joohny scrie:Mihaita nu o spun eu ci tehnologia vinului.
paul scrie:joohny scrie:Mihaita nu o spun eu ci tehnologia vinului.
Joohny, eu nu te inteleg !
Ce povestesti tu aici despre vin cand este vorba despre ... bors ???![]()
Sa va fie clar ... borsul asta pe care-l lauda Mihaita il puteti lasa sine die pe drojdie, puteti sa spalati sau nu damigeana sau butoiul, e ... fix pix ! Inafara ca te doare stomacul (provoaca aciditate) si consumi multa apa la WC, n-are nici o noima !![]()
LE ... eu folosesc acest bors doar la baitul pentru vanat !
LE 2 ... daca vreti sa vorbiti despre vin nu despre bors, vorbiti cu Dragoshelu !
joohny scrie:MIHAI BALS scrie:joohny scrie:Mihaita,acum vinul se pune in butoaie de lemn iar in februarie se pune in damingene.
am mai facut eu prostia asta!
-il trag de 2 ori,noiembrie si februarie,tot in damigene de sticla,apoi in aprilie il pun la sticle.
-nu spal butoaie,nu se spala bine iar butoiul nou are tanin oricat l-ai spala,merg numai pe sticla!
Mihaita nu o spun eu ci tehnologia vinului.Este drept ca in noi. si feb. se ia de pe drojdie insa dupa cele 2 pitrociri se continua cu inca unul in sept. -oct. dupa care in dec. iar in feb.- mart. anul urmator se pune in sticle de sticle (damingene).Chestia cu spalatul butoiului este mai greoaie insa asa este teh. producerii vinurilor.Eu asa il tin in butoaie de lemn pina in primavara dupa care il trec in butoaie de inox alimentar(de bere la 50l).Moarte n-are.
paul scrie:Mihaita ... nu vreau sa te supar !
Fiecare bea ceea ce-i place !
MIHAI BALS scrie:[quote="practica suna cu totul altfel!
vinul rosu(producator,nestropit,nu chimizatul ala de crama) nu tine mai mult de 1 an.
se trage in sticle primavara,se tine sub 18* si SE CONSUMA!
nu e ZESTRE, sa tina ...multi ani!
paul scrie:joohny scrie:Mihaita nu o spun eu ci tehnologia vinului.
Sa va fie clar ... borsul asta pe care-l lauda Mihaita il puteti lasa sine die pe drojdie, puteti sa spalati sau nu damigeana sau butoiul, e ... fix pix ! Inafara ca te doare stomacul (provoaca aciditate) si consumi multa apa la WC, n-are nici o noima !![]()
LE 2 ... daca vreti sa vorbiti despre vin nu despre bors, vorbiti cu Dragoshelu !
joohny scrie:MIHAI BALS scrie:[quote="practica suna cu totul altfel!
vinul rosu(producator,nestropit,nu chimizatul ala de crama) nu tine mai mult de 1 an.
se trage in sticle primavara,se tine sub 18* si SE CONSUMA!
nu e ZESTRE, sa tina ...multi ani!
Gresit Mihaita.Si eu am am producator (hibrid i se spune pe-aici) si l-am tinut si 6 ani fara probleme.Imp. e ca incepind din al 2-lea an sa se pitroceasca de 2 ori /an,feb.-mart. si sept.-oct. si sa fie vasul in care-l tii plin..Binenteles ca in primul an tr. pitrocit de 3 -4 ori.Mihaita un vin de 6 ani natural dupa ce-l bei iti bati copii cu basca.
joohny scrie:paul scrie:joohny scrie:Mihaita nu o spun eu ci tehnologia vinului.
Paulica nu fi rau.Poate e mai bine spus fiecare cu borsul lui.Si cioara isi lauda puiul.
MIHAI BALS scrie:marfa noua
MIHAI BALS scrie:[quote="cat vin faci tu/an?
joohny scrie:MIHAI BALS scrie:[quote="cat vin faci tu/an?
Eu !,5-2 t si beau max.1l/zi deoarece atit pot sa duc.
cristian bh scrie:Azi ai inceput de la amiaza!![]()
numai de vin ai vorbit toata ziua!![]()
asa ca
m-am pregatit pt seara asta cu un sec de murfatlar ,cabernet sauvignon(asta am gasit la marchet)
acceptabil,.
vezi sa nu ma uiti cand dai primul cep!
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 56 vizitatori