Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Iernarea albinelor

Mesajde gica.mosu » 09 Sep 2015, 08:04

...Da face bine rusul,la caucazienili lor=sunt invatate cu grade mult sub minus ;) ..Asa faci si GM in dec=egalari...adica eau cati o r cu albine de la cei "coco" si o duc la roi-matoi si nu au fost pb cu macile,ba uni pui ca aportul de albine la acea dat face ca unele matci sa inceapa"bombardamentul"ponta,dar le pun matca in colivie si rez =stau cuminti :!: :idea:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde aurel popescu » 12 Sep 2015, 08:27

alt stupar scrie:
sovian scrie:Multumesc. Din ce am mai citit am ajuns la concluzia ca 2-3 tratamente cu varachet sunt eficiente. O. Sa pumn cate o banda de Mavrirol seara dupa tratament si o las o saptamana

Mama lor de prospecte, ca parca-n ruso-chineza ar fi scrise ori poate cu cerneala simpatica, sa le citeasca numai doctorii :oops:
Ce-i asa de greu sa dai de 3 ori Varachet in august si abia apoi ( inceput de septembrie) sa bagi fitilele de Mavrirol ? N-are calendarul suficiente zile sa se faca 45 pana la final de octombrie, cand se face ultima fumigatie in lipsa puietului ?
Trebuie cu tot dinadinsul sa fim mai cu mot si sa bagam concomitent depasind astfel doza maxima de toxicitate ???

dă-mi te rog un sfat; la ME să pun benzile de mavrirol între caturi sau peste catul de sus. Mulţumesc!
aurel popescu

Mesajde paul » 12 Sep 2015, 09:42

aurel popescu scrie:
dă-mi te rog un sfat; la ME să pun benzile de mavrirol între caturi sau peste catul de sus. Mulţumesc!

Eu unul le-as pune intre caturi !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde proapis13 » 12 Sep 2015, 10:36

In prospectul produsului Mavrirol scrie ca benzile se pun deasupra ramelor de cuib... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde arnautu valentin » 12 Sep 2015, 20:37

asa scrie...pe cutiile alea verzi care erau inainte scria ca se lasa deasupra iar dp cv vreme se baga intre ramele 3 4 7 8.ori s a desteptat institutul ori au sch numa cutia(varachet.. varachet forte)o fi astea de acu mai de soc(shoc) cum zicea pacilea un flacau ;)
adi1574
arnautu valentin

Mesajde proapis13 » 12 Sep 2015, 21:04

O FI nu e totuna cu SUNT....am scris despre produsul existent pe piata la ora actuala... :!:
Pai scriem din auzite sau din vazute ????... :oops:
Citeste prospectul si o sa te convingi....e gratis cititul....si la un click distanta informatia... ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde arnautu valentin » 12 Sep 2015, 22:19

am zis numa cum scria acu 15 ani pe cutiile alea verzi ....mavrirolul nu l mai folosesc de 7 8 ani ;) (cred ca benzile de mavrirol trebuiesc zmotocite de alibine ,,,tinindu le deasupra ramelor numa cativa le zmotocesc restul le propolizeaza.noroc cu tine ca am cetit prospectul.m am convins o sa l folosesc ;)
adi1574
arnautu valentin

Mesajde proapis13 » 12 Sep 2015, 22:40

arnautu valentin scrie:....noroc cu tine ca am cetit prospectul.m am convins o sa l folosesc ;)

Am facut inca o fapta buna astazi...pot merge linistit la culcare... :lol:
proapis13

Mesajde mellis » 13 Sep 2015, 00:16

aurel popescu scrie:dă-mi te rog un sfat; la ME să pun benzile de mavrirol între caturi sau peste catul de sus. Mulţumesc!

Cuibul este sus, jos, sau in ambele corpuri ;)?
Sanatate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde arnautu valentin » 13 Sep 2015, 09:05

proapis13 scrie:
arnautu valentin scrie:....noroc cu tine ca am cetit prospectul.m am convins o sa l folosesc ;)

Am facut inca o fapta buna astazi...pot merge linistit la culcare... :lol:

pai mai bn m am bagat la nani decat sa ma contrez cu un butonist ;)
adi1574
arnautu valentin

Mesajde csaa » 18 Sep 2015, 08:37

Daca iernez doua familii (roiuei, etc.) intr-un stup, despartite cu diafragma, cum va migra peste iarna gheml de iernare? Spre urdinis sau spre diafragma?
csaa

Mesajde asd » 18 Sep 2015, 08:50

Ideea e sa aranjezi ramele ca si cand ar fi o singura familie: ramele de puiet in centru, polen, miere la exterior. Ghemul se formeaza de o parte si de alta a diafragmei ca si cand ar fi unul singur. Ai grija sa pui corect ramele raportat la urdinis adica sa ai coronita de miere pe grosimea maxima orientata spre spatele urdinisului.
asd

Mesajde proapis13 » 18 Sep 2015, 08:55

csaa scrie:Daca iernez doua familii (roiuei, etc.) intr-un stup, despartite cu diafragma, cum va migra peste iarna gheml de iernare? Spre urdinis sau spre diafragma?

Spre diafragma bineinteles,ghemurile emit radiatie calorica si se lipesc de diafragma...daca cele doua familii sunt de anul acesta,cu regine tinere si de aceeasi putere,o sa fie bine,daca NU or sa migreze dintr-o parte in alta..dupa feromoni..
proapis13

Mesajde csaa » 18 Sep 2015, 09:02

Diafragma e din polistiren exrudat de 2 cm iar reginele sunt de anul asta.
Vreau sa stiu cum se deplaseaza ghemul de iernare ca sa le pot aseza ramele cu rezerve optim.
csaa

Mesajde proapis13 » 18 Sep 2015, 09:09

Indiferent de ce diafragma o sa ai tot spre mijlocul stupului or sa se deplaseze :!:
proapis13

Mesajde asd » 18 Sep 2015, 09:26

proapis13 scrie:Indiferent de ce diafragma o sa ai tot spre mijlocul stupului or sa se deplaseze :!:

Am avut anul trecut vreo 2 la care s-a format ghemul la o rama distanta de diafragma pentru ca nu am asezat corect ramele insa nu a fost bai. Ideea e sa aiba hrana destula.
asd

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR