparatul e pregatit pt tratament,serpentina lui trebuie sa fie rosie(incalzita),iar pe teava incepe sa pufaie fum(fara sa apesi pe buton).Jetul care il arunca aparatul tau nu pare in regula...imi pare prea putin fum emanat,dar daca tu zici ca ai verificat cat dozeaza la o apasare,asta e.
Spor!!!
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 06 Sep 2015, 16:32

Salut.
Da,asa am citit pe undeva....acum am mai cautat pe google si am gasit ceva dozaje
"Fureto fabricat in Serbia, pentru efectuarea tratamentelor prin vaporizare. Teava/serpentina din INOX (nu il topeste flacara).
Se poate folosi cu orice medicament care contine ca substanta activa AMITRAZ (Scabatox,Mitak,Taktic,Varachet,Varatraz,etc)
Se dilueaza 100 ml ulei de parafina cu 8-10 ml Scabatox, Taktic si se agita puternic.
Se dilueaza 100 ml ulei de parafina cu 5-6 ml Varachet, Varatraz, Mitak si se agita puternic.
Se pot trata aproximativ 200 familii/stupi in 10 minute""

Alta sursa:
Furetto original
Furetto este un aparat apicol pentru tratamente anti Varroa.
Se foloseste cu ulei de parafina si medicamente care contin substanta activa AMITRAZ (Mitak, Taktic, Varachet, Scatabox, etc)
Dozaj:
100ml ulei de parafina + 10 ml Taktic sau Scatabox (contin 12.5% amitraz)
100ml ulei de parafina + 5ml Varachet Forte sau Mitak (contin 20% amitraz)
Cu unul dintre dozajele de mai sus se pot trata in jur de 40-50 stupi.
Se pot trata un numar foarte mare de stupi, 150-200 familii in doar 10 minute.

Deci inseamna ca informatia a fost eronata. :oops:

Eu am facut
- 50 ml ulei de parafina
-4 ml de mitak
-10 ml apa distilata..pe asta nu o voi mai folosi...posibil si din aceasta cauza densitatea fumului sa nu fie chiar asa buna.

Numai bine.
Augustin78

Mesajde mausica » 06 Sep 2015, 16:39

Nu stiu in ce reteta ai gasit folosirea apei distilate,insa iti recomand ca pt tactik sa folosesti 8-10 ml la 100ml ulei de parafina fara nici o alta prostie si combinatie..Apa distilata pusa de tine a scazut concentratia de tactik,deci......mare efect nu prea o avut ;)
Si eu fac cu foggerul tratamentele la stupi insa iese cam asa jetul de fum(am aparatul identic cu cel din video de mai jos)
https://www.youtube.com/watch?v=010pZKlJOrQ
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde Augustin78 » 06 Sep 2015, 16:44

Eu folosesc mitak,deci la viitorul tratament...
...100 ml ulei
..5ml de mitak
Aici efectuam curatarea aparatului,deci am in vas numai ulei de parafina.Se vede ca iese ceva mai mult fum decat atunci la tratament."probabil din cauza adaugarii apei distilate sa nu mai faca asa mult fum" :oops:
Augustin78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?