Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde tuturicius » 18 Aug 2015, 14:50

Eu am experienta de doar doi ani, dar ce va d eu este ca aici la campie exista rapita, salcam, FS. In rest ... Eu zic ca stau in cea mai buna zona de campie, langa padure unde incep dealurile, am parloage de vie cat cuprinde. Anul asta dupa salcam nu a mai plouat doua saptamani, a venit caldura, dupa doua saptamani erau pe zero-minus, dupa inca o sapt deja erau pe minus 300 g pe zi toate. Tot cate trei familii am cantarit.
Nu ma asteptam sa se duca tot culesul dupa doua saptamani de lipsa de ploaie. Totul era verde si arata binisor, dar probabil ca secretie de nectar ioc.
Acum dupa FS nu m-am mai obosit sa cantaresc ca e Sahara. Anul trecut, un an mai ploios, dupa FS le-am dus acasa. Nu am cantarit, dar au golit mierea de jos si au inceput sa pape si din cea din C2. Asa ca ... la munteee!!!!!!!!!
tuturicius

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2015, 13:29

Am lipstit din peisaj o perioada, nah, mai si muncim :lol:

Bestia

Imagine

Om muncitor :lol:

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2015, 13:31

Emigrantele :D

Imagine
jonny_it

Mesajde tuturicius » 23 Sep 2015, 13:58

Nu le-a apucat plansul pe refugiate cand s-au trezit ca in loc sa ajunga in Ungaria au ajuns in Romania???
tuturicius

Mesajde asd » 23 Sep 2015, 14:14

Imi plac pociumbii de sub stupi. Am folosit si eu vara asta insa mai subtiri si doar 3 :). Solutie simpla si ieftina. Se vede ca esti programator.
asd

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2015, 14:53

tuturicius scrie:Nu le-a apucat plansul pe refugiate cand s-au trezit ca in loc sa ajunga in Ungaria au ajuns in Romania???

Voiau in Germania, dar nah, aici au fost relocate :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 23 Sep 2015, 14:55

asd scrie:Imi plac pociumbii de sub stupi. Am folosit si eu vara asta insa mai subtiri si doar 3 :). Solutie simpla si ieftina. Se vede ca esti programator.

Pe viitor o sa folosesc doar grinzi de lemn(10 x 10 sau 14 x 7 cm) si suporti din metal. Sunt ok si astia dar este prea multa manopera cu ei si la un moment dat stau stupii in toate directiile.
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 23 Sep 2015, 16:14

cristi_vidican scrie:Vezi că ai promis că ne arăţi cum faci inseminarea artificială.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde teinegru64 » 23 Sep 2015, 16:42

Las' ca vine DM si va vinde tot ce dorim.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cristi_vidican » 23 Sep 2015, 16:52

teinegru64 scrie:Las' ca vine DM si va vinde tot ce dorim.

Dan Mărgărit s-a ținut de promisiune. A spus că va închide canalul de youtube și nu va mai posta.
Și, din câte știu, s-a ținut de cuvânt.
Un român care ce spune că va face, va face.

P.S. DM mi-a adus (indirect) mulți bani (cash) și multe beneficii. Fără să urmăresc asta!
Poate odată o să vă povestesc.
P.S.S. Teiule, ce ne dorim?

Scuze Ionuț că discutăm la tine în curte.
cristi_vidican

Mesajde mellis » 23 Sep 2015, 17:09

Daca un barbat promite ca face, face..nu trebuie sa-i amintiti tot la 6 luni..;)
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde cristi_vidican » 23 Sep 2015, 17:37

mellis scrie:Daca un barbat promite ca face, face..nu trebuie sa-i amintiti tot la 6 luni..;)
Sanatate...

Păi, de ce crezi că îi amintesc tot la 6 luni?

Inseminarea artificială e un subiect ce mă interesează, în sensul în care aș vrea să fie în România cât mai mulți capabili să facă așa ceva.
Dacă Ionuț e unul dintre ei, chiar mă bucur.
Am aflat recent că în Polonia sunt crescători de regine ce vând exclusiv inseminat artificial ca regine de producție.
Cât de bune sunt? Nu știu.

P.S. Poate la cât insist, Ionuț chiar face inseminare artificială. Măcar pentru mulțumirea mea.
cristi_vidican

Mesajde andrei_calinescu » 23 Sep 2015, 17:46

cristi_vidican scrie:
cristi_vidican scrie:Vezi că ai promis că ne arăţi cum faci inseminarea artificială.

Frate, te duci in curtea unuia din vest care face asta de zeci de ani, vezi, inveti, faci , bagi la cap, si repeti , repeti si-ti iese.
Ca nu trebuie sa fii Gaudi ca sa f..i o matca.
Da ce-i bagi in spermateca? Ca cei ce fac asta de zeci de ani, au si niscaiva linii pure de trantori.
Nu numai tehnologia e importanta, ci ce pui in eprubeta, sau in capilarele de sperma cum le spune apicol.
din Romania o sa cumpar un F0(asadar imperecheata artificial), doar cand selectionerul respectiv o sa-mi dea certificat individual al matcii, cu pedigree.
Asa e in lumea civilizata. Pana atunci la noi matca nu valoreaza mai mult de 40 roni.
andrei_calinescu

Mesajde mellis » 23 Sep 2015, 17:50

cristi_vidican scrie:
mellis scrie:Daca un barbat promite ca face, face..nu trebuie sa-i amintiti tot la 6 luni..;)Sanatate...

Păi, de ce crezi că îi amintesc tot la 6 luni?

pag 94:
"Mesaj de cristi_vidican » 13 Mai 2015, 17:25
Vezi că ai promis că ne arăţi cum faci inseminarea artificială."
Scuza-ma, sunt doar 4 luni ;).

Este doar o gluma, era de fapt banc adevarat - discutie intre sot si sotie.
Daca a promis barbatul- o sa faca (vedem cand - amintim tot la 6 luni)- vine ea iarna ;).
Sanatate.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde nae » 23 Sep 2015, 20:26

andrei_calinescu scrie:Da ce-i bagi in spermateca? Ca cei ce fac asta de zeci de ani, au si niscaiva linii pure de trantori.
Nu numai tehnologia e importanta, ci ce pui in eprubeta, sau in capilarele de sperma cum le spune apicol.
din Romania o sa cumpar un F0(asadar imperecheata artificial), doar cand selectionerul respectiv o sa-mi dea certificat individual al matcii, cu pedigree.Pana atunci la noi matca nu valoreaza mai mult de 40 roni.

Nu stiu ce ma califica , nu am multa carte , dar am un nas .. belea ; bine , calpul , pute greu tare :oops:
Dani Popovici n-are ''linii pure'' !?, ca e ''informatie libera''.
Nici de la el nu cumperi ? :lol: ; da-l sustii .
Ce face banul/excursia din ''om'' !
Nici matcile ... de balta !?
Daca cei care au platit ( :lol: ) drumetia fac matci la fel cum isi aleg oamenii raman la ''40 roni'' .
:shock:
nae

Mesajde andrei_calinescu » 24 Sep 2015, 13:02

"Daca cei care au platit ( :lol: ) drumetia fac matci la fel cum isi aleg oamenii"

Domnul Nae, cred ca n-ati inteles. Cand am spus excursie sponsorizata de Buck & Carpatica ma refeream la albina mea, adica venituri apicole de anul asta din propria stupina.
Inafara de asta, excursia nu a avut nici un caracter apicol, intalnirile apicole se fac in Province-ul francez, pe-acolo pe unde se face lavanda.

Revenind la inseminare artificiala, ma intereseaza F0 si din Ro, daca materialul seminal e garantat(linii pure de trantori).
Daca pe dumneata nu te intereseaza, este treaba Domniei tale.
Pana atunci am luat si voi lua F0 de afara.
PS Am fost un pic drastic cu pretul de 40 roni, recunosc. Hai sa zicem 50 roni, ca de acelea mai vand si eu.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?