Da, stiu ca nu este nimic in ghid care sa spuna ca stupii trebuie sa fie cumparati dupa ce avem vizat Ordinul de pastoral.
Dar am inteles ca asociatiile au primit o precizare de ultim moment de la APIA:
Precizare
"Pentru solicitanții de sprijin pentru înlocuirea cutiilor de stup deteriorate la deplasările în pastoral, cererea de solicitare a sprijinului prin PNA se face DUPĂ aducerea adeveriței de la Registrul Agricol la asociație și DUPĂ efectuarea minim a unei deplasări în pastoral.
În cazul efectuării mai multor deplasări, viza care se ia în considerare este ULTIMA.
Așadar după depunerea cererii de sprijin, nu se mai pun vize pe ordin, acesta va fi predat la asociație odată cu cererea pentru PNA.
Cele de mai sus sunt valabile pentru deplasările efectuate în anul curent, la cele din 2014 nu sunt probleme."
Eu inteleg de aici ca cererea de solicitare a sprijinului trebuie sa fie depusa dupa efectuarea unei deplasari. Nu spune nicaieri, nici macar in ghid, ca Ordinul trebuie vizat inainte. Stiu ca singura conditie care este precizata in ghid, este ca Lazile sa fie inlocuite pana la data de 1 august si cele vechi sa fie distruse.
Din precizare mai deduc ca poti efectua deplasari in pastoral, valabile pentru 2016 si in cea de-a doua parte a anului 2015. Asa este? Mai precis, daca ma deplasez cu stupii in lunile august-octombrie 2015, vizez Ordinul, acesta este valabil pentru PNA 2016, fara alte deplasari in 2016?
De la ce data putem incepe achizitiile pentru PNA 2016? (ma refer aici la cutii, medicamente, funduri). Stiu ca pentru materialul biologic se pot face achizitii de la 1 martie...pana in iulie banuiesc.
Daca eu achizitionez familii/matci in august-septembrie 2015, cand le pot deconta? in 2016?
Sa inteleg ca PNA-ul coincide cu anul apicol?